جشنواره ای برای فرشتگان خداوند در روی زمین

کودکان همدانی همزمان با روز جهانی کودک شاهد اجرای نمایش های خیابانی و حرکت کارناوال های شادی بودند که سرآغاز برگزاری نوزدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شهروندان همدانی عصر روز یکشنبه 16 مهر ماه در نقاط مختلف این شهر گرد هم آمدند و همراه با شهرام کرمی دبیر جشنواره و هیات همراه او به تماشای ویژه برنامه های افتتاحیه جشنواره نشستند.


جشنواره نوزدهم تئاتر کودک و نوجوان بدون سخنرانی های رسمی برگزار شد و با برنامه های شاد و کودکانه و نور افشانی رسما آغاز به کار کرد.


بعد از اجرای این نمایش ها قائم مقام اجرایی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان به حاضران خیر مقدم گفت و اظهار امیدواری کرد در این مراسم لبخند بر لبان کودکان بنشیند و لحضات شادی برای آنها فراهم شود.


فیض منش با بیان تفاوت های جشنواره امسال با سال های گذشته گفت: در سال های گذشته بسیاری از کودکان و خانواده هایشان از فضای محدود سالن مراسم افتتاحیه که تنها ظرفیت 1500 نفر را داشت، ابراز نارضایتی می کردند، بنابراین امسال به صورت ابتکاری در 5 نقطه از شهر همدان مراسم افتتاحیه برگزار شد.


او سخنانش را با این جمله که کودکان در روی زمین فرشتگان خداوند هستند، به پایان برد و از والدین خواست که قدر کودکان خود را بدانند.


در اولین روز جشنواره، شادی بچه‌ها با کارناوال شادی "عموحمید" و گروه لبخند دوچندان شد و با دویدن به سمت ماشین تزئین شده جشنواره، استقبال گرمی از حمید رضایی، مجری کودکان و نوجوانان کردند. گروه نمایشی عموحمید نیز با شور و شعف، و صدای ساز و دهل فضای شادی را برای لحظه‌های آنان رقم زدند.


پیام مدیر کل هنرهای نمایشی برای نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان


قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی که به مناسبت آغاز نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر کرد بر غنای ادبیات کهن ایران زمین و تاثیر مفاهیم مندرج در تئاتر بر روح کودک تاکید کرد.


به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان ، متن کامل پیام مدیر کل هنرهای نمایشی به شرح زیر است:
"در ایران به رغم عظمت و قدرت و سابقه ادبی و هنری بسیار، تئاتر کودکان سابقه چندانی ندارد ولی این کمبود و نقصان در زمینه قصص، روایات و داستان‌ها و مثل‌ها و افسانه‌ها به گونه‌ای جبران شده است.
بی‌شک دنیای کودکان با دنیای بزرگ‌سالان تفاوت‌های بسیاری دارد و به همین اعتبار در تولید تئاتر کودک و نوجوان علاوه بر شکل و عناصر هنری سازنده می‌بایست به نحوه انتخاب و شیوه و زبان هنری نیز توجه کرد. هنرمندان برای آفرینش موفقیت‌ها، طرح وقایع و توصیف شخصیت‌پردازی می‌بایست زبان مناسب را در نظر بگیرند. زبان و شیوه‌ای که سرشار از امید و قدرت زندگی باشد. تنها درباره کودک گفتن کافی نیست، بلکه باید در صحنه آن شور زیستن احساس شود.
مفاهیم قابل درک برای کودکان از ضروریات است، زبانی که تلفیقی از زیبایی، سادگی و تصاویر مانا باشد تا برای همیشه در روح و ضمیر کودک حک گردد.
هنر والای تئاتر می‌تواند روح بی آلایش کودکان را با زیبایی و کمال رفعت بخشیده و زمینه‌های تهذیب و تزکیه را که مقدم بر تعلم است ارتقاء بخشد. این‌گونه تئاتر می‌بایست خوشی و سعادت را در دلش بیدار ساخته و واقعیات زندگی را به او نشان دهد. احترام به هستی را به او آموخته، قدرت دانش را به او نشان داده و نشان دادن حقیقت، حقیقتی که هرگز نمی‌میرد، ترس از ناتوانی و کوچکی و حقارت را در دل او بی‌رنگ سازد.
غنای فرهنگ ایرانی- اسلامی ما ایجاب می‌کند که از آموزه‌ها و منابع دینی و ادبی و فرهنگ عامیانه برخوردار باشیم و این گنجینه عظیم را که قرن‌ها مادران سینه به سینه در نواها و آواهایشان در گوش جان ما زمزمه کرده‌اند به زبان زیبا و ماندگار صحنه مزین سازیم.
برای کلیه هنرمندان شرکت‌کننده ایرانی و خارجی و همکاران گران‌قدر خود در تهران و همدان آرزوی توفیق روزافزون دارم.
قادر آشنا"
 

 

پایان پیام/

کد خبر 180882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha