کاترینا پالوو: هالیوود زمینه‌ساز تهاجم امریکا به نقاط دیگر دنیاست

ایران می‌تواند با اتکا به فرهنگ و ارایه یک مدل فرهنگی درست به مقابله با هالیوود بپردازد/ هالیوود متعلق به آمریکا و سازوکاری تبلیغاتی این کشور برای انتشار عقاید و بهره‌برداری‌های اقتصادی است.

 به گزارش خبرنگار شبستان، اولین نشست از نخستین همایش «هالیوودیسم و سینما» با محور «هالیوودیسم، تروریسم، پنتاگون و سیا» با حضور مهمانان خارجی و داخلی برگزار شد.

 

در این نشست ابتدا نادر طالب‌زاده (مجری) به بحث درباره فیلمسازی هالیوود در ایران می شود، اشاره کرد و گفت: فرصت منحصر به فردی  با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دوستان در ایران فراهم شد، تا جمعی از نویسندگان، کارشناسان و منتقدان از نقاط مختلف دنیا در این کنفرانس حضور پیدا کنند و آزادانه درباره موضوع جلسه «هالیوودیسم و سینما» به صحبت بنشینند.


ژولین تیل: هالیوود سعی می‌کند مخاطب را هدایت کند تا به اهدافش دست یابد


پس از نمایش نماهنگی، در ارتباط با موضوع کنفرانس، طالب زاده از حضار خواست تا نظرات خود را بیان کنند، ژولین تیل از کشور فرانسه، اولین سخنران این جلسه به هدف هالیوود درقهرمان پروی و مفهوم تروریسم اشاره کرد و گفت: هالیوود در ساخت آثار سعی می‌کند ذهنیت‌ها را آماده کند و مخاطب را هدایت کند تا به اهدافش دست یابد. بنابراین باید مسئله را جدی گرفت. جاه‌طلبی‌های آمریکا باعث می‌شود تا مفهوم تروریسم را به جهان صادر کند.


وی ادامه داد: در آثار هالیوود از عنصر جذابیت استفاده می‌شود که مخاطره‌انگیز است. آن‌ها یک قرن است که سرمایه‌گذاری کردند و از رسانه‌های جمعی و سینما بهره می‌برند ما باید بهترین استفاده را از این کنفرانس داشته باشیم تا در پایان به نتایج مطلوبی دست یابیم.


طالب‌زاده در تاکید صحبت‌های تیل توضیح داد: ما باید در این کنفرانس ایده‌های مختلف را در کنار هم قرار دهیم و به نتایج خوبی دست یابیم. هالیوود از موضوعات جذاب استفاده می‌کند و تهدید به شمار می‌آید زیرا آنها سعی دارند ایده‌هایشان را در موثرترین شکل ممکن منعکس کنند.


کاترینا پالوو: هالیوود متعلق به آمریکا و سازوکاری تبلیغاتی این کشور برای انتشار دیدگاه‌ها، عقاید و بهره‌برداری‌های اقتصادی دارد


کاترینا پالوو از کشور یونان در ابتدا به تاریخ، فرهنگ و تمدن غنی کشور ایران اشاره کرد و گفت: ایران سرزمینی با تمدنی تاریخی و دانشمندان بزرگی چون ابوعلی سینا، ملاصدرا است و بزرگانی چون امام خمینی در این سرزمین حضور داشتند. یکی از مباحثی که در فلسفه به آن اشاره شده است آموختن دانش در کنار تقوا است. هالیوودیسم تنها یک صنعت است که فیلم تولید می‌کند و هنری را خلق نمی‌کند. فیلم‌های هالیوودی ارتباطی به هنر ندارد. این فیلم‌ها مخاطب را تحت تاثیر قرار می‌دهند.


وی افزود: هالیوود متعلق به ایالات متحده آمریکا است و سازوکاری تبلیغاتی را برای انتشار دیدگاه‌ها، عقاید و بهره‌برداری‌های اقتصادی دارد و ابزاری است تا مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد. در این فیلم‌ها سعی می‌شود تا فرهنگ مصرف‌گرایی تبلیغ شود و محصولات در بازارهای جهانی و داخلی به فروش برسد. همچنین سبک زندگی آمریکایی به مخاطب معرفی می‌شود، مخاطبی که ممکن است در جایی از دنیا زندگی کند که حتی به درستی نتواند از منابع طبیعی استفاده کند.


وی ادامه داد: جنگ به معنی نقض حقوق و حمله است. وقتی ایالات متحده بخواهد کشوری را مورد حمله قرار دهد ابتدا ذهن مخاطب را تحت الشعاع قرار می‌دهد تا اهدافش مورد پذیرش مخاطب قرار گیرد و هدف با کمترین مقاومت آن را بپذیرد. هالیوود ابتدا فرهنگ منطقه هدف را تحقیر می‌کند، حتی زبان و گویش منطقه را مورد تحقیر قرار می‌دهد. در مرحله بعدی دشمنی براساس ملزومات ژئوپولتیک ایجاد می‌کند و از ابزار قهرمان‌پروری بهره می‌برد و در نهایت کشور هدف را به گونه‌ای ترسیم می‌کند که افراد نیاز به مراقبت‌های روانپزشکی دارند زیرا فکر می‌کنند باید غرب را نابود کنند.


پالوو در ادامه به هالیوودیسم و تروریسم اشاره کرد و گفت: مرحله سوم هالیوودیسم، تروریسم است. که تروریسم ریشه لغوی یونانی به معنای لرزش دارد و قرار است تروریسم اخلال ایجاد کند و به عنوان ساز و کار تبلیغاتی از آن در جهت نیل به اهداف استفاده نماید و هرگونه مقاومت را از بین ببرد.


وی در ادامه به نقل قولی از امام خمینی اشاره کرد و توضیح داد: امام خمینی در صحبت‌هایشان می‌گویند: قدرت و اتکاء به نفس قدرت معنویت جامعه را بالا می‌برد و این کمک به وحدت و انسجام می‌کند. هالیوود با بهره‌برداری از هنر برای پیشبرد اهداف و انتظارات خود بهره می‌برد. سعی می‌کند از تراژدی که ارسطو تعریف کرده استفاده کند و از آن تقلید کند تا در حقیقت یک ذهنیت هنری به آن اضافه شود و در بخش‌های مختلف به نمایش درآید. فیلم‌های هالیوود روایتگر نوعی ترس و بیم است به نحوی که عواطف و احساسات مختلف را بربیانگیزد و تنوع فرهنگی را از بین می‌برد.


محمدرضا اسلاملو: هالیوود تهی است


محمدرضا اسلاملو، مستندساز ایرانی در ادامه پس از توضیح معنای هالیوود، گفت: هالیوود تهی است و مانند تکه چوبی است که شعبده باز در دست دارد. تکه چوبی که شعبده باز به هر حیلتی از آن استفاده می‌کند.


زراد کو جیاگورو از کشور بلغارستان در ارتباط با هالیوود و ایران هراسی سخن گفت و بیان کرد: سینمای هالیوود به گونه‌ای عمل می‌کند تا به صورت مستقیم و غیرمستقیم به ایران هراسی در دنیا دامن بزند. برنامه‌های متعددی در این زمینه ساخته شده است و تصاویری غیرواقعی از فرهنگ و جامعه ایرانی در آن به تصویر کشیده شده است مانند فیلم «بدون دخترم هرگز» که در آن به نقض حقوق بشر در ایران و قوانینی سخت اشاره دارد.


طالب‌زاده به واقعیات جامعه ایران و اهمیت کشور اشاره کرد و اظهار داشت: باید آن روی سکه را دید. ایران کشور مهمی است و کارهای مهمی در آن صورت گرفته به همین دلیل به غرب طور جدی واکنش نشان می‌دهد.


ماریا پومیه (فرانسه) به هالیوود، صهیونیسم و تروریسم اشاره کرد و گفت: تلاش‌هایی صورت می‌گیرد که روح انسانی از بین برود و مردم دچار وحشت ترور شوند. این تصویری است که هالیوودیسم به خشن‌ترین شکل ممکن ترسیم می‌کند تا روح انسانی را تخریب نماید. از سوی دیگر هولوکاست سلاح مهمی است که هالیوود از آن برای تخریب معنوی انسان‌ها و به زنجیر کشیدن آن‌ها بهره می‌برد. هالیوود از این روش استفاده می‌کند تا سوالی درباره واقعیت هولوکاست صورت نگیرد.


ماریان توتوئی: تهیه‌کنندگان هالیوودی به نحوی عمل می‌کنند که جهان را وابسته به تولیدات خود نمایند


ماریان توتوئی (رومانی) به مفهوم سینما و اهمیت آن اشاره کرد و گفت: سینما امروز مهمترین وسیله برای انتقال مفاهیم است. تهیه‌کنندگان هالیوودی به عنوان کسانی که کسب و کار خوبی دارند به نحوی عمل می‌کنند که جهان را وابسته به تولیدات خود نمایند و خوراک برای ذائقه‌های مختلف فراهم آورند و پارادوکس ایجاد کند. کارگردانان هالیوود با روایت داستان‌هایی ساده و به دور از هرگونه پیچیدگی به طرح مسایل می‌پردازند تا برای مخاطبان قابل فهم باشد و مفاهیمی که مد نظر دارند به راحتی به مخاطب منتقل شود.


فرانچسکو کاندونی: ایران می‌تواند با ارایه یک مدل فرهنگی درست به مقابله با هالیوود بپردازد


فرانچسکو کاندونی به کشورهایی که در مقابل هالیوود می‌توانند مقاومت کنند اشاره کرد و گفت: ایران یکی از کشورهایی است که می‌تواند با اتکا به فرهنگ و ارایه یک مدل فرهنگی درست به مقابله با هالیوود بپردازد و با وضعیت کنونی مقابله کند ما باید به نقاط مشترک در این‌باره برسیم، باید به صورت جهانی تلاش کنیم تا با این وضعیت مقابله کنیم. ما در غرب نمی‌توانیم به درستی عمل کنیم اما ایران از کشورهایی است که می‌تواند به خوبی با این مسئله مقابله کند ما می‌توانیم با افسانه‌ها و اسطوره‌هایی که صهیونیست‌ها مطرح می‌کنند مقابله کنیم.


عمده‌ترین محورهای این همایش دو روزه «هالیوودیسم و سینما»، شامل «هالیوودیسم، تروریسم، پنتاگون و سیا»، «هالیوودیسم، ایران هراسی و اسلام ‌هراسی»، «هالیوود و سبک زندگی آمریکایی» و «هالیوودیسم و صهیونیسم» است.


این همایش در روزهای 17 و 18 بهمن در مرکز همایش‌های برج میلاد سالن کنفرانس ویژه برگزار می‌شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 17967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha