عروج بادکنکی «بین الملل» در نمایشگاه رسانه های دیجیتالی

ششمین نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال در حالی به کار خود پایان می دهد که به رغم صرف هزینه و ایجاد غرفه‌های چشم‌نواز و سرگرم‌کننده، «بین‌المللی» هم بود.

خبرگزاری شبستان: برخلاف سال گذشته، طبقه فوقانی شبستان مصلای امام خمینی به بخش بین‌الملل اختصاص نداشت و باید جایی میان غرفه‌های اصلی یا برنامه‌های جنبی سراغ این بخش را می‌گرفتید. جایی که نمایندگان شرکت‌های میهمان برای عرضه و معرفی محصولات خود گر‌دآمده‌اند و امیدوارند میزبان بازدیدکنندگانی باشند که فراخور نیاز تخصصی خود به این بخش می‌آیند، اما حضور بچه‌ها با صورت‌هایی که شبیه پروانه و گربه و پلنگ که بادکنک به دست غرفه‌های بخش بین‌الملل را می‌دوند یا پدر و مادری که بعد از ساعات مدرسه غرفه‌ها را بی‌علاقه و سرسری رد می‌کنند، این امید را ناامید می‌کند.


ناامیدی‌ای که کم و کیف شرکت‌کنندگان در بخش بین‌الملل نمایشگاه رسانه‌های دیجتال امسال، بازدید کننده تخصصی این بخش را هم دچار می‌کند.
 

سر بزرگ‌ها
هرچند در نقشه نمایشگاه، نام شرکت مگافورس به بهانه آلمانی بودنش بالاتر از همه شرکت‌های حاضر در نمایشگاه درج شده، اما این شرکت و جی‌ال‌جی ایتالیا، هر دو ذیل عنوان شرکت رفال دبی و با مذاکرات این شرکت به ششمین نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال آمده‌اند تا بزرگ‌ترین برند‌های بخش بین‌الملل این دوره نمایشگاه – ولو با دستان نه چندان پر- باشند.


شرکت اماراتی نخستین تلویزیون سه بعدی‌ای را که نیاز به عینک ندارد با خود آورده، تلویزیون‌هایی در دو سایز 55 اینچی و 46 اینچی که به سفارش آمریکا و در کشور تایوان ساخته شده. دستگاه رهیاب مدل H50، ردیابی آنلاین مدیریت ناوگان و راهیابی ترافیک آنلاین با تلفن همراه محصولات کشور آلمانی و آلبوم‌های دیجیتال تحفه شرکت ایتالیایی است.
 

افغانستان دوم
نام افغانستان بعد از شرکت‌های یاد شده پررنگ‌ترین نام بخش بین‌الملل این دوره است. مدیریت غرفه افغانستان در ششمین نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجتال به بنیاد فرهنگی صبح امید اعطا شده، این در حالی است که موسسه فرهنگی رو به فردا هم با دو غرفه به منظور معرفی موسسات و گروههای فعال در عرصه تکنولوژی اطلاعات،محصولات و توانمندی‌های این کشور در این دوره نمایشگاه حضور دارد که بخشی از آنها از این قرارند: موسسه مذهبی طلیعه نور، سایت بشارت، سایت آیسان، مرکز تحقیقاتی قائمیه، اتحادیه دانشجویان افغانستان (ادا)، اتحادیه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال RBF، سایت متخصصین افغانستان، موسسه امید میهن.
 

ده تای دیگر هم
«انجمن فرنگی نور دانش‌پژوهان تاجیکستان»، غرفه «سوریه»، «حزب‌الله لبنان» و «شبکه المنار» هر کدام یک غرفه، «مرکز شیعیان رواندا»، غرفه «بوسنی و هرزگوین»، «دانشگاه چند رسانه‌ای نوسانترا اندونزی» و «آکادمی بین‌المللی اپتک هندوستان» که به گفته مدیر بخش زیرنظر وزارت ارشاد اداره می‌شود و در زمینه آموزش انیمیشین فعالیت‌می‌کند، غرفه «عتبات عالیات»، «موسسه کوثر و مرکز علمی- مشاوره‌ای شیعیان روسیه»، تنها غرفه‌هایی هستند که در بخش بین‌الملل، نام کشوری را بر سر در خود دارند. که با احتساب اینکه در غرفه اخیر خدمات کشور آذربایجان هم ارایه می‌شود، 10 کشور دیگر هم، نه با آخرین محصولات حوزه دیجیتال دنیا، بلکه بیشتر با رسانه‌های مجازی و همه آنچه می‌توانند تولید کنند در این گردهمایی شرکت کرده‌اند.
مجمع جهانی اهل بیت با دو غرفه، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سپهر مجازی ایرانیان و کمیته ملی جامعه اطلاعاتی از دیگر غرفه‌های بخش بین‌الملل است.
 

با جنبی و با تزیین
بخش بین‌الملل ششمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال هم در نگاهی برابر با دیگر بخش‌ها، از برنامه‌های جنبی در امان نمانده، چرا که بخشی با عنوان «پاویون سلامت و خانوده و حفاظت از کودکان در فضای مجازی»، و یک «کارگاه آموزشی» که به سه حوزه موضوعی شامل حوزه سلامت خانواده و حفاظت از کودکان، مضامین فرهنگی اسلامی و محتوای فنی با موضوعاتی در حوزه انیمیشن و بازی می پردازد، هم برای آن در نظر گرفته شده. بخش‌هایی که به زعم مسعود بحرالعلومی، سئول غرفه شرکت رفال، کاری خلاف عرف نمایشگاه‌های اینچنینی در دنیاست. تداخل صداها، بی‌نظمی در نمایشگاه و تخصصی دایر نشدن بخش بین‌الملل که به گفته او با انتقال این بخش به طبقه اول شبستان تشدید شده، از دیگر گلایه‌های رییس این شرکت است تا جایی که حضور دوباره این شرکت را در دور بعد، به تجدید نظر نیازمند می‌کند.
بحرالعلومی در عین حال از دکوراسیون غرفه‌ها و زیبایی چشمگیر آنها بسیار راضی است، چرا که در هیچ نمایشگاه مشابه‌ای چنین سلیقه و هزینه‌ای را سراغ ندارد.
 

باراک اوباما هم هست
در بخش تخصصی و بین‌المللی ششمین نمایشگاه دیجتیال غرفه‌ای هم با نام باراک اوباما در نظر گرفته شده که به گفته مرضیه مطهری، مسئول این غرفه، اوباما برای بازدیدکنندگان بسیار جذاب است.
به گفته مطهری سایت www.barackobama.ir را چند نفر از فعالان رسانه‌ای، تاسیس کرده‌اند و مسائل و سیاست‌های روز آمریکا را می‌توان در این سایت به زبان انگلیسی مطالعه کرد.
او همچنین ادامه داد: روزانه بیش از بیست هزار نفر از این سایت بازدید می‌کنند و می‌توانند در بخش نظرات، عقیده خود را درباره موضوع روی سایت و مسائل روز آمریکا و اظهارات سیاستمداران آمریکایی، به خصوص باراک اوباما بیان کنند.
 

چند از 20؟
برپایی اینچنین بخش بین‌الملل ششمین نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال در حالی اتفاق می‌افتد که حسین واعظیان مدیر بخش بنی الملل این دوره نمایشگاه، داده بود این بخش «با حضور بیش از 20 کشور فعال در حوزه رسانه‌های دیجیتال» راه‌اندازی شود. هرچند میان کشورهایی که نام برده بود باز هم نام شرکت‌ها و کشورهای فعال و صاحب نام در حوزه‌ رسانه‌های دیجیتال نبود، بخشی که به گفته او «با هدف بررسی و ارزیابی فعالان جامعه جهانی در زمینه رسانه‌های دیجیتال و یافت ارزش‌های مشترک و گسترش دامنه تبادلات فرهنگی در زمینه فن‌آوری‌های اطلاعاتی و فرهنگی، فعالیت خود را آغاز کرد».
هرچند چرایی غیبت شرکت‌های نام‌آشنا و کشورهای‌شان –در مجالی دیگر- قابل بحث است، اما به هرحال در نتیجه تاثیری ندارد. نگاهی به نمایشگاه‌های مشابه نشان می‌دهد که عنوان بین‌المللی میان عبارت‌ آنچه برگزار شد و در دنیا برگزار می‌شود تنها مشترک لفظی است.
 

جیتکس
سال گذشته بیش از 3523 شرکت از بیش از 65 کشور دنیا در نمایشگاه بین‌المللی جیتکس دوبی غرفه داشتند و بنا بر آمار منتشره بیش از 138،836 نفر از بیش از 144 کشور جهان نیز از آن بازدید به عمل آورده‌اند.
جیتکس در سال گذشته با مشارکت بالای شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات معتبری مانند: Cisco, Blackberry, Epson, HP, EMC, Oracle Microsoft, Citrix, Nokia همراه بوده که در ذیل به بخشی از این آمار اشاره شده:
• میانگین ارزش هر سفارش درجیتکس 2011 مبلغی بالغ بر 1.2 میلیون دلار بود.
• 85 درصد از غرفه داران به نرخ بازگشت سرمایه مورد انتظار خود دست یافتند.
• بیش از 80 درصد از غرفه داران دوباره در جیتکس 2012 ثبت نام کردند.
• بیش از 13.4 میلیون دلار ارزش روابط عمومی و کمپین های تبلیغاتی برای به حداکثر رساندن ظرفیت نمایشگاه جیتکس در سطح جهانی در سال 2011
 

 

الکترونیک هنگ‌کنگ
نمایشگاه بین‌المللی الکترونیکی هنگ کنگ دو بار در سال، یکبار در فصل بهار و یکبار در فصل پائیز توسط تیم توسعه تجارت هنگ کنگ سازماندهی و برگزار می شود. هدف از برگزاری نمایشگاه معرفی و نمایش آخرین محصولات الکترونیکی از تولید کنندگان معتبر جهانی، برقراری ارتباط تجاری و تبادل تکنولوژی مابین شرکت ها و برگزاری سمینارهای تخصصی است. در نمایشگاه محصولات برندهای معتبر در حوزه‌های مختلف از جمله کامپیوتر و لوازم جانبی، لوازم خانگی، صوتی و تصویری، تصویر برداری دیجیتال، لوازم الکترونیکی، بهداشت و درمان الکترونیک، بازی های کامپیوتری، اتوماسیون و تجهیزات اداری، محصولات امنیتی و مخابراتی، سیستم های ناوبری، خدمات تجاری و ... ارائه می گردد. نمایشگاه با حمایت و پشتیبانی مراکز معتبر این حوزه از جمله اتاق بازرگانی و انجمن تولیدکنندگان چین، هنگ کنگ و هندوستان، فدراسیون صنایع و انجمن صنایع وسازندگان الکترونیک، انجمن صادرکنندگان هنگ کنگ و ... برگزار می‌شود. حضور در نمایشگاه تنها برای متخصصین و تجار با پرداخت ورودیه امکانپدیر و برای افراد عادی و زیر 18 سال ممنوع است.
الکترونیک آسیا
نمایشگاه الکترونیک آسیا یک نمایشگاه تخصصی در حوزه قطعات و تجهیزات الکترونیک است که هرساله در هنگ کنگ برگزار شده و محل ملاقات متخصصین و ارتباط بازرگانان می باشد. نمایشگاه با هدف برقراری ارتباط B2B در حوزه قطعات الکترونیک، خصوص مونتاژ و تکنولوژی های ساخت، نمایشگرها و تجهیزات الکترونیک زمینه دسترسی به بازار خرید و فروش و منابع OEM خاور دور را برای بازدید کنندگان از مناطق مختلفی چون آسیا، خاور میانه، روسیه، ایالات متحده و آمریکای جنوبی فراهم می‌کند. نمایشگاه با حمایت و پشتیبانی مراکز معتبر این حوزه از جمله انجمن قطعات الکترونیک و انجمن صنایع تولیدی تجهیزات الکترونیکی چین، اجمن تولیدکنندگان قطعات الکترونیکی اروپا، گروه صادر کنندگان قطعات الکترونیک، انجمن نمایندگان صنعت الکترونیک آمریکا، انجمن صادر کنندگان الکترونیک و نرم افزار هندوستان، جمعیت نمایشگرهای اطلاعات، انجمن صنعت نیمه هادی کره و ... برگزار می شود. حضور در نمایشگاه به صورت رایگان، ولی تنها برای تجار و متخصصین وافزاد بالای 18 سال امکانپذیر است.

 

گزارش از حبیبه بدری

پایان پیام/

 

 

کد خبر 182134

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha