به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی محمد آهنی، مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین، عصر روز گذشته(17 مهر) در نشست خبری که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: 78 هزار واحد مسکونی در استان قزوین نیاز به بازسازی و مقاوم سازی دارد که در این راستا تصمیمی از سوی دولت نهم و دهم مبنی بر اعطای تسهیلات، اخذ شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در استان قزوین 15 درصد از واحدهای مسکونی شهرهای زیر 25 هزار نفر و 30 درصد از واحدهای مسکونی روستاها بازسازی و مقاوم سازی شده اند که قادر به تحمل زلزله های متوسط تا هفت ریشتر خواهند بود.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اضافه کرد: بیشترین آسیب پذیری استان از لحاظ ریالی به ترتیب در حوزه های سرمازدگی، خشکسالی، سیل و زلزله بوده است که در شش ماهه نخست سال جاری حدود 125 میلیارد تومان و در سال گذشته حدود 225 میلیارد تومان برای جبران خسارت های ناشی از این بلایا هزینه شده است.
وی با اشاره به بازسازی واحدهای مسکونی در منطقه زلزله زده آذربایجان شرقی گفت: عملیات بازسازی شهرستان ورزقان که دارای بیش از 50 شهر و روستا است، در دو فاز توسط استان قزوین صورت می گیرد که در فاز نخست این پروژه، بازسازی 900 واحد مسکونی انجام می شود که این واحدها به صورت 100 درصد تخریب شده اند و عملیات بازسازی به مدت یک ماه است که آغاز شده و تا پایان سال جاری، این واحدها قابل بهره برداری است.
آهنی خاطر نشان کرد: استان قزوین قرارداد بازسازی یک هزار و 325 واحد را در شهرستان ورزقان منعقد کرده است که به دلیل مشکل کم بود معادن شن و ماسه در استان آذربایجان شرقی، عملیات بازسازی با محدودیت مواجه است ولی مشکل مهم تری که در این بین وجود دارد، شرایط سرد آب و هوایی این مناطق است که حتی سابقه دمای 43 درجه زیر صفر را نیز داشته است.
وی عنوان کرد: 300 واحد خون توسط سازمان انتقال خون، آبفای شهری به مبلغ 5 میلیون تومان، کمک 140 میلیون تومانی کمیته امداد امام خمینی(ره)، 25 نوع کالا نظیر 5 هزار چادر اسکان، 4 هزار پتو، 2 هزار و 500 کلمن، نان حدود 19 هزار بسته، 7 تن قند و 4 هزار و 700 بطری روغن از دیگر کمک های استان قزوین به مناطق زلزله زده استان آذربابجان شرقی است.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین در خصوص تجهیزات مورد نیاز در حوزه مدیریت بحران اظهار کرد: با توجه به اینکه قزوین مدت زمان کوتاهی است که استان شده است تجهیزات آن بسیار کم بوده و نیاز به تجهیزات بیشتری دارد.
وی عنوان کرد: از هفت سال گذشته تا به امروز، تجهیزات بسیاری از قبیل جرثقیل، آمبولانس، موتورسیکلت، موتورهای کوهنوردی، تجهیزات بیمارستانی، اطفاء حریق و غیره با اعتباری بالغ بر 26 میلیارد و 700 میلیون تومان توسط اداره مدیریت بحران این استان تهیه شده است.
آهنی افزود: این تجهیزات با توجه به افزایش جمعیت و تغییر نوع رفتار انسان ها و ساخت آپارتمان های 10 طبقه، کافی نیست و کنترل و مدیریت بحران در مواقع بروز حادثه، با ابزار فعلی بسیار مشکل است.
وی تصریح کرد: تهیه تجهیزات و مجهزکردن سازمان های مدیریت بحران، یکی از پنج برنامه استانداری است که در این راستا، تعداد 10 مورد کالا در اختیار این سازمان قرار داده شده است که بیمارستان صحرایی، امداد 100 خانواری، اردوگاه 100 خانواری، کامیون و غیره از جمله این تجهیزات هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین خاطرنشان کرد: هزینه برآورد شده این تجهیزات، حدود 4 میلیارد تومان است که علاوه بر آن حدود 750 میلیون تومان نیز تجهیزات به صورت کالا در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار گرفته است و این سازمان به تجهیزاتی نظیر ماشین آلات سنگین به خصوص در حوزه راه سازی، آمبولانس های کمک دار برای مناطق صعب العبور، تجهیزات بیمارستانی، اطفای حریق و غیره نیاز دارد که در این بخش با کمبود شدیدی مواجه هستیم.
وی با اشاره به برنامه های استان در هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی بیان کرد: رژه نیروهای امدادی، دیدار با نماینده ولی فقیه استان، همایش مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و افتتاح 32 پروژه عمرانی از جمله برنامه های این سازمان در هفته کاهش بلایای طبیعی است.
آهنی اعلام کرد: افتتاح 32 پروژه نظیر خرید تجهیزات امدادی با 290 میلیون تومان اعتبار، داربستی کردن باغات انگور با 400 میلیون تومان اعتبار، خریدایستگاه سنجش آلودگی هوا با 180 میلیون اعتبار، خرید نقشه، تصاویر ماهواره ای با 500 میلیون تومان اعتبار و غیره از دیگر برنامه های این هفته است.
پایان پیام/
نظر شما