به گزارش خبرنگار شبستان، گردهمایی مسئولان ستادی و استانی دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور امروز با حضور مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، محمدرضا جعفری، معاون آموزشی پژوهشی ستاد عالی کانون های مساجد، عبدالحسین آل محمد، معاون اداری مالی ستاد عالی کانون های مساجد و علی محمد عظیمی، قائم مقام دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی هنری و حجت الاسلام علی هاشمی، سرپرست معاونت برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانون های فرهنگی مسئولان کانون های فرهنگی هنری مساجد استان ها در محل دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد برگزار شد.
در این نشست مرتضی طاهریان با اشاره به راه اندازی نرم افزار کتابخانه مهر مساجد در برخی از کتابخانه های مساجد کشور گفت: در طی سال های گذشته، نرم افزارهای کتابخانه مهر مساجد برای برخی از کتابخانه ها ارسال شده است و در سال جاری با تصویب شورای IT به جای خریداری سالیانه این نرم افزار، sourse این نرم افزار خریداری و به همه کتابخانه هایی که قابلیت اجرا و استفاده از آن را دارند اهدا شود.
وی با اشاره به انجام مقدمات برنامه این نرم افزار ادامه داد: طبق پیش بینی های انجام شده گروه های نظارتی و آموزشی از 24 مهر به استان ها سفر می کنند؛ در این سفرها برخی از استان ها به دلیل تعداد و وسعت بسیار کتابخانه ها به عنوان یک استان و برخی نیز به دلیل محدودتر بودن به صورت دو استانی درنظر گرفته می شوند.
طاهریان افزود: در این طرح، گروه هایی با هدف نظارت و آموزش مسئولیت های لازم را برای کتابخانه هایی که صاحب نرم افزار کتابخانه های مساجد هستند را بر عهده می گیرند.
معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: در سال جاری به 30 درصد از کتابخانه های مساجد موجود کشور مجوز داده می شود و لازم است تمامی این کتابخانه ها از نرم افزار مهر مساجد برخوردار باشند.
وی با تاکید بر این که کتابخانه های مساجد طبق شاخصه های درنظر گرفته شده در مسیر اهدای مجوز درجه بندی می شوند، خاطر نشان کرد: یکی از شاخصه های اهدای مجوز به کتابخانه ها قرار گرفتن در فضای 100 متری در محیط های شهری و فضای 70 متری در محیط های روستایی ست.
طاهریان با اشاره به درنظر گرفته شدن برنامه ها و جشنواره های متفاوت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد برای اعضای کانون های سراسر کشور گفت: یکی از برنامه های قابل توجه در کانون های مساجد استان های سطح کشور، برگزاری جشنواره قرآنی است که تاکنون در برخی از استان ها برگزار شده و در برخی دیگر نیز برگزار می شود.
وی ادامه داد: بنا به پیشنهاد برخی از کانون ها، تاریخ برگزاری آزمون تفسیر و مفاهیم نهج البلاغه در مرحله استانی از 28 مهر به 19 آبان تغییر کرده است و استان هایی که نمی توانند در تاریخ درنظر گرفته شده پیشین آزمون خود را برگزار کنند می توانند در تاریخ اعلام شده اقدام به برگزاری آزمون نمایند.
معاون فرهنگی ستاد کانون های عالی مساجد در باره حوزه اوقات فراغت توضیح داد: در حوزه ساماندهی اوقات فراغت سال جاری هماهنگی های جدی تری از سوی مرکز صورت گرفته و جلسات گسترده تر و بیشتری برگزار شده است و این امر فرصتی برای ارزیابی فعالیت های ستاد مرکزی و ستاد استان ها محسوب می شود.
وی با اشاره به آمار و ارقام نشریات و روند برنامه وبلاگ نویسی گفت: در حال حاضر ستاد مرکزی کانون های مساجد در پی ساماندهی وبلاگ های موجود در مساجد است؛ همچنین 883 نشریه در سراسر کشور از سوی ستاد استان ها به ستاد عالی کانون های مساجد کشور معرفی شده که تعداد این نشریات در استان های مختل، متفاوت است.
در این نشست حجت الاسلام علی هاشمی با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای کانون های مساجد استان ها گفت: تا به حال 10 استان اقدام به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای اعضای کانون های مساجد تحت پوشش خود کردند و بقیه استان ها در مهر و آبان آماده برپایی نمایشگاه های کانون های خود هستند.
وی در این باره گفت: پس از برگزاری نوبت نخست نمایشگاه دستاوردهای کانون های مساجد، مراسم اختتامیه ای در شهر قم همراه با حضور بخش بین الملل با حضور 20 کشور از جمله آذربایجان، تاجیکستان، اندونزی، تانزانیا، مالزی، سودان و ... برپا می شود.
حجت الاسلام هاشمی با تاکید بر این که این نمایشگاه ها فرصتی برای ایجاد احساس هویت است خاطر نشان کرد: در مراسم اختتامیه این نمایشگاه ها که باعث ایجاد توجه جدی به کانون های مساجد است مسئولان کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور شرکت می کنند.
پایان پیام/
نظر شما