به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مرضیه وحید دستجردی، در سومین گردهمایی دستاندرکاران سلامت با ارایه گزارش کار از برنامههای وزارت بهداشت گفت: در حوزه سلامت با رویکرد سیستمی به سلامت کشور، تأمین منابع و اطلاعات و مدیریت، منابع انسانی و تولیت که محورهای اساسی رویکردی هستند، کار آغاز شده و سعی کردهایم تولیت را متمرکز و با تفکر سیستمی به سمت چشمانداز 1404 حرکت کنیم.
وی گفت: برای رسیدن به چشمانداز 1404 نقشه جامع علمی کشور را طراحی کردهایم که این نقشه حاصل کار سیستمی و گروهی نظام سلامت است.
وی ادامه داد: این نقشه علاوه بر کسب نظر صاحبنظران سعی شده از مدارک و اسناد کشورهای مختلف در حوزه سلامت هم استفاده شود. انگلیس، آمریکا، استرالیا و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که برای سیاستهای سلامت خود سند و نقشه دارند.
دستجردی با اشاره به تدوین 15 سیاست کلی در نظام سلامت و 92 برنامه ملی تحولی گفت: به وسیله این برنامهها قصد داریم به دورنمای 1404 رسیده و یکی از اهرمهای رسیدن ما به این اهداف اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور است.
وی اظهار کرد: سالانه حدود 5/7 درصد از مردم به خاطر هزینه های درمان به زیر خط فقر میروند، این در حالی است که 83/16 درصد جمعیت کشور هیچ پوشش بیمهای ندارند و سعی بر آن داریم تا این درصد از جمعیت را مورد تأمین دفترچه و پوشش بیمه قرار دهیم.
دستجردی گفت: نخستین گزارش دیدهبانی سلامت به زودی تدوین خواهد شد و مطالعه بیماریها و عوامل خطر نیز تا پایان سال صورت خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایران جزء کشورهای آسیایی است که 95 درصد سطح پوشش سرطانها در آن صورت میگیرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به اینکه برنامههایی برای رفع معضل کمبود پرستار تدوین شده است، گفت: برای رفع معضل کمبود پرستار به جمعبندی مطلوبی رسیدهایم که علاوه بر تربیت پرستاران نوآوریهایی نیز داشتهایم که به زودی اعلام خواهیم کرد.
وی افزود: هر چقدر کشورها توسعهیافتهتر باشند سمت و سوی آنها نسبت به خدمات سطح یک بیشتر میشود و ما هم سعی کردیم سمت و سوی حوزه سلامت را به سطح یک برسانیم.
دستجردی در ادامه با افزایش 60 درصدی محصولات و تولیدات علمی گفت: در نظر داریم زیرساختهای تحقیقات را افزایش دهیم چرا که در حال حاضر با افزایش 60 درصدی محصولات تولیدی در سه سال گذشته مواجه بودهایم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 27 درصد محصولات علمی خاورمیانه مربوط به ایران است که 43/1 درصد تولیدات محصولات علمی در دنیا مختص ایران بوده، در صورتی که ما یک درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهیم و ظرف هشت سال گذشته توانستهایم در تولیدات علمی رتبه 26 دنیا را به خود اختصاص دهیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه 31 داروی بیوتکنولوژیک در داخل تولید میشود، اظهار کرد: 14 دارو با فناوری بالا را رونمایی کردهایم و تا پایان امسال 10 داروی دیگر و همچنین 20 قلم تجهیزات را در داخل تولید خواهیم کرد.
پایان پیام/
نظر شما