به گزارش خبرگزاری شبستان، سومین نشست از نخستین همایش «هالیوودیسم و سینما» با محوریت « هالیوودیسم، ایرانهراسی و اسلامهراسی» با حضور مهمانان خارجی و داخلی برگزار شد.
هرماس سیلر (سریلانکا) در ابتدا به چگونگی شکلگیری هالیوود و موضوعاتی که مطرح کرده است، پرداخت و به فرهنگ و ایدئولوژی تحمیل شده از هالیوود اشاره کرد و گفت: چند دهه گذشته هالیوود تشکیل شد و در فیلمهای هالیوودی به مقولههای مختلف جاسوسی و تروریسم پرداخته میشود تا فرهنگ و ایدئولوژی خود را تحمیل کند.
وی افزود: هالیوود از عناصر جدید بهره میگیرد و فیلمهای اکشن بسیاری در زمینه تروریسم میسازد و خشونت را از این طریق به مخاطب انتقال میدهد. هالیوود گروههای مختلف از جمله مسلمانان را مورد هدف قرار میدهد و علیه این گروهها جنگ به راه میاندازد. این روشی است که دنیای غرب پیش گرفته و مسیرش را ادامه میدهد.
احمد سون (ترکیه) در ادامه به فیلمهای هالیوود و ترویج فرهنگ و تفکر سکولاریسم در این فیلم اشاره کرد و توضیح داد: هالیوود با استفاده از تکنولوژی و بهره بردن از فیلمسازان، تفکرات سکولاریسم را در فیلمهایش رواج میدهد. فیلمهای تولید شده در هالیوود از ارزش و محتوا تهی است؛ اکشن زیادی در آن دیده میشود و روح انسانی و شعور در آن وجود ندارد، چون ارزش به انسان منتقل نمیشود.
وی در ادامه گفت: هالیوود نگاه موسایی و نگاه ابراهیمی را از بین برده است. در واقع به نوعی، نگاه عرفانی در آن دیده نمیشود. هالیوود نگاه سکولار و غیرانسانی را رواج میدهد که فاقد مغز و تهی است. امروزه هر آنچه هالیوود انجام داده است، جهت از بین بردن ارزشهای انسانی است.
دکتر ایزدی (استاد دانشگاه) در ابتدای سخنانش به اسلامهراسی در رسانههای آمریکایی و تصویر اسلام به عنوان یک تهدید در آثار سینمایی اشاره کرد و اظهار داشت: در رسانههای آمریکایی تصویر اسلام به گونهای ارایه میشود که این دین هیچگونه وجه اشتراکی با فرهنگ و ایدئولوژی مذاهب دیگر ندارد. هالیوود سعی میکند ارزشها و فرهنگ شرقی را شیطانی جلوه دهد و پستتر و پایینتر از ارزشهای غربی نشان میدهد.
وی در ادامه توضیح داد: هالیوود در تلاش است تا اسلام را به گونهای به تصویر کشد که نشان دهد اسلام با دنیای مدرن سازگاری ندارد و تصویری شیطانی از اسلام را تبلیغ کند. رسانهها و هالیوود در یک زاویه قرار دارند و به گونهای عمل میکنند که حتی اسلام در دانشگاههای آمریکا نیز نباید مورد مطالعه قرار گیرد.
قلیاف: هالیوود کاریکاتوری از اسلام را به مخاطب معرفی میکند
قلیاف (ترکیه) در ادامه همایش به صهیونیسم اشاره کرد و گفت: همانطور که جسم انسان دچار آسیب و بیماری می شود، انسانیت و روح هم دچار بیماری می شود. صهیونیسم باعث بیماری و آسیبهای روحی بشریت است و صهیونیسم یک بیماری بر علیه کشورهای مسلمان است. به گونهای در رسانهها و آثارشان عمل میکنند که مسلمانان را متوحش جلوه دهند. هالیوود کارخانه رویاهای شیرین است که یک تفکر ماشینی و بیارزش را رواج میدهد و از اسلام یک کاریکاتور به مردم دنیا معرفی میکند.
علیرضا بازرگان به ایرانهراسی در رسانه های غربی اشاره کرد و گفت: در رسانههای آمریکایی و غربی ایران را به عنوان یک تهدید معرفی میکنند و فیلمهایی تولید میکنند که خطری برای امنیت ملی آمریکا نداشته باشد و از سوی دیگر از ایران تصویری شیطانی ارایه میدهند. ممکن است در کل فیلم تنها 15 ثانیه یا 20 ثانیه درباره ایران صحبت شود اما در همین چند ثانیه سعی می کنند از ایران تصویر غلطی معرفی کنند و پس از هسته ای شدن ایران سعی در کوچک شمردن و تحقیر دانشمندان ایرانی دارند.
نیکنژاد: باید در مقابل هالیوود به سلاح دانش و مهارت مجهز شویم
اسدالله نیکنژاد (فیلمساز) در ادامه جلسه به دانش و مهارت ساخت فیلم اشاره کرد و عنوان داشت: بسیاری از فیلمهایی که تولید میشود ماهیت سیاسی دارد، و در جوامعی که سیاست بخشی از زندگی روزمره انسانها شده است و هر شخصی این اختیار را دارد که موافقت یا مخالفت کند. ما به عنوان فیلمساز مسئولیم و باید با نگاهی هنرمندانه پیام را انتقال دهیم. ما به عنوان فیلمساز باید وارد بیزنس شویم و بتوانیم از فناوری استفاده کنیم تا پیام بهتری را به جهانیان برسانیم. ما باید دانش و مهارت ساختن فیلم را داشته باشیم و بتوانیم داستان را ارایه دهیم ما باید به لحاظ تکنیک قوی باشیم تا بتوانیم با اسپیلبرگ مقابله کنیم.
نیکنژاد در ادامه به تلاش برای انتقال ارزشها از طریق سینما به مخاطب اشاره کرد و افزود: ما همه در کنار هم هستیم و یک عقیده را دنبال میکنیم اما ما نباید دست ازتلاش برداریم. من موضوعی را که فکر میکنم زیباست به هر استودیویی که ارایه دادم ابتدا موافقت میکنند اما هیچ چکی برای هزینههای فیلم صادر نمیشود من بالاخره باید راهی را برای ساخت فیلمام پیدا کنم.
وی ادامه داد: هر فیلمسازی با هر ملیتی باید دانش و مهارت فیلمسازی را بهگونهای داشته باشد تا بتواند ارزشها را در فیلمش به گونهای هنرمندانه بگنجاند و بتوان با هالیوود و محصولاتش مقابله کرد.
تیری میسان (فرانسه) در ادامه صحبتهای نیکنژاد به مسیر فیلمسازی و اهداف هالیوود اشاره کرد و گفت: ما با مسیری که هالیوود در پیش گرفته و پیامی که به مخاطب القاء میکند مشکل داریم. کشورهای غربی صنعت سینمای خود را از دست دادهاند و تنها از محصولات هالیوودی استفاده میکنند. این موضوعی است که امروز با آن مواجه هستیم، چگونه میتوان فیلمی ساخت با پروداکشن گسترده و عظیم در حالی که از تجهیزات پنتاگون بهره نبرد! ما باید ابتدا آسیبشناسی کنیم و تحلیل و رمزگشایی کنیم تا بتوانیم راه مقابله را بیابیم.
پایان پیام/
نظر شما