قشر تحصیل کرده 10 برابر سایرین بیکارند/مهارت آموزی کلیدمشکل بیکاری است

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مدرک دانشگاهی اصالت ندارد، گفت: نرخ بیکاری در بین قشر تحصیل‌کرده 10 برابر کسانی است که دیپلم یا زیر دیپلم هستند.

به گزارش خبرنگار شبستان، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پنجمین جشنواره ملی علمی کاربردی و بزرگداشت بیستمین سالگرد تأسیس دانشگاه با بیان اینکه نرخ بیکاری در جوانان تحصیلکرده 10 برابر کسانی است که دارای مدرک دیپلم هستند، گفت: کسانی که مدرک دیپلم یا پایین‌تر دارند به هر فرصت شغلی‌ای که برخورد می‌کنند از آن استفاده کرده اما قشر تحصیلکرده این‌گونه نیستند.

 

وی با بیان اینکه قشر تحصیلکرده شغل پشت میزی می‌خواهد، خاطرنشان کرد: این فرصت‌ها مگر چقدر در کشور وجود دارد و این یکی از دلایل نرخ بیکاری است و موجب به وجود آوردن مشکلات سیاسی، فرهنگی و امنیتی می‌شود که باید آسیب‌شناسی کنیم.

 

وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته به آموزش‌های مهارتی بیشتر از تحصیلات آکادمیک ارزش می‌گذارند، اظهار کرد: در صورتی که در کشور ما مدرک‌های دانشگاهی اصالت ندارند، چرا که اصالت باید در درون افراد و با توجه به توانمندی کاری آنها باشد اما نظام آموزشی ما هیچ‌ حمایت قابل توجه‌ای از صنعت نمی‌کند.

 

وی افزود: یکی از مهم‌ترین کارهای کشور که دانشگاه جامع علمی کاربردی بر عهده گرفته است آموزش مهارتی است که کلید مشکل بیکاری همان مهارت‌آموزی است.

 

شیخ‌الاسلامی با بیان اینکه کسانی که دوره‌های آموزشی سازمان فنی حرفه‌ای را می‌گذرانند بالای 65 درصد جذب کار می‌شوند، خاطرنشان کرد: حتی در برخی از رشته‌ها این جذب بالای 95 درصد است. آیا دانشگاه‌ها توانسته‌اند همچین کاری کنند، البته جایگاه و ارزش آنها را نفی نمی‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه حلقه مفقوده آموزش کشور مهارت است، اظهار کرد: در کشور ما آموزش‌های مهارتی کم نیست اما پراکنده و بی‌نظم است که مجموع فعالیت‌ها را تجهیز و هماهنگ کرد.

 

وی با بیان اینکه در نظام سازمان ملی مهارت سه فعالیت عمده را در پیش داریم، گفت: آموزش و مهارت، احراز اشتغال و صلاحیت حرفه‌ای از مهم‌ترین برنامه‌های ما است که نظام صلاحیت حرفه‌ای در هفته آینده امیدواریم توسط دولت به تصویب برسد.

 

به گفته وی، استعدادسنجی، طراحی مدل خلاقیت و شکوفایی کودکان، تهیه و گردآوری و تدوین اطلاعات مربوط به شغل و هدایت تحصیلی بر مبنای علاقه و استعدادهای لازم از جمله موارد مهمی هستند که باید برای تناسب رشته‌های تحصیلی با شغل و نیاز جامعه در نظر گرفته شده باشند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 181840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha