گزیده سرمقاله‌های امروز برخی از روزنامه‌های کشور

روزنامه های کیهان،رسالت،وطن امروز،جمهوری اسلامی،تهران امروز درسرمقاله های امروز نفوذ پهباد در سرزمین های اشغالی،موضع اصلاح طلبان در انتخابات،قطع بودجه برخی سازمانها از سوی رییس جمهورو وضعیت ترکیه پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 19 مهر به شرح زیر است:

کیهان:

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان کدام نیرو پهپاد را به سمت دیمونا حرکت داد؟ به قلم سعداله زارعی به تحلیل نفوذ پهباد به سرزمین های اشغالی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
طی هفته گذشته دو اتفاق مهم در ارتباط با رژیم صهیونیستی افتاد ولی کمتر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت یکی از این دو اتفاق برگزاری جشن بزرگ در مصر بمناسبت سالگرد جنگ رمضان و اتفاق دیگر ماجرای نفوذ پهپاد به منطقه جنوبی فلسطین بود. این دو اتفاق نزدیک به هم یک موضوع مشترک را تداعی کرد: محیط و مفهوم امنیتی اسرائیل در حال یک دگرگونی اساسی است.
برگزاری مراسم جشن با حضور دهها هزار ارتشی و مردم مصر بمناسبت سالگرد آخرین جنگ مصر و سوریه با رژیم صهیونیستی از این جهت دارای اهمیت ویژه است که در این جنگ 16 روزه مصری ها و سوری ها با کشتن نزدیک به 000/10 نظامی اسرائیلی صحرای سینا و منطقه تابا را از اشغال نظامی آزاد کردند و از همه مهمتر «خط بارلو» که به چندین مانع مجهز شده بود، توسط گروهی از نیروهای اخوان المسلمین به فرماندهی سرهنگ بارلو شکسته شد و هزاران رزمنده به همراه تجهیزات نظامی، صحرای سینا که بیش از دو برابر مساحت کل فلسطین است (یعنی شامل سرزمین های 1948 که اسرائیل خوانده می شوند و سرزمین های 1967 که فلسطین اشغالی خوانده می شوند) را در عملیاتی برق آسا به تصرف درآوردند. در این عملیات دهها هواپیما و بالگرد و صدها تانک اسرائیلی منهدم شدند. البته یک هفته بعد نظامیان مصری بر اثر فشار مشترک آمریکا، انگلیس، فرانسه و شوروی با چشمان اشکبار صحرای سینا را ترک کردند و بار دیگر رژیم صهیونیستی در صحرای سینا مستقر گردید و از این رو خاطره خوش پیروزی رنگ شکست به خود گرفت.

رسالت:

روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان رکن چهارم قدرت!به قلم محمد کاظم انبارلویی به تحلیل این امر در دولتها مختلف پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
اساس و استحکام قدرت وحاکمیت در جهان امروز بر چهار پایه اساسی استوار است . 1- سازماندهی 2- اطلاعات 3- ارتباطات 4- محاسبات آنان‌که امروز در جهان حکم می‌رانند به میزان بهره‌مندی از نوع این پایه‌ها، حدی از استقرار را دارند. آنچه امروز نظم جهان سرمایه‌داری را برهم زده است ضعف در "محاسبات" و برهم خوردن معادلات مربوط آن‌هم در حوزه اقتصاد است. محاسباتی که محصول فرآوری اطلاعات است. امروز بزرگترین قدرت‌های اقتصادی جهان بین 80 تا 90 درصد تولید ناخالص ملی بدهی بالا آورده‌اند.
وطن امروز:

روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان توبه نکرده تواب شدید؟! به قلم  زهرا طباخی به تحلیل موضع اصلاح طلبان در انتخابات پرداخته است که در بخش از آن آمده است:

«م- ر- خ» اخیراً در مصاحبه‌ای با روزنامه اعتماد مطالبی را مطرح کرده که لازم است فی‌الواقع همه دریدگان تاریخی با ارسال نامه‌ای سرگشاده از ایشان به عنوان «پررو‌ترین» و «دریده‌ترین» سیاستمدار ورشکسته جهان تقدیری درخور شأن به عمل آورند. والله سارکوزی را وقتی مردم نخواستند، دم پرجذبه‌اش را برداشت و قدرت را ‌ترک کرد! هر جای دنیا را در نظر بگیرید سیاست‌پیشگان از سکولار گرفته

تا اصلاح‌طلب مثلا وقتی مردم به آنها یک، دو یا 300-200 باری «نه» می‌گویند خجالت می‌کشند و کنار می‌ایستند. کجای کار ما در ایران اشکال دارد که وقتی خیلی دموکراتانه و محترمانه می‌گوییم «ما را به خیر تو امیدی نیست، نمی‌خواهد قول بدهی که شر نمی‌رسانی» باز هم رقبای شکست خورده جارو به دم بسته در عرصه خیانت به نام خدمت و احساس تکلیف حاضر هستند!؟ صرف برادر رئیس‌جمهور فتنه‌گر سابق بودن که موجب نمی‌شود درباره «قرائت‌های جمهوری اسلامی» حرف مفت بر زبان مبارک جاری کنید و اصرار پشت اصرار که «قرائت امام خمینی از نظام جمهوری اسلامی دموکرات‌تر بود» البته پشت‌بندش هم سریع اضافه کنید: «من نمی‌خواهم بگویم هرکاری که امام کرده صددرصد درست بوده»! الان اگر این جمله را به مریم رجوی هم نشان دهید با شما احساس قرابت می‌کند. بنی‌صدر هم اینهایی که عرض کردید را چاکرانه قبول دارد فقط یک بخش می‌ماند که بیشتر شبیه توبه‌نامه است... «اصلاح‌طلبان در عرصه سیاسی که ارتباط با حاکمیت پیدا می‌کند، هیچ‌وقت، تاکید می‌کنم هیچ‌وقت وارد فاز براندازانه نخواهند شد
تهران امروز:

روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان قطع بودجه نیازمند اصلاحیه‌و متمم تشدید تقابل به قلم موسی‌الرضا ثروتی به تحلیل سخنان رییس جمهور در مورد قطع بودجه برخی نهادها و سازمانها پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

سخنانی که دیروز رئیس‌جمهور درخصوص قطع بودجه برخی نهادها و سازمان‌ها مطرح کرده‌ است از چند لحاظ قابل بررسی است. نکته اول این است که به هر حال دولت مسئول بودجه‌نویسی و تخصیص منابع به ارگان‌های مختلف است و در این زمینه تنها دولت است که می‌تواند تعیین کند که کدام سازمان چقدر بودجه به خود اختصاص دهد.

از همین‌رو پس از ارائه لایحه بودجه مجلس آن‌را تصویب کرده و منابع ذکر شده باید در اختیار نهادهای مورد ذکر قرار گیرند.

حال سوال اینجاست که پس از تصویب لایحه بودجه و در زمانی که نهادهای مربوطه باید منابع خود را دریافت کنند می‌توان این منابع را قطع کرد و آن را در اختیار سازمان‌ها و ارگان‌های ذی‌ربط نگذاشت؟ این امر با درخواست رئیس‌جمهور در صورتی امکان‌پذیر است که برای آن متمم و اصلاحیه تعریف شود و با انجام کار کارشناسی منابع بودجه را تغییر داد یا آن‌را کم ‌و زیاد کرد یا به‌کل قطع کرد.

این در حالی ‌است که دولت اکنون بدون سپری کردن چنین روالی به صورت خودخواسته و بدون گذر از مسیر قانونی اقدام به قطع بودجه برخی مراکز کرده ‌است. این موضوع خود نشان از عدم توجه به اصل قانون و عملکرد خودمحور دارد. با این وجود ما نباید فکر کنیم که این اولین بار است که دولت بدون طی کردن روال قانونی اقدام به قطع‌ منابع بودجه‌ای ارگان یا سازمانی می‌کند. در سال‌های پیش هم این موضوع به همین شکل پیگیری شده ‌است و مجلس هم تذکرات لازم را به رئیس‌جمهور داده‌ است. نکته اینجاست که این بار مجلس تصمیم به سکوت گرفته ‌است و دیگر نمی‌خواهد به این امر واکنشی نشان دهد زیرا دولت تا به حال به حرف مجلس گوش نداده و به توصیه‌های قانونی نمایندگان مجلس وقعی ننهاده ‌است.


جمهوری اسلامی:

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان اردوغان و سرگشاد شیپور جنگ به تحلیل شرایط ترکیه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

 

گذشت زمان نشان داد این سخن "نجم الدین اربکان" پدر جنبش اسلام گرائی در ترکیه کاملاً درست بود که: "رجب طیب اردوغان، انگوری است که شراب می‌شود".
رجب طیب اردوغان و دیگر دولتمردان کنونی ترکیه همگی از شاگردان نجم الدین اربکان بودند و به همین دلیل، "اربکان" شناخت خوبی از آنها داشت و اظهارنظر او درباره "اردوغان" می‌تواند یک اظهارنظر کارشناسانه باشد. شاید آن روز که "اربکان" گفت "رجب طیب اردوغان، انگوری است که شراب می‌شود" کسی نمی‌توانست رفتار امروز اردوغان را پیش‌بینی کند و حتی شاید این اظهارنظر را تعجب‌آور تلقی می‌کردند. اما امروز با افتادن اردوغان در دام آمریکا و صهیونیست‌ها و گام‌های خطرناکی که برای وارد ساختن ترکیه به یک جنگ خانمان سوز با یک کشور همسایه مسلمان بر می‌دارد، همه فهمیده‌اند که "اربکان" تشخیص درستی داشت و این کاملاً صحیح است که "اردوغان" به جای آنکه همچنان مانند انگور برای کشورش مفید باشد، اکنون به شرابی تبدیل شده که در درجه اول، خودش را سرمست کرده و در مرحله بعد، عوارض بدمستی‌های آن گریبان گیر کشورش خواهد شد.


پایان پیام/

 

کد خبر 181778

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha