محمد قاسمی نژاد، معاون بهبهود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: در سال زراعی گذشته در خوزستان 280 هزار تن شلتوک برنج از سطح 58 هزار و 25 هکتار اراضی زیر کشت این محصول تولید شد.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت برنج در سال جاری 54 هزار و 134 هکتار است، افزود: امسال به دلیل محدودیت های پیش آمده در تأمین آب مجبور به کاهش سطح زیر کشت برنج در استان شدیم که با استفاده از روش های خشکه کاری و استفاده از دستاوردهای تحقیقات، به کارگیری ناظرین فنی و انجام کارهای ترویجی، ضمن کاهش مصرف آب در هر هکتار شاهد افزایش عملکرد در واحد سطح از چهار تن و 700 کیلوگرم به بیش از چهار تن و 900 کیلوگرم خواهیم بود.
معاون بهبهود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، ارقام استفاده شده در کشت برنج در استان را ارقام آمل، دانیال، شفق، کادوس، پویا و عنبربو اعلام کرد و ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت به ترتیب در شهرستان های شوشتر، اهواز و شوش است.
وی با بیان اینکه بهره گیری از روش های بهزراعی و اگروتکنیکی از جمله استفاده از روش خشکه کاری، انجام کشت تأخیری با استفاده از ارقام زودرس، بکارگیری رژیم آبیاری متناوب، کاشت با استفاده از دستگاه های خطی کار و... توانستیم به افزایش عملکرد در واحد سطح دست یابیم، پیش بینی کرد: در سال جاری شاهد تولید حدود 270 هزار تن شلتوک از سطح شالیزارهای استان باشیم که این مقدار شلتوک تولید بیش از 170 هزار تن برنج سفید را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود در سال زراعی جاری 750 هزار هکتار از اراضی زراعی استان به زیر کشت گندم آبی و دیم برود، اضافه کرد: کشت گندم آبی از نیمه اول آبان تا نیمه دوم آذر و کشت گندم دیم از اواخر آبان آغاز و تا اواخر آذر ادامه دارد ولی معمولاً پس از اولین بارش مؤثر اراضی دیم کشت می شوند.
قاسمی نژاد، با بیان اینکه سطح زیر کشت گندم آبی 480 هزار هکتار و گندم دیم 270 هزار هکتار پیش بینی شده است، خاطر نشان کرد: متوسط برداشت گندم آبی را سه هزار و 500 کیلوگرم در هر هکتار و گندم دیم 900 کیلوگرم است.
وی به مناطق کشت گندم در استان اشاره کرد و یاد آور شد: در اکثر شهرستان های استان گندم کشت می شود ولی شهرستان های اندیمشک، دزفول، شوشتر، شوش، اهواز، بهبهان و دشت آزادگان از مناطق عمده کشت گندم در استان هستند.
پایان پیام/
نظر شما