شمقدری:عده ای پشت نام خانواده شهدا پنهان می شوند تا سرمایه کسب کنند

رییس سازمان سینمایی با اشاره به سیاست های اکران حوزه هنری گفت:عده ای خود را پشت نام خانواده شهدا پنهان می کنند و می خواهند خودشان را تطهیر و سرمایه ای به دست بیاورند.

به گزارش خبرنگارشبستان،جواد شمقدری در مراسم اختتامیه بیست و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران،به انتقاد از وضعیت فعلی سینما که ناشی از دخالتهای بی جا در اکران است پرداخت.

 

رییس سازمان سینمایی در ابتدای سخنان خود برگزاری جشنواره 29 را بسیار خوب توصیف کردو گفت: همه بخشهای جشنواره از شرایط مطلوبی برخوردار بود.

 

وی در ابتدا از دو ایده صحبت کرد و گفت: یک مورد آن همان مورد همزمانی جشنواره ها بود سازمان سینمایی موقعیت جدیدی را برای همکاری و توسعه سینما ایجاد می کند و از طرفی ظرفیت سینمای جوان، ظرفیت بسیار خوبی است و اینکه ما در 60 شهرستان دفتر داریم، فرصت خوبی است. اما به نظر می رسد که باید در مناسبات این دو تغییراتی ایجاد شود. لذا امشب یک خبر دارم که البته هنوز در حد یک ایده است و اگر نقد تندی براین پیشنهاد نباشد انشاءالله اجرا خواهد شد.

 

شمقدری گفت: پیشنهاد این است که در هشت منطقه سینمایی که قبلا تعریف کردیم آن دفاتری که فعال تر هستند را انتخاب نماییم و به عنوان هشت دفتر سینمای جوان و هم نماینده سازمان سینمایی در آن منطقه عمل نمایند. هر منطقه هم بعضاً پنج استان را دربرمیگیرد.

 

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: البته آن حمایت و نظارت وجود خواهد داشت. به نظر می رسد به این شکل ما هم می توانیم مأموریت های جدیدی را برای آن هشت دفتری که به عنوان نماینده انتخاب می شوند تعریف کنیم مثل حمایت از فیلم های اول سینمایی دوستان و هم شرایطی را فراهم کنیم که خودشان روی پای خودشان بایستند و با خلاقیت کارها را پیش ببرند.خبر دوم که بازهم آقای میرزاخانی باعث شد این است که شاید جشنواره سی ام زودتر برگزار شود. چون جشنواره فیلم کودک با روز جهانی کودک ارتباط مستقیم دارد و نمی توان آن را تغییر داد. اما جشنواره فیلم کوتاه را می توان جابه جا کرد . شمقدری این مورد را نیز فقط یک پیشنهاد دانست که باید در مورد آن بحث کرد و زمان آن را برای فصل بهار و یا تابستان اعلام کرد.

 

رئیس سازمان سینمایی گفت: عرصه فیلمسازی تخصصی ترین عرصه کار فرهنگی است و خود فیلمسازی حساس ترین فعالیت هنری است.می خواهم بگویم حوزه ای که اینقدر حساس و تخصصی هست، شاهد هستیم که همه برای این آن نسخه می پیچند و صحبت می کنند. این آفتی است که باید مدیریت گردد. نکته دوم، حوزه که اینقدر تخصصی هست متأسفانه از کمترین پشتیبان های فرهنگی و محتوایی برخوردار است. در واقع فیلمساز ما متکی است بر اندوخته ها، دانش، مهارت و تجربه های خودش و تیم همراه خود که به هم منتقل می کنند کمتر از پشتوانه های محتوایی و فرهنگی برخوردار هست و این یک ضعف جدی برای سینمای ایران است.

 

شمقدری با ذکر این نکته گفت: ما صاحب موانع فکری و اعتقادی عمیقی هستیم، معارف بزرگی داریم که وقتی در کلام حافظ و مولانا می آید آن سوی دنیا را منقلب می کند و آن ها را شیفته می کند و این شیفتگی فقط مختص قالب هنری نیست بلکه محتوایی است که در‌آن قالب هنری ریخته شده است. سینمای ایران باید به این ظرفیت برسد.

ما امروز از نظر قالب های هنری و زیبایی شناسی و تکنیک ها سینماگران ما چه در سینمای جوانان فیلمسازان کوتاه و فیلمسازان حرفه ای به جایگاه خوبی رسیده ایم. جوایزی که در دنیا می گیرند ناظر بر این واقعیت است. اما چقدر ما می توانیم مهارت و اندیشه ها را به زبان تصدیق منتقل کنیم، یک ضعف جدی است که باید روی آن کار شود و وقتی این کار انجام نمی شود متأسفانه آفت هایی را به وجود می آورد و تلاش فیلمسازان ما را که در هر بخش فعالیت می کنند دچار سوء برداشت و سوئ تفاهم از سوی انبوهی از مخاطبین در جایگاه های مختلف به وجود می آورد.

 

وی افزود:اگر جذابیت اصلی فیلم درام هست، که می تواند فیلم داستانی را جذاب کند، درامی که متأثر از فرهنگ ما باشد در واقع باید چه ویژگی داشته باشد؟ می دانید که این مدت چقدر راجب یکی از عناصر درام که خیانت است صحبت شد و اتفاق عجیبی افتاد. چون واژه خیانت همینطوری حس منفی ایجاد می کند متأسفانه در حجاب واژگان مردم را قرار دادند و می بینیم که چه اتفاقی بدی دارد می افتد. درحالی که اگر خیانت یکی از عناصر درام هست، ما باید از این قابلیت دراماتیک استفاده کنیم یا نه؟ و اگر قرار است کار شود فیلمسازان چه باید بکنند؟ البته ممکن است دو فیلمساز در طراحی و پرداخت آن خطا کنند اما ما نمی توانیم عنصر خیانت را از داخل عناصر درام بیرون بکشیم و چنین ممیزی قطعا معقول نیست.

 

شمقدری در ادامه افزود: و جالب است که بعضی با این گونه ممیزی به ما نمره می دهند و می گویند سینمای ایران چند درصد سقوط کرده چون اینقدر درصد عنصر خیانت در آن وجود دارد. به نظر می رسد که ما نیاز به یک انقلاب گفتمانی و دانشی در حوزه فهم فیلم داریم که باید انجام شود و آفتی است که گریبان گیر سینمای ایران شده است. از طرفی بعضی پشت یک سری واژگان قرار می گیرند به عنوان مثال تحت عنوان خانواده شهدا پشت این واژه قرار می گیرند و می خواهند خودشان را تطهیر کنند. آن سرمایه و اندوخته ای که سالهاست به تاراج داده اند می خواهند که برای خود سرمایه ای کسب کنند. باید از این دایره ها عبور کنیم و ببینیم در پس خیانت فیلمساز چه پیامی را به ما می دهد. در پس شهید که بسیار ارزشمند است چه حرف و محتوایی زده می شود. باید از حجاب واژه ها گذشت. نمی شود با این واژه ها بازی کرد و امروزه افرادی دارند یک تجارت فرهنگی مدرن را باب می کنند و سعی می کنند با یک نوع الفاظ و واژه ها برای خودشان چیزی که ندارند محیا کنند.

 

معاون وزیر گفت: سینماگری که از خیلی از داشته هایش گذشته و آمده است سینماگر شده با توجه به حساسیتی که ابتدای سخن گفتم، این جسارت و شهامت را دارد که از پس این شرایط عبور کند و شما جوانان کار سخت تری خواهید داشت. نمی شود با تجربه های اندک و تحقیقات محدود متوقف شد. امروز ما در عرصه ای هستیم که با جهان روبرو هستیم و مخاطب ما فقط مخاطب ایرانی نیست. سینمای ایران امروز بسیار مورد توجه مخاطبین جهانی است. وظیفه شما فیلمسازان جوان بسیار سنگین است. اگر شما امروز تجهیز شوید قطعا دوره طلایی تری را برای سینمای ایران رقم می زنید. و انشاءالله این نهال که امروز با دستان شما شکل می گیرد درخت تناور سینمای ایران را که سایه خود را برهمه گسترانیده است را به دست شما شکل می دهیم و سایه خود را بر همه روح های تشنه معنویت و زیبایی ها بیندازد.

 

پایان پیام/

کد خبر 180914

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha