محمدرضا گودینی داستان نویس در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: موضوع داستان، رمان تالار پذیرایی پایتخت بیان برهه ای از تاریخ معاصر ایران است که در جریان رویدادهای بزرگی چون انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس پنهان ماند.
گودینی افزود: موضوع اصلی داستان مربوط به اجرا شدن طرح تقسیم اراضی در دوران پیش از انقلاب است طرحی که موجب کوچ مردم از روستاها به سوی پایتخت شد موضوعی که کمتر در جریان های ادبی و تاریخ معاصر به آن توجه شده است.
وی تصریح کرد: من نه نگاهی مثبت و منفی به آن پدیده در رمان اخیرم دارم و آنچه را که به چشم می دیدم به تحریر درآوردم حقیقت داستان در این است که آن روزها، پایتخت ایران مانند تالاری میزبان مهمانانی شده بود که شهر و روستا و دیار خود را ترک گفته بودند هجرتی که جز فقر و تباهی و فساد چیزی با خود به همراه نداشت.
گودینی خاطرنشان کرد: این موضوعی است که دیر یا زود باید به آن توجه می شد تا یکی از مهمترین مسائل تاریخ اجتماعی معاصر بهتر از گذشته مورد مطالعه و پژوهش و آسیب شناسی قرار بگیرد.
نویسنده رمان تالار پذیرایی پایتخت اظهار کرد: هسته اولیه این داستان 7 سال پیش تشکیل شد و حدود 5 سال پیش نگارش و بازنویسی آن آغاز شد تا اینکه بعد از اتمام کار توانستم سیزدهمین کتابم را در انتشارات سوره مهر چاپ و منتشر کنم.
وی درباره دلیل انتخاب رمان تالار پذیرایی پایتخت در جایزه جلال در بخش تقدیر گفت: من هیچ اطلاعی از این موضوع ندارم و این مطلب را همین الان شنیدم.
گودینی در پایان گفت: تاکنون چندین کتاب در زمینه قصه های روستایی موضوعات کارگری، دفاع مقدس – انقلاب و امام نوشته ام که این کتاب اخیر از برخی لحاظ با دیگر کارهایم متفاوت است و در کل می توانم بگویم رمان تالار پذیرایی پایتخت رمانی تاریخی اجتماعی است.
پایان پیام/
نظر شما