به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از سایت بسیج ورزش کشور، دکتر محمد فرامرزی عضوکمیته علمی دومین همایش ملی استعدادیابی با اشاره به برگزاری همایش اظهار داشت: استعدادیابی واژه ای نام آشنا است و یکی از انتقاداتی که به ورزش کشور ما وارد می آید این است که فرایند این موضوع سیستماتیک و علمی نیست.
وی افزود: متاسفانه بازیکنان یا به صورت خودجوش و یا تصادفی در سنین بالا شناخته می شوند و رشد ستاره ها از مبنای بحث علمی آغاز نمی شود.این قضیه دو بعد دارد که در بحث اول داشتن طرح و برنامه کلان ورزش یک الگو شناخته می شود و در بعد دوم مربی با ابعاد مختلف شاخص های استعدادیابی را پیدا می کند.
دکتر محمد فرامرزی ادامه داد: فرآیندی که به آن اشاره کردم فقط مربوط به مربی نیست و در همه جای دنیا توسط گروهی متخصص انجام می شود. از لحاظ فیزیولوژیک و سایر ارزیابی های علمی همه چیز تحت نظر قرار می گیرد و تنها به وسیله مربی بحث استعدادیابی قابل انجام نیست. این همایش بخشی از فرآیند علمی است که آخرین دیدگاه های سیستاماتیک را بررسی می کند.
وی در خصوص بحث فرهنگی که باید در کنار استعدادیابی قرار بگیرد گفت: این مسئله 4 شاخصه دارد که روانشناسی تاکتیک، احترام به حریف واز همه مهمتر داشتن خصلت نیکو مورد توجه است و اعتماد به نفس و شجاعت باید به جوانان و نوجوانان شناسانده شود. باید به یک استعداد نقاط ضعف او گوشزد شده، تا بداخلاقی ها ورزش شکل نگیرد. شما می بینید که رسانه ها و روزنامه ها به دنبال بی اخلاقی های بازیکنان هستند اما هیچ کس نمی پرسد آیا فرا آیند توسعه ورزشکار را ارزشیابی کرده ایم که به او بگوییم نقاط ضعف او کجاست.
وی در پایان گفت: قطعا در این همایش بحث پرورش استعداد و بعد فرهنگی آنها به صورت استاندارد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پایان پیام/
دانشیار فیزیولوزی ورزش دانشگاه شهرکرد گفت: باید به یک استعداد نقاط ضعف او گوشزد شده، تا بداخلاقی ها ورزش شکل نگیرد.
کد خبر 181259
نظر شما