به گزارش خبرگزاری شبستان، ناهید امیری، معاون کتابخانه فرهنگستان هنر با بیان این مطلب گفت: «اینکتابخانه سال 1380 زیر نظر معاونت علمی- پژوهشی فرهنگستان هنر تاسیس شده است و بیش از 30هزار نسخه کتاب فارسی و 60 هزار نسخه کتاب لاتین در حوزه هنر و علوم انسانی، 365 عنوان نشریه فارسی و 170 عنوان نشریه لاتین دارد.»
امیری درباره استفاده کنندگان از کتابخانه فرهنگستان هنر افزود: «از آنجا که کتابخانه فرهنگستانهنر زیر نظر سازمان مادرش شکل گرفته، قاعدتا باید تنها به سازمان و کارمندان آن خدمات ارائه کند؛ اما ما پا را از این فراتر گذاشتهایم و خدماتمان را به سه جامعه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری رشتههای هنر و علوم انسانی و دانشجویان و فارغالتحصیلان کاردانی و کارشناسی ارائه میدهیم. تاکنون سه هزار نفر به عضویت این کتابخانه درآمدهاند که از این تعداد 254 نفر اعضای درون سازمانی هستند.»
وی درباره تامین منابع کتابخانه اظهار داشت: «منابع لاتین، هر ساله از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نمایشگاه کتب دانشگاهی و کاربردی و یا شهر کتاب تهیه میشود. برای تامین منابع فارسی نیز ارتباطمان را با ناشران داخلی نزدیکتر کردهایم تا کتابهای جدید خود را برای ما ارسال کنند. همچنین با برخی کتابخانهها نظیر پژوهشکده علوم انسانی و یا کتابخانه حکمت و فلسفه برای در اختیار گرفتن کتب نایاب به صورت امانی همکاری میکنیم.»
ناهید امیری درباره نحوه نیاز سنجی از مخاطبان متذکر شد: «فرمهایی را برای اعضا تهیه کردهایم. اعضا میتوانند از این طریق کتب مورد نیاز خود را به ما معرفی کنند. این فرمها در اختیار اعضای فرهنگستان هنر و استادان دانشگاهها نیز قرار میگیرد و در نهایت، بعد از تجمیع و تصمیم رئیس کتابخانه، به وسیله مسئول تامین منابع، خریداری میشود.»
وی همچنین از نصب و راه اندازی فناوری RFID در این کتابخانه خبر داد و یادآور شد:«کتابخانه فرهنگستان هنر پس از نصب و راه اندازی این نرم افزار، اقدام به برگزاری همایشی در این زمینه کرده است. این همایش با همکاری شرکت نرم افزار نوسا با هدف معرفی این فناوری وکاربرد آن در کتابخانههای سطح کشوری 20 بهمن، در تالار ایران فرهنگستان هنر برگزار میشود.»
معاون کتابخانه فرهنگستان هنر در ادامه گفت: «تاکنون مسئولان مراکز و کتابخانههای پژوهشگاه علوم انسانی، دانشگاه ادیان و مذاهب قم، شرکت نفت و ... به مناسبت نصب و راه اندازی این نرم افزار از کتابخانه فرهنگستان هنر دیدن کردهاند. کتابخانه فرهنگستان هنر اولین کتابخانهای است که مجهز به فناوری RFID است. این فناوری امکاناتی از قبیل سیستم امانت خودکار را برای کاربران فراهم میآورد.»
معاون کتابخانه فرهنگستان هنر دیجیتالی کردن منابع کتابخانه را یکی از اهداف بلند مدت کتابخانه دانست و گفت: «بخش دیجیتال برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و تاکنون دو هزار قطعه موسیقایی و سیصد عنوان کتاب لاتین به این بخش وارد شده است. همچنین برای غنی شدن این بخش با مراکز مختلفی همکاری کردهایم تا از منابعی که امانی میگیرند یک نسخه در اختیار ما قراردهند. به تازگی نیز بهمن کاظمی، رئیس کمیته موسیقی نواحی در فرهنگستان هنر، مجموعه بزرگی از کتابهای لاتین اسکن شده در اختیار ما قرار داده است.»
امیری افزود: «امکان سیستم امانت خودکار، اینترنت بیسیم و انجام امور اسکن پرینت از بانک مقالات فارسی از جمله خدماتی است که کتابخانه در اختیار اعضای خود قرار میدهد. در کتابخانه تلاش بر این است که هیچکس دست خالی برنگردد، حتی مراجعه کنندهای که برای اولین بار پا به کتابخانه میگذارد.»
به گزارش فرهنگستان هنر، امیری درباره عوامل موفقیت کتابخانه فرهنگستان هنر عنوان کرد: «یکی از بزرگترین عوامل موفقیت کتابخانه فرهنگستان هنر نیروی انسانی متخصص است. اغلب از کتابداران با تحصیلات کارشناسی ارشد استفاده شده است که مهارت و تجربه بالایی دارند. در نظر سنجیهای صورت گرفته از مخاطبان نیز این موضوع کاملا مشهود است. مثلا مسئول بخش دیداری و شنیداری متخصص موسیقی است و رده بندی موضوعی مدون و استانداردی را از لوحهای فشرده تهیه کرده که به استفاده کنندگان کمک بسیاری میکند. در بخش سینمایی نیز با توجه به تخصص مسئول این بخش، منابع بسیار خوبی جذب شده است.»
ناهید امیری همچنین درباره بخش ویژه کتابخانههای اهدایی خاطرنشان کرد: «کتابخانه دکتر لطیفی و یک مجموعه کتب لاتین مرکز گسترش سینمای مستند تجربی در این بخش قرار دارند. ما با وجود کمبود فضا، آماده جذب مجموعههای این چنینی هستیم. مراجعه کنندگان نیز میتوانند با شرایط خاص از آنها استفاده کنند.»
همایش فناوری RFID ، چهارشنبه، 20 بهمن ، از ساعت 8 تا 12 در سالن ایران ساختمان مرکزی فرهنگستان هنر برگزار میشود.
نظر شما