به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهریان، عضو شورای اسلامی شهر یزد و عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل های قرآنی کشور در این زمینه گفت: مقام معظم رهبری جمله ای به این مضمون دارند که هر چیز در قالب هنر قرار بگیرد، جاودان و ماندگار می شود و این جشنواره نیز که آیات قرآنی را در قالب هنر می آورد به یقین ماندگار و تاثیرگذار است.
مطهریان ادامه داد: اگر ما بتوانیم پیام های قرآنی را در قالب هنر شکل دهیم و آن را در صنایع دستی به درستی جای دهیم، پیام های قرآنی را به داخل خانه ها برده ایم و این پیوندی بین مردم و هنر قرآنی است.
وی اظهار امیدواری کرد: اگر این جشنواره ها با محتواتر و با هدف استفاده از زیبایی های قرآن باشد، توانسته ایم گام بزرگی رابرای خدمت قرآن در این زمینه برداریم.
محمد بهشتی نژاد، معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان یزد نیز گفت: با برگزاری جشنواره صنایع دستی با مضامین قرآنی، فکر و خلاقیت هنرمندان در معرض رقابت قرار می گیرد.
وی افزود: در حال حاضر هنرمندان بسیاری داریم که تا به حال هنر و خلاقیتشان در معرض رقابت با دیگران قرار نگرفته است و برگزاری این جشنواره باعث می شود تا افرادی که دارای ایده هستند بتوانند آن را به دیگران بشناسند.
وی ادامه داد: از پتانسیل های موجود در صنایع دستی استفاده از مواد اولیه داخلی استفاده از هنر و ذوق هنرمندان بومی، نیاز به سرمایه گذاری اندک، اشتغال زایی، ارزآوری و ارزش افزوده بالا و به فضای اندک نیاز دارد.
بهشتی نژاد، تفاوت اصلی میان صنایع دستی و ماشینی را در ذوق و سلیقه ای که در تولیدات صنایع دستی تجلی می یابد و به وسیله مواد اولیه بومی و کمک دست تهیه می شود، دانست.
وی با اشاره به اینکه مردم یزد از صنایع دستی کاربردی استقبال خوبی می کنند، خاطر نشان کرد: مردم یزد از صنایع دستی که دکوری و تزینی هستند کمتر استفاده می کنند.
بهشتی نژاد درخصوص حمایت های صورت گرفته از هنرمندان صنایع دستی گفت: هرچند تاکنون تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته شده است ولی این حمایت ها کافی نبوده است.
وی ادامه داد: باید به هنرمندان صنایع دستی وام های کم بهره و بلند مدت داد چون در فرآیند تولید صنایع دستی، سرمایه راکد می ماند تا این صنایع دستی به فروش برسد به همین علت، بلند مدت بودن تسهیلات ضروری است.
بهشتی نژاد اظهار داشت: با توجه به اینکه صنایع دستی، فرهنگ و اصالت منطقه تولید کننده را به مشتری نشان می دهد، بیشترین صنایع دستی تولید شده در یزد با مضامین قرآنی و مسائل مذهبی عجین است چون استان یزد در مسائل مذهبی یکی از استان های سرآمد کشور است.
معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی استان یزد، برگزاری جشنواره صنایع دستی با مضامین قرآنی با روحیه مردم این مرز و بوم همخوان دانست و محدود شدن این جشنواره با مضمون آیات قرآن را از نقاط قوت جشنواره عنوان کرد.
بهشتی نژاد تاکید کرد: با توجه به پتانسیل های صنایع دستی این صنعت می تواند در بحث اشتغال و درآمدزایی مفید باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، تاکنون از 10 استان کشور به نخستین جشنواره صنایع دستی با مضامین قرآنی اثر ارسال شده است و پیش بینی می شود بیش از 100 میلیون تومان آثار هنرمندان در این جشنواره خریداری شود.
جشنواره صنایع دستی با مضامین قرآنی در رشته های قلمزنی، سفال، منبت، تابلو فرش و معرق با هدف ترویج فعالیت های هنری با مضامین قرآنی و کشف استعدادهای هنری اسفند سال جاری در یزد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما