شهرام کرمی دبیر بیستمین دوره تئاتر کودک و نوجوان شد

مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان صبح امروز 22 مهر ماه در سالن بوعلی شهر همدان برگزار و پرچم بیستمین جشنواره برای یک سال دیگر به شهرام کرمی سپرده شد.

به گزارش خرگزاری شبستان، در آغاز این مراسم که با سرود ملی و قرائت آیات کلام الله مجید آغاز شد، فیض منش قائم مقام ستاد برگزاری جشنواره در همدان روی صحنه رفت و ضمن ادای احترام به پیامبر (ص) به سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مسئولان استانداری، حمید شاه آبادی معاون امور هنری وزیر ، قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی و نمایندگان همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: دنیای کودکان دنیای رنگ و بازی و نشاط بی پایان برای آموختن است. حمایت هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان از دغدغه های اصلی ماست و برگزاری جشنواره بین المللی هم دلیل بر این مدعی است.

 

وی ادامه داد: همدان نشان داد شایسته ترین میزبان در برگزاری جشنواره ها و استقبال بی نظیر مردم و نشان عمق هنر دوستی و عمق اصالت فرهنگ در این استان است.

 

سپس شهرام کرمی دبیر جشنواره گزارشی از نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاترکودک و نوجوان ارائه کرده و گفت: جشنواره تئاتر کودک هدف اش توجه به مخاطبان و به خصوص بچه هاست. این توفیق برای ما مسئولان بوجود امد که بتوانیم توجه بچه ها را جلب کنیم و خنده را روی لبهای آنها بنشانیم. کمک به بچه ها به عنوان آینده سازان این مملکت خیلی ارزشمند است و مسئولان با حمایت خود امکان این کار را فراهم می کنند.

 

کرمی خاطر نشان کرد حدف ما این بود که بیش از 20 هزارنفر از بچه های استان را تحت پوشش جشنواره قرار دهیم. 152 اجرا و 43 برنامه جنبی در جشنواره برگزار شد وهمه هنرمندان شاهد بودند که جشنواره با استقبال زیادی روبرو شد و این به همه ما ثابت کرد که خانواده تئاترکودک و نوجوان چقدر بها دارند و چقدر باید به آنها توجه شود.

 

دبیر جشنواره ، ضعف هایی که در برگزاری وجود داشت را ناشی از ضعف و ناتوانی شخصی خود دانست و نکات مثبت جشنواره را وابسته به گروهی دانست که او راهمراهی می کردند.

 

وی پس از تشکر ازهمه مسئولان ارشد فرهنگ و هنر از جمع زیادی از بچه های استان که دراین چند روز پشت در بسته ماندند و به دلیل ظرفیت محدود جشنواره نتوانستند کار ها را ببینند عذر خواهی کرد.

 

کرمی در پایان تاکید کرد: جشنواره متعلق به این استان است و اتفاق خیلی خوب این بود که استاندار محترم همدان از ابتدا درشورای سیاستگذاری جشنواره حضور داشتند و در سالن های تئاتر هم به تماشای نمایش ها می نشستند. حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز اهمیت زیادی داشت و امیدوارم آنها کمک کنند که از لحاظ بودجه اتفاقات خوبی برای تئاتر رخ دهد. تئاتر هنر ارزشمندی است و امیدوارم شاهد اتفاقات بهتری در حوزه تئاتر باشیم.

 

در این بخش اردشیر صالح پور مجری اختتامیه ، خبر انتصاب شهرام کرمی به سمت دبیری جشنواره بیستم تئاتر کودک و نوجوان را اعلام کرد.

 

انتظار تاسیس دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان را داریم

 

در ادامه مراسم خجسته نماینده مجمع نمایندگان همدان ازهمه برگزار کنندگان جشنواره تشکر کرد و گفت همدان ظرفیت های خوبی دارد و میتواند جشنواره های بزرگتر را هم برگزار کند. جشنواره امسال 70 در صد بومی بوده و ابزار امیدواری کرد سال آینده صد در صد بومی شود.

 

وی خطاب به وزیر گفت ما انتظار تاسیس دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان را داریم . انتظار راه اندازی رشته تئاتر کودک و نوجوان در دانشگاه را داریم و از استان می خواهیم که سالن اجرا با ظرفیت 1000 نفر راه اندازی شود. پژوهشگاه تئاتر کودک و نوجوان و پرئیس سینمایی با تمام امکانات در همدان راه اندازی شود.

 

وی با اشاره به همزمانی دو جشنواره فیلم و تئاترگفت: این همزمانی باعث شد که رسانه ها کمتر به تئاتر توجه کنند انتظار داریم جشنواره تئاتر در زمان دیگری برگزار شود. ما جشنواره فیلم کودک و نوجوان را هم می خواهیم . جشنواره تئاتر به بهترین شکل برگزار و تمامی شئونات در آن رعایت شد. برخی از افراد بی دلیل نگران بودند.

 

خجسته در بخش دیگر صحبت هایش برگزاری جشنواره خانواده را پیشنهاد داد و افزود: در مجلس از آن حمایت میکنیم و به آن ردیف بودجه می دهیم.

 

امکانات بالقوه زیادی وجود دارد که باید بالفعل شود

 

در ادامه مراسم آزاد استاندارهمدان با تشکر از هنرمندان و مسئولان برگزاری جشنواره، از همه شرکت کنندگان خواست اگر کم وکاستی در جشنواره بوده ببخشند و ادامه داد: امروز همدان امکانات بلقوه زیادی دارد که برای بالفعل شدن آنها راه زیادی داریم. امیدواریم در سال های بعدی امکانات بیشتری فراهم شود، کار بزرگ شما آثار و برکات زیادی برای توسعه هنرنمایش خواهد داشت.

 

آزاد تاکید کرد: اگر بخواهیم درآینده به مسائل فرهنگی عنایت داشته باشیم باید از حالا توجه بیشتری به تئاتر کودک و نوجوان نشان دهیم. زبان نمایش و هنر زبان نرم و تاثیر گذاری است و آثار هنری و نمایشی ما قطعا تاثیر زیادی در همه مردم دارد. نمایش زبان مشترک همه آدم هاست و از این طریق می توان مفاهیم انسانی را انتقال داد.

 

ایجاد فضای نشاط

محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنران بعدی مراسم بود. او با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در جمع مردم اسفراین تاکید کرد: ایجاد فضای نشاط باید یکی از مهمترین فعالیت های ما باشد و بچه ها می توانند این نشاط را ایجاد کنند.

 

او با اشاره به آیاتی از سوره لقمان که در ابتدای مراسم خوانده شد از هنرمندان خواست با توجه به این آیات از آن بهره بگیرند. چرا که این آیات به گفت و گوی صمیمانه لقمان با کودکش اشاره دارد که بدون هیچ توبیخ و تهدیدی انجام می شود و راه و رسم تعامل با کودک و نوجوان را می آموزد.

 

وزیر ارشاد تاکید کرد: با احترام و مودت با کودکان آنها را می توان در مسیر درست قرار داد. انتقال مفاهیم و آداب زندگی از این طریق به این عزیزان انجام می شود. آموزش تنها از طریق کلاس و درس و خطابه نیست و آموزش غیر مستقیم تاثیر بیشتری دارد.

 

او با اشاره به متون قوی ادبیات ایرانی گفت: عده ای می گویند ما سوژه کم داریم اگر کسی در ایران این ادعا را بکند به حکایات ادبی ما جفا کرده است.

 

وزیر ارشاد با نام بردن از تعدادی از داستان های معنوی معنوی گفت: از طریق این داستان ها مفاهیم بلند فلسفه و حکمت ناب بیان می شود. کودکان بشتر به قصه و داستان گرایش دارند و از طریق همین ها در تئاتر و فیلم می توان مضامین را انتقال داد که این کار شما هنرمندان عزیز است.

 

او با تقدیر از تفکیک دو بخش کودک و نوجوان ابراز امیدواری کرد در سال آینده بخش خردسالان هم تفکیک شود و نمایش هایی با حضور بازیگران کودک روی صحنه برود.

حسینی تاکید کرد: با اینکه محدودیت های اعتباری داریم اما هیچ برنامه ای تعطیل نشده است و اعتباری هم برای اختصاص دادن به بخشی مختص اشرف مخلوقات ، پیامبر اعظم (ص) اختصاص پیدا کرده است.

 

تقدیر از بهرام شاه محمد لو

 

 

در ادامه مراسم بزرگداشت بهرام شاه محمدلو برگزار شد. در این بخش پرویز پور حسینی روی صحنه آمد و گفت: آقای شاه محمد لو را از سال 50 که همدوره ما بودند می شناسم. ایشان از سال 48 اولین گروه را در کنار خانم شان و دیگران در کانون تشکیل دادند و نمایش های جدی را اجرا کردند. بیش از صد اثرنمایشی داشته اند که همگی قابل توجه بوده است.

 

وی ادامه داد: در نمایش یک جفت کفش برای زهرا ، خانم معتمدآریا و آقایان طهماسب و جبلی را برای اولین بار معرفی شدند.

 

او با نام بردن تعدادی از آثار تلویزیونی و تئاتری شاه محمدلو گفت : خسته نباشی بهرام.

 

در ادامه مجری مراسم از راضیه برومند همسر و همکار شاه محمد لو خواست روی صحنه بیاید که برومند گفت: من هیچ کاری برای ایشان نکرده ام و آقای شاه محمدلو خیلی چیزها را به من یاد داده اند. ترجیح می دهم به عنوان یک همسر درباره او صحبت نکنم. بیشتر اورا یک بازیگر، کارگردان و تهیه کننده ای می بینم که بسیارحساس و موشکاف و نکته بین هستند که کار کردن با ایشان اصلا آسان نیست . ترجیح می دهم در کارهای ایشان شرکت نکنم به خصوص که بخواهم در این آثار بازیگر باشم، چون دیوار کوتاهه من هستم.

 

بنا به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان ، پور حسینی از او خواست درباره زندگی با این هنرمند و چگونگی بزرگ کردن دو فرزنندشان صحبت کند که برومند در پاسخ گفت: ما روز های شیرینی هم داشتیم. واقعا کارمشکلی است با توجه به این که من با کسی زندگی میکنم که هم هنرمند است و هم بهرام شاه محمد لو است که دو برابر آدم حساستری است و گاهی بداخلاق هم می شود.

 

پورحسینی در پایان از حاضران خواست از این هنرمند که در تمام این سالها شرافت مندانه زندگی کرده تقدیر کنند. لوح افتخار و تندیس شاه محمدلو توسط وزیر ارشاد ، استاندار همدان، ومعاون هنری وزیر اهدا شد.

 

شاه محمد لو پس از دریافت تندیس خود گفت: وقتی داشتم به اینجا می آمدنم به دلیل حجم محبتی که دوستان به من منتقل می کنند حس کردم نتوانم این همه را تحمل کنم. حالا هم این حجم پرشده و تنها با چند قطره اشک دراینجا می توانم آن را خالی کنم.

 

پایان پیام/

کد خبر 182750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha