نظام اسلامی، حوزه صنعت و معدن در کردستان را شکوفا کرده است

استاندار کردستان با اشاره به گسترش صنایع و معادن استان در طول سه دهه اخیر و اشتغال دهها هزار نفری کردستانی ها در این حوزه، گفت: نظام اسلامی حوزه صنعت و معدن در کردستان را شکوفا کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، علیرضا شهبازی، استاندار کردستان، عصر امروز (18مهر) در جلسه مشترک اعضای شواری برنامه ریزی و توسعه استان با هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در سنندج، اظهار داشت: در دوران قبل از انقلاب هیچ گونه واحد صنعتی و معدنی در استان فعال نبوده و استان کردستان یکی از عقب مانده ترین استان های کشور در این حوزه به شمار می آمد.


وی افزود: متأسفانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز وقوع جنگ تحمیلی 8 ساله تا پایان جنگ فعالیت های صنعتی و معدنی در حاشیه قرار گرفته بود اما با تلاش و همت مسئولان نظام و نگاه ویژه آنان به کردستان شاهد توسعه و تعالی حوزه صنعت و معدن در استان بودیم.


وی افزود: هم اکنون کردستان به یک کارگاه عظیم عمرانی و خدمای تبدیل شده و در جای جای این استان شاهد اجرای طرح های عظیم هستیم که با بهره برداری از آن ها بسیاری از دغدغه های مردم و مسئولان استان در حوزه اشتغال و سرمایه گذاری رفع خواهد شد.


استاندار کردستان تصریح کرد: در سایه وحدت و همدلی مردم و مسئولان طی دو سال اخیر حتی یک ریال از اعتبارات عمرانی استان برگشت نخورده و دهها میلیارد تومان نیز از اعتبارات جهشی و ویژه برای جبران عقب ماندگی ها و محرومیت های استان جذب شده است.


حامد قادرمرزی، نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه به سرانه بسیار پایین سرمایه گذاری صنعتی در استان اشاره کرد و افزود: استان کردستان با برخورداری بیش از 2 درصدی جمعیت کشور فقط دو دهم درصد ارزش افزوده بخش صنعت کشور را به خود اختصاص داده است.


وی افزود: متوسط سرمایه گذاری در استان 300هزار تومان است که نسبت به استان های دیگر کشور که بالای 4 میلیون تومان از موقعیت بسیار ضعیفی برخودار بوده و این مهم کردستان را در ردیف 28 استان های صنعتی کشور قرار داده است.


سیروس شاه غیبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان نیز در این جلسه از پایین بودن نرم های صنعتی استان در حوزه های برق و آب نسبت به سایر نقاط کشور خبرداد و افزود: هم اکنون نرم صنعتی کشور در حوزه آب 27 درصد است که این میزان در کردستان 9 درصد بوده و در حوزه برق نیز کردستان با نرم صنعتی 11 درصدی فاصله بسیاری با نرم 32 درصدی کشوری دارد.


وی افزود: بر اساس قوانین و مقررات سراسری نمی توان عقب ماندگی های کردستان در حوزه صنعت و معدن را جبران کرد چرا که زیرساخت های صنعتی و صنایع پایه در استان وجود نداشته و اعتبارات عادی فقط امورات استان را به پیش خواهد برد و عقب ماندگی ها را جبران نخواهد کرد.


شاه غیبی تصریح کرد: طی چند سال اخیر فعالیت های گسترده ای برایجذب سرمایه گذاری در استان انجام شده و هم اکنون بیش از 4هزار میلیارد تومان تقاضای سرمایه گذاری در استان و ظرفیت سرمایه گذاری در استان وجود دارد.


وی خاطر نشان کرد: ایجاد مشوق های لازم برای سرمایه گذاران و معافیت های مالیاتی و تسهلات لازم در این حوزه می تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.


پایان پیام/
 

کد خبر 181671

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha