به گزارش خبرنگار شبستان، محمدمهدی زاهدی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پنجمین جشنواره ملی علمی کاربردی و بزرگداشت بیستمین سالگرد تأسیس این دانشگاه گفت: متأسفانه مدرکگرایی در کشور یک امتیاز تلقی میشود و ما مجبور هستیم به شیوههای مختلف دانشجو جذب دانشگاهها کنیم.
وی اظهار کرد: در نظام آموزش عالی توسعه زیادی پیدا کردهایم، اما در آموزش مهارتی و فرهنگسازی آموزش مهارتی کار جدی نکردهایم.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف جدی مجلس در کمیسیون آموزش تعریف نظام جامع آموزش مهارتی است، گفت: در وزارت علوم، دانشگاه جامع علمی کاربردی آموزش مهارتی را در پیش گرفته است و همچنین از وزارت علوم خواستهایم بحث آموزش مهارتی را جدیتر پیگیری کند.
وی با بیان اینکه بحث صلاحیتهای حرفهای مغفول مانده است، اظهار کرد: باید صلاحیت حرفهای قانونمند شود و باید قانون صلاحیت حرفهای را تصویب کنیم.
وی ادامه داد: باید این طرح را دولت ارایه دهد و اگر اشتیاقی در ارایه این کار ندارد ما بحث صلاحیت حرفهای را در مجلس پیگیری میکنیم. اگر این امر اتفاق نیفتد با خیل عظیم دانشجویان فارغالتحصیل بیکار روبرو خواهیم شد.
وی ادامه داد: با روی آوردن به صلاحیت حرفهای و نظام جامع آموزش فنی حرفهای باید کاری کنیم تا دانشهایی که تکیه بر مدرک زدهاند به آموزش مهارتی روی آورند.
وی با بیان اینکه باید در استخدام، صلاحیت حرفهای و آموزش مهارتی مدنظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: قشر تحصیلکرده جامعه ما دانش دارند اما دارای مهارت نیستند.
وی با بیان اینکه در مسایل و مشکلات آنی هم نباید غفلت کنیم، خاطرنشان کرد: تعداد زیادی بیکار لیسانس داریم اما مراکز فنی حرفهای آموزشهای لازم را بر این فارغالتحصیلان میدهند.
وی از تشکیل کمیته آموزش مهارت در مجلس خبر داد و گفت: در کمیسیون آموزش سه کمیته وجود دارد که اکنون به 5 کمیته رسیده است.
به گفته وی، 70 درصد آموزشهای خارج از کشور مهارتی است و 30 درصد تئوری است اما در کشور ما آموزشهای مهارتی به زیر 15 درصد میرسد.
پنجمین جشنواره ملی علمی کاربردی و بزرگداشت بیستمین سالگرد تأسیس این دانشگاه امروز چهارشنبه 19 مهر در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما