به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری امروز دوشنبه 17 مهر در پاسخ به این سؤال که آیا قرار نیست اصولگرایان در مجلس نهم به یک وحدت برسند، گفت: ما که مجلس تکصدایی نمیخواهیم، مجلس تکصدایی مجلس نیست، در مجلس باید صداهای مختلف شنیده شود اما صداهایی که با اصل نظام در تناقض نباشند.
وی با بیان اینکه ما در مجلس نهم همه اصولگرا هستیم و مجموعه اصلاحطلبان این مجلس به اندازه انگشتان دو دست نیز نمیشوند، یادآور شد: این هنر نیست که 280 نماینده اصولگرا دور هم جمع شوند و صدای واحدی داشته باشند، این پدیده مثبتی در کشور نیست.
وی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری فارس که این سؤال را مطرح کرده بود، گفت: نمیدانم چرا خبرگزاری فارس اینقدر علاقهمند به وحدت است، امیدوارم در همه جا وحدت را اصل قرار دهید.
وی اضافه کرد: مگر در طول سه ماه که از طول عمر مجلس دهم میگذرد با وجود دو فراکسیون در مجلس چه مزاحمتی ایجاد شده است، چه خللی در کارها ایجاد شده است، ما در بسیاری از موارد با هم تشکیل جلسه میدهیم و هیئترییسه دو فراکسیون با هم در تعامل هستند.
جلالی پرداختن به این موضوعات را انحراف از مسایل مجلس عنوان کرد و ادامه داد: هر دو فراکسیون اعضای آنها ادعا دارند که اصولگرا هستند و هیچ خدشهای هم در مسایل کشور ایجاد نشده است، یکسری اختلاف نظرها در بین ما و دوستانمان هست که این اختلاف نظرها میتوانند به کار رقابتی کمک کنند.
وی در پاسخ به سؤالی که به تغییرات مدیریتی در این مرکز اشاره داشت، گفت: اینکه ما افراد جدیدی را به مرکز بیاوریم هنوز این کار را انجام ندادیم و افراد جدیدی که در دوران من به این مرکز آمدهاند دو سه نفر بیشتر نیست و همه نیروهای قبلی مرکز حفظ شدهاند زیرا مهرههای مرکز چهرههای خوب و غیرسیاسی و کارشناسی هستند که کار علمی و پژوهشی خود را به نحو مطلوب انجام میدهند اما در اینکه با توجه به تغییرات ساختاری تغییراتی نیز در نیروها ایجاد کنیم این کار را انجام میدهیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس در پاسخ به این سوال که آیا مرکز پژوهشها با توجه به کاهش ارزش پول ملی برنامهای برای حمایت از اقشار آسیبپذیر دارد یا نه، بیان کرد: فکر میکنیم بهترین راه این است که تولید ملی در کشور تقویت شود والا راهکارهای دیگر کمکهای صدقهای است و اگر در کشور تولید را تقویت کنیم قطعا در کارمان موفقایم.
وی اضافه کرد: اگر سرمایه ایرانی به جای تبدیل به نقدینگی به سمت تولید ببریم این بزرگترین کمک به مردم است و قطعا بیشترین مشکلات ما در عرصه اقتصادی که از آن جمله مشکلات معیشتی و اشتغال است، حل میشود.
جلالی اضافه کرد: متأسفانه ما با حجمی از بیکاری مواجه هستیم که در شرایط فعلی مهمترین اولویتمان باید حفظ اشتغال موجود باشد یعنی صنعت، کشاورزی و خدمات ما باید در همین میزان استمرار حیات داشته باشد و اگر میخواهید در همین میزان این سه بخش استمرار حیات داشته باشند باید قیمت ارز را برای تولیدکننده در کشور به یک ثبات برسانیم.
وی با بیان اینکه باید سردرگمی و بیاعتمادی از تولیدکننده گرفته شود، خاطرنشان کرد: این موضوع نیازمند این است که دولت تصمیم جدی بگیرد و قیمت ارز را در کشور باثبات کند و البته بخش دیگر نیز حمایت از تولیدکننده در بخشهای بانکی، تأمین اجتماعی و غیره است که ما در این زمینه با تهیه پیشنویس طرح حمایت از تولید ملی گام مؤثری را برداشتهایم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا فراکسیون رهروان ولایت مجلس نهم برنامهای را برای انتخابات ریاستجمهوری و شوراها دارند، گفت: قطعا فراکسیونهای سیاسی همواره برنامه دارند و در فراکسیون رهروان ولایت ما آنچه در حال حاضر تصمیم گرفتهایم این است که در رابطه با انتخابات ریاستجمهوری تعامل داشته باشیم و کمیته سیاسی و کمیته خاص دیگری را در این زمینه تشکیل دهیم که با کاندیداهای مطرح و همچنین کاندیداهای غیرمطرح گفتوگوهایی را داشته باشند و اگر نیاز به جلسه است جلساتی را با آنها برگزار کنند.
وی اضافه کرد: در مورد اینکه در خصوص فرد خاصی برای انتخابات ریاستجمهوری یازدهم به جمعبندی رسیده باشید چنین چیزی نیست ولی در هر صورت فراکسیون در این زمینه برنامههای خود را دارد. در مورد انتخابات شوراها نیز در استانها و در تهران فعال هستیم.
جلالی همچنین در مورد جلسات این فراکسیون خاطرنشان کرد: ما جلسات این فراکسیون را در سطح هیئترییسه و مجمع عمومی برگزار میکنیم و روز گذشته نیز جلسهای را با وزیر اقتصاد داشتیم که در آن جلسه نمایندگان دغدغههای اقتصادی خود را، حجتالاسلام مصباحیمقدم رییس کمیسیون برنامه و بودجه گزارش خود را و وزیر اقتصاد نیز نقطهنظرات خود را در این زمینه بیان کردند.
جلالی همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا شما برخلاف رییس قبلی مرکز پژوهشها نظرات کارشناسی در حوزه اقتصادی مطرح نمیکنید، گفت: آقای توکلی یک شخصیت اقتصادی بودند و نظرات خودشان در حوزه اقتصاد برجسته میشد اما اگر در بخش اقتصادی مرکز پژوهشها کمکاری دیده شده است کمکاریهایی بوده است که از قبل نیز وجود داشته است زیرا هیچ بخشی در این مرکز تغییر نکرده است.
وی بیان کرد: مرکز طبق روال قبل به کار خود ادامه میدهد و گزارشات خود را ارایه میدهد و هیچ اعمال مدیریتی برای تهیه گزارشات صورت نگرفته است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا سود اوراق مشارکت در ایران همچنان 20 درصد است، گفت: در همه دنیا چنین سودی وجود دارد و این سود، سود کمی نیست اما چون در کشور ما دلالان بازار سود زیادی نصیبشان میشود لذا این درصد سود به چشم نمیآید ولی این سود، سود مناسبی است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مرکز بنا ندارد تعریف جدیدی از مدیریت ارایه دهد و مجلس تا چه اندازه باید نظارت خود را در بحث مدیریت دستگاههای اجرایی قوی کند، گفت: ما در استراتژیای که برای مجلس نهم نوشتهایم که کامل نیز نشده است به این نکته اشاره کردیم که رویکرد مجلس نباید صرفا قانونگذاری باشد زیرا ما 106 سال قانون وضع کردهایم و خیلی عرصه خالی در قانون نمیبینیم که قانونگذاری کنیم اما مجلس باید رویکرد نظارتی خود را تقویت کند و باید در این بعد دارای برنامه شود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس بیان کرد: اولین گام در راستای یک مدیریت صحیح و سالم این است که قوانین به صورت دقیق اجرا شوند زیرا عدم اجرای قوانین به صورت صحیح به کشور آسیب جدی میزند و ما در مرکز پژوهشها علاقهمندیم که هیچ رفتار سیاسیمان بر پژوهشهایمان قالب نشود و علاقهمند به تعامل با دولت هستیم زیرا این مرکز یک مرکز علمی است و منظور از سوء مدیریت نباید یقهگیری و تسویهحساب سیاسی باشد.
وی در مورد اینکه آیا مرکز پژوهشها طرحی برای ثبات قیمت ارز دارد یا نه، گفت: ما در بحث ارز نیازمند انجام یک کار قانونی و تدوین قانون جدید نیستیم زیرا مجلس باید بعد نظارتی خود را تقویت کند چون بر اساس قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه ما ارز مدیریت شناورشده را پذیرفتهایم و به این جمعبندی رسیدهایم که اساسا برای نرخگذاری ارز ما نیاز به قانون جدید نداریم و قانون برنامه پنجم توسعه در این زمینه کافی است.
نماینده شاهرود در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما مجلس باید در بعد نظارتی تقویت شود و ما نظارت مجلس در این بعد را ضعیف میبینیم و کامل نیست و اصلیترین فرد در اینکه مجلس بخواهد نظارتاش را تقویت کند نظارت بر رییس کل بانک مرکزی است زیرا مجلس در حال حاضر هیچ دخالتی در عزل و نصب رییس کل بانک مرکزی ندارد و ما هر چه سؤال در حوزه ارز داشته باشیم به ناچار باید از وزیر اقتصاد بپرسیم و در این زمینه باید قانونی در مجلس وضع شود که نظارتی بر مدیریت بانک مرکزی انجام شود.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا نمایندهبودن به ریاست مرکز پژوهشها و فعالیت مستمر رییس مرکز صدمهای نمیزند، گفت: با کار و کاسبی ما فعلا کاری نداشته باشید ولی رییس مرکز پژوهشها باید نماینده باشد زیرا وقتی نماینده است مرتب در مجلس است، نیازهای نماینده را میبیند، با هیئترییسه و نمایندگان در حال تعامل است و طبعا این موضوعات باعث میشود که کارآمدی مرکز پژوهشها بالا رود و در راستای اهداف کاربردی که برای مرکز تعریف شده است میتواند مرکز را تقویت کند.
جلالی اضافه کرد: از ابتدا تاکنون همواره رؤسای مرکز از نمایندگان مجلس بودهاند که البته همیشه نمایندگان تهران بودهاند و برای اولین بار است که نماینده شهرستان رییس مرکز پژوهشها شده است.
وی همچنین در پایان در پاسخ به سؤالی که پژوهشهای مرکز در مورد زلزله آذربایجان شرقی اشاره داشت، گفت: دوستان ما در مرکز و در معاونت اجتماعی-فرهنگی بازدید میدانی از این مناطق داشتند و گزارش خود را ارایه کردند که ما این گزارش را به رییس مجلس ارایه دادیم و کمبودها و نارساییها و راهکارها را در آن گزارش نیز بیان کردیم.
پایان پیام/
نظر شما