به گزارش خبرنگار شبستان، کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در پنجمین جشنواره ملی علمی کاربردی با بیان اینکه دشمن در سال تحصیلی 91 و 92 به دو علت به دانشگاههای ما طمع دارد، خاطرنشان کرد: دشمن بر این خیال باطل است که با تحریم بتواند ما را به زانو درآورد و با ایجاد کاستیهایی در دانشگاهها، دانشگاههای ما را از مسیر اصلی خود خارج کند اما دانشجویان ما مانند فتنه 88 چشم این طمع را کور خواهند کرد.
وی ادامه داد: غاطبه جامعه دانشجویان ما انقلابگری در مقابله با استبداد و استعمار آمریکا است، محال است دانشجوی باغیرت مسلمان ما آنهم در وضعیتی که دشمن در کمین است بر روی مسایل مادی و رفاهیات پافشاری کند. همچنین وظیفه ما نیز این است که تا آنجا که میتوانیم شرایط مادی را برای آنها فراهم کنیم.
وی با اشاره به انتخابات سال آینده تصریح کرد: این هم از موضوعاتی است که دشمن به آن طمع دارد، هر که بگوید نه بیتدبیری کرده است، دشمن از لحاظ اقتصادی بر ما فشار میآورد تا ما با فشار اقتصادی به مرحلهای از انتخابات برسیم تا یکی را به عنوان ناجی اقتصادی مردم اعلام کنیم، دشمن هم اگر اینگونه فکر میکند بداند که از سوی ملت ایران تودهنی خواهد خورد.
دانشجو گفت: آموزش عالی کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رشد بسیار خوبی هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی داشته است به نحوی که از لحاظ کمی تعداد دانشجویان 25 برابر شده در حالی که جمعیت نیز 2 برابر شده است و به همین نسبت تعداد افراد هیئت علمی ما نیز به 65 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاهها رسیده است.
وی با بیان اینکه اعضای هیئت علمی ما از بهترین اساتید دنیا هستند، اظهار کرد: اگر نبود این رشد حتما ما نمیتوانستیم در مذاکرات سیاسی و غیر سیاسی با این اقتدار ورود پیدا کنیم، به همین دلیل است که جامعه دانشگاهی ما حرف اول را برای گفتن از بعد علم و فناوری در دنیا دارد.
دانشجو تصریح کرد: رشد تولیدات علمی ما از متوسط رشد متوسط علمی در دنیا چیزی حدود 11 و 13 برابر این متوسط است.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: ما در طول 4 سال اخیر در حوزه فناوری نانو، انرژیهای نو، زیستمحیطی، هوا و فضا و ماکرو الکترونیک، فناوری اطلاعات بین 8 تا 15 رتبه ارتقا پیدا کردیم.
وی با بیان اینکه ما باید بتوانیم تولیدات علمی خود را به ثروت ملی تبدیل کنیم، افزود: دانشگاهها تا مرحله نمونهسازی حرکت میکنند. بعد از این مرحله باید معاونت علمی و فناوری و صنایع (حوزه کاربرد) به حمایت از این دانشجویان بپردازند.
وی گفت: امروز در نمایشگاه دانشگاه علمی کاربردی دو خودرو عرضه شده بود که در نوع خود بینظیر بود که این نمونهای از مهارتها و تواناییهای دانشجویان ما در این دانشگاه است.
دانشجو با بیان اینکه ما برای توسعه هدفمند آموزش طرح آمایش سرزمینی آموزش را تدوین کردهایم، یادآور شد: این سند هماکنون در مجلس در حال بررسی است. با تصویب این سند آموزش عالی بر مبنای نیازها، تواناییها و استعدادهای هر منطقه توسعه پیدا خواهد کرد.
وزیر علوم با اشاره به اینکه هماکنون 470 سرفصل بازنگری شده است، تصریح کرد: 200 رشته 3000 سرفصل در 70 کمیته زیر نظر شورای برنامهریزی در حال بازنگری است.
معمولا بازنگری سرفصلها در سطح دنیا هر 5 الی 7 سال صورت میگیرد، در حالی که در کشور ما 25 سال است که بازنگری صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه ما بحث حوزه و کاربرد را آغاز کردهایم، خاطرنشان کرد: برای اینکه ارتباط مناسبی با حوزه کاربرد ایجاد شود حوزه عطف را در وزارت علوم فعال کردیم، به گونهای که تمام مسئولان در آنجا حضور دارند و همچنین اعتباری بالغ بر 2500 میلیارد تومان به این امر اختصاص داده شده است.
وزیر علوم با بیان اینکه بحث آموزش عالی مهارتی یکی از اقدامات مهم ما در طول سه سال اخیر بوده است، اظهار کرد: ما در این بخش رشتههای مورد نیاز بازار کار را با همکاری و هماهنگی حوزه کاربردی تعریف کردیم.
دانشجو ادامه داد: در طول این سه سال تعداد مراکز فعال علمی از 460 در سال 88 با افزایش 300 مرکز به 941 مرکز رسیده است، این در حالی است که از سال 84 تا 88، 180 مرکز وجود داشته و همچنین تعداد دانشجویان از 450 به 15 هزار و 43 برنامهریزی به 457 برنامه درسی رسیدیم.
به گفته وی، برای ارتقای آموزش مهارت عالی در دانشگاههای علمی کاربردی مقاطع متفاوت تعریف شده است.
دانشجو با بیان اینکه ما از لحاظ تولید علم در منطقه رتبه اول قرار داریم، تصریح کرد: در تمام این موارد با اینکه پیشرفتهای علمی داشتیم و دنیا نیز بر این امر اذعان میکند متأسفانه برخی رسانههای داخلی به دنبال سیاهنمایی هستند که چیزی را انتخاب کرده و آن را برجسته کنند، این در حالی است که این گروه از رسانهها به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند این رسانهها در مسیر رژیم صهیونیستی حرکت میکنند، توجهای ندارند.
وی ادامه داد: هر چند ما از لحاظ تولید علم وضعیت مناسبی در سطح منطقه و جهان داریم ولی برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی با بیان اینکه درست است ما در تولید علم در منطقه رتبه اول را داریم، تصریح کرد: ما به این رتبه اکتفا نمیکنیم و قرار است در 5 سال آینده به رتبه تکرقمی دست یابیم.
وی ادامه داد: برای حرکت در این مسیر ما نیازمند انگیزه هستیم که دولت در این زمینه اقدامات زیادی انجام داده است. همچنین ما باید به نحوی حرکت و برنامهریزی کنیم که بین 60 تا 70 درصد دانشآموختگان ما در رشتههای مهارتی تحصیل کنند که هماکنون این آمار 13 درصد است.
وی با اشاره به اینکه آموزشهای نظری در دستگاههای اجرایی حذف شده است، تصریح کرد: در صورتی که دستگاهی بخواهد دورههای آموزشی را ارایه دهد باید آموزش مهارتی را برای دانشآموختگان در نظر بگیرد.
دانشجو با بیان اینکه وزارت علوم بر سند توسعه آموزش عالی مبتنی بر آمایش تکیه میکند، اظهار کرد: ما باید ظرفیت 5 سال آینده را اولا در بعد تولید علم به رتبه تکرقمی دست یابیم، در ثانی علم تبدیلشده به ثروت ملی را با پنجههای کارآمد ایجاد کنیم.
پنجمین جشنواره علمی کاربردی امروز 19 مهر در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما