به گزارش خبرنگار شبستان، مسعود فراستی در نشست نقد و بررسی فیلم مراسم افتتاحیه المپیک 2012 لندن،اثر دنی بویل، با ابراز مخالفت با این نظر که این فیلم به شدت سینمایی و تاثیرگذار نیست افزود: این فیلم قابل مقایسه با هیچ یک از مراسمات افتتاحیه المپیک نیست چراکه همه تکنولوژی سینما در خدمت قدرتنمایی انگلیسی ها به کار گرفته شده بود.
این منتقد سرشناس سینما گفت:می توان گفت که انگلیسی ها در واقع با این فیلم فیل هوا کرده اند و تصویرسازی مبهوت کننده ای را ارایه داده اند.روش کار کارگردان بیشتر آمریکایی بود تا انگلیسی و قدرت سینمای آمریکا را در ابعاد حرکت دوربین،تدوین زاویه ها و ریتم شاهد بودیم.
این منتقد سینما خاطرنشان کرد: انگلیسی های ... از همه داده های خودشان چون شکسپیر، دیکنز و پرچم کشورشان و انقلاب صنعتی سود جسته و آنها را به رخ همگان در فیلم مراسم افتتاحیه کشاندند.
فراستی با توصیف اینکه انگلیسی ها سعی داشتند بگویند المپیک حق ماست نه حق کس دیگر افزود: آنها با معرفی انقلاب صنعتی در مراسم می خواستند بگویند ما ارباب جهان بودیم و پشتوانه المپیک برای ماست اگرچه آنها برای اولین بار در زمینه ورزشی چند مدال در این مسابقات کسب کرده اند!
وی با تاکید بر اینکه فیلم آنچنان خوب رفتار می کند که ما فراموش می کنیم انگلیس همان استعمارگر پیر است افزود: در این فیلم انگلیس صلح طلب، اهل علم، اهل وحدت جهانی معرفی شده و 5 دایره المپیک نیز به نفع انگلیس مصادره شده و ما شاهد انواع نژادها در این دهکده جهانی هستیم.
این منتقد سینما با معرفی چند خطا و گاف سینمایی در این فیلم گفت: در فیلم شاهد آیکن هایی هستیم که مال انگلیس نیست. مثل هری پاتر، حضور مستربین انگلیسی در ارکستر کلاسیک و حضور جیمز باند در قصر ملکه انگلیس که می توان از آنها به عنوان خطاهای فیلم نام برد.
وی تصریح کرد: در سکانس حضور جیمز باند در کاخ ملکه انگلیس شاهد یک وصله ناجور هستیم چرا که جیمز باند مظهر حمایت از محرومان است و هیچ منطقی ندارد که او به سراغ ملکه برود.
فراستی با اشاره به وجود موسیقی تاثیرگذار در فیلم افزود: در این مراسم شاهد تبلیغ نود درصدی کار و کارگر هستیم به طور که تم فیلم موید این مطلب است که چقدر کار سازنده است و مبلغ آن نیز انگلیس ها هستند.
وی با بیان اینکه جنتلمن های فراک پوش در مراسم افتتاحیه المپیک با میزانسن جداگانه حضور دارند افزود: این آیکن نشانه این است که با وجود دفاع از کار و کارگرها ،جنتلمن ها از حاصل آن بهره می برند و از این رو صحنه نشان دهنده این موضوع است که دنی بویل وحدت طلب نیست بلکه تفکر بورژوا و سرمایه داری دارد.
فراستی با اشاره به جمله گوینده مراسم که رولینگ را به عنوان مهمترین نویسنده تاریخ بشری معرفی کرد افزود: این اقدام توهین به همه مقدسان ادبیات جهان است چرا که او تنها پرفروشترین کتاب یعنی هری پاتر را در کارنامه خود دارد که البته این کتاب جادوگری مدرن است.
وی تصریح کرد: این کتاب فرهنگ نیمه خرافی،نیمه علمی،نیمه جیمزباندی،مصرفی و غیرمترقی را ارایه کرده است.
فراستی ادامه داد: حضور آدمها با نظم شگفت در این فیلم که وارد نما می شوند بسیار جالب است چون نمی توان اصلاً گفت دکوراتیو است.
گفتنی است نشست نقد و بررسی فیلم مراسم افتتاحیه المپیک عصر روز گذشته با حضور مسعود فراستی منتقد سینما، غلامحسین شعبانی سردبیر مجله دنیای ورزش و دکتر محمدحسن خانی استاد روابط بین الملل برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما