شوراها شهرداران را مکلف به خرید کالای ایرانی کنند

معاون امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به لزوم حرکت شوراها در راستای منویات رهبری گفت: شوراهای شهر اگر مصوبه ای داشته باشند که شهرداران کالای غیرایرانی خریداری نکنند، این امر لبیک گفتن به فرمان رهبری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، منوچهر حبیبی، معاون امور عمرانی استاندار قزوین عصر روز گذشته (15 مهر) در همایش شوراهای اسلامی و شهرداران شهرستان قزوین که در سالن باغستان برگزار شد، بیان کرد: شورا یک نهاد مردمی است و دلیل اهمیت نهاد شورا این است که دولت بتواند به مسائل حاکمیتی، سیاستگذاری و نظارت خود بپردازد.
 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه شوراها از سطوح پایین به بالا انتخاب می شوند، قطع یقین امور محلی را بهتر می شناسند و به راحتی می توانند پاسخگوی مسائل و مشکلات مناطق باشد.
 

معاون امور عمرانی استاندار قزوین اضافه کرد: یکی از انتظاراتی که از شوراها وجود دارد این است که در محور قانون و با توجه به منویات مقام معظم رهبری حرکت کنند، رهبری سال جاری را سال حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام نهادند و شوراهای شهر اگر مصوبه ای داشته باشند که شهرداران، کالای غیرایرانی خریداری نکنند، این امر لبیک گفتن به فرمان رهبری است.
 

وی تصریح کرد: اولویت و دغدغه دیگری که باید مورد توجه شوراها قرار گیرد، توسعه محله و شهر است و نکته دیگر این است که هیچگاه نباید قانون را فدای مصلحت کنند.
 

حبیبی با اشاره به تعداد شوراهای اسلامی قزوین توضیح داد: استان قزوین دارای 24 شورای اسلامی شهر و 127 شورای اسلامی روستایی است که یک هزار و 849 نفر عضو این شوراها بوده و فعالیت می کنند و با توجه به اینکه 73 درصد جمعیت استان قزوین شهرنشین هستند، این موضوع اهمیت کار شوراها و شهرداران را نشان می دهد.
 

وی اعلام کرد: گردش مالی شهرداری های استان بالغ بر 500 میلیارد تومان است که سه برابر بودجه عمرانی استان قزوین است که این امر حساسیت کار شورا برای نظارت بر این موضوع را می رساند.
 

معاون امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به لزوم افزایش تعداد اعضای شوراهای شهر و روستا گفت: اگر شوراها، پارلمان محلی هستند، باید اعضای آنها افزایش یابد و از نخبگان بیشتری در این مجموعه استفاده شود بنابراین بحث افزایش اعضا در شوراها اگر در دستور کار قرار گیرد، مناسب تر است.
 

وی با اشاره به نیاز شوراها به آموزش افزود: از جمله نیازهای اساسی شوراهای اسلامی، آموزش است که لازم است این مهم نیز پیگیری شود.
 

در ادامه شهردار قزوین اظهار کرد: یکی از اصلی ترین مشکلات شهرداری ها و شوراهای اسلامی سطح کشور، قوانین و آیین نامه هایی است که از زمان بلدیه شهرداری ها بوده است و نسبت به این قوانین درست بازنگری نشده و آموزشی نیز در خصوص این قوانین وجود ندارد.
 

مسعود نصرتی افزود: اگر ارتباط خوبی بین شهرداری ها، شوراها، شورای عالی استان ها و مجلس وجود داشته باشد و قوانین را به روز کنیم، قادر خواهیم بود با آموزش مشکلات شهرداری ها را مرتفع کنیم و از این رو در مجلس نهم، فراکسیون مدیریت شهری با شش کارگروه شکل گرفت.
 

وی عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که در این فراکسیون دیده نشده است کارگروه عمرانی است در حالی که یکی از موضوعات اصلی در شهرداری ها، بحث عمرانی است.
 

شهردار قزوین با اشاره به مشکلات شهرداری های شهرهای کوچک توضیح داد: نقطه ضعفی که در این بین وجود دارد و به شهرهای کوچک مربوط می شود این است که مشکلات شهرهای کوچک دسته بندی نشده و موضوعاتی که برای مراکز استان ها، مشکل نیست در دیگر شهرها به عنوان یک معضل مطرح است چراکه ضعف قوانین وجود دارد و آیین نامه ها منطبق با شهرهای کوچک نیست و بخش اعظم جمعیت نیز در شهرهای کوچک و متوسط ساکن هستند و این نیاز وجود دارد که برای شهرداری ها برنامه آموزشی و نظارتی وجود داشته باشد.
 

وی در خصوص استقلال مالی شهرداری ها اضافه کرد: از سال 1362 مصوبه ای داده شد مبنی بر استقلال مالی شهرداری ها و از ابتدای سال 63 مقرر شد که شهرداری ها استقلال مالی یابند و در این راستا گام بردارند.
 

نصرتی یادآور شد: رسیدن به استقلال مالی در بعضی شهرها محقق شده است ولی در شهرهای متوسط و کوچک این مشکل وجود دارد که لازم است در این خصوص چاره اندیشی شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 180413

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha