به گزارش خبرنگار شبستان، نسرین سلطان خواه رییس بنیاد ملی نخبگان امروز در ششمین همایش ملی نخبگان جوان گفت: مسئولان بنیاد در راستای بیانات رییس جمهور در حوزه نخبگان واقفند که حمایت از نخبگان باید در یک بستر فرهنگی مناسب انجام گیرد تا نخبگان ایران اسلامی به همراه کار و تلاش احساس تعلق بیشتری به کشور و نظام مقدس داشته باشند.
سلطانخواه خاطرنشان کرد: در بنیاد ملی نخبگان سعی می شود که پشتیبانی و حمایت های آنان به صورت جامع برنامه ریزی شود که از آن جمله می توان به اعطای اعتبار پژوهشی و نوآوری به یک هزار و نهصد و 25 طرح از برگزیدگان جشنواره های مختلف در مسابقات فن آوری برگزیدگان مسابقات قرآنی، مسابقات ملی و بین المللی مهارت، اعطای اعتبار پژوهشی ویژه به پژوهشگران جوان با نام اعتبار مرحوم کاظمی آشتیانی به 354 نفر از استادیاران جوان، اعطای جایزه مرحوم علامه طباطبایی به 40 تن از اساتید برجسته علمی و اعطای تسهیلات نظام وظیفه از طریق معرفی به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح اشاره کرد.
رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه تصریح کرد: تلاش بنیاد ملی نخبگان برای جلب مشارکت و همکاری بیشتر دستگاه های اجرایی کشور منجر به اجرای یک سری برنامه ها شده است که از جمله آنها می توان به اجرایی شدن آیین نامه تسهیلات جذب و نگهداری نیروی انسانی نخبه در دستگاه ها، تشکیل هیئت جذب سریع نخبگان در مراکز آموزشی و تحقیقات دولتی و غیردولتی، معرفی 405 نفر از نخبگان به وزارت های علوم و بهداشت و تایید 134 نفر و جذب آنها در دانشگاه ها و بررسی پرونده 63 نفر، اعطای جایزه پسا دکتری به نام شهید چمران برای به کارگیری و مشارکت فارغ التحصیلان دکتری در نهادهای پژوهشی برای پر کردن زمان فارغ التحصیلی تا اشتغال به کار دائم اشاره کرد که عموماً این افراد کسانی هستند که پس از فراغت تحصیلی از خارج کشور به داخل مراجعت کرده اند.
سلطانخواه اظهار کرد: اجرایی شدن مصوبه جذب و به کارگیری نخبگان و استعدادهای برتر در شرکت های دانش بنیان با پرداخت بخشی از هزینه های آنان جهت تقویت بنیه علمی این کشور و آشنایی آنان با شرایط کسب و کار و کارآفرینی، اجرایی شدن آیین نامه اعطای وام مسکن و وام ودیعه اجاره مسکن به دانشجویان متاهل در داخل و همچنین دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های خارج که به کشور مراجعت می کنند از دیگر اقدامات ما در بنیاد است.
وی با بیان اینکه تاکنون 33 دفتر استان بنیاد به منظور شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر در جهت فراهم کردن فرصت برای رشد و شکوفایی آنان طی سه سال گذشته افتتاح شده است، افزود: همچنین به منظور کشف و شکوفا کردن استعدادهای خدادادی دانش آموزی سرآمد به ویژه در مناطق محروم طرح شناسایی و هدایت استعدادهای برتر (شهاب) با همکاری وزارت آموزش و پرورش در 6 استان کشور وارد مرحله اجرایی شده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان افزود: به منظور پشتیبانی از اختراعات و نوآوری ها و حرکت به سوی کاربردی کردن اختراعات طی سه سال گذشته 17 نمایشگاه اساسی اختراعات و 12 جشنواره منطقه ای اختراعات برگزیده شده است که در این جشنواره ها تاکنون 6 هزار و 300 اختراع ارزیابی علمی شده است و یک هزار و 563 اختراع تاییدیه سطح علمی بنیاد را دریافت کرده اند و از آنان به مبلغ 7 میلیارد تومان حمایت مالی شده است.
حمایت 300 میلیارد ریالی از سوی بخش خصوصی در حمایت از نخبگان
وی ادامه داد: در بخش تجاری سازی این جشنواره ها طی سالهای 88 تا 90 سرمایه گذاری بیش از 300 میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی در خرید حق اختراع و یا مشارکت در سرمایه گذاری صورت گرفته است.
سلطان خواه اظهار کرد: سند راهبردی کشور در امور نخبگان با کمک اندیشمندان و صاحب نظران تهیه و هم اکنون مراحل پایانی خود را جهت تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی می گذراند.
وی افزود: بنیاد ملی نخبگان طی یک کار آماری 8 ماهه جامعه آماری نفرات برتر آزمون های سراسری ورود به دانشگاه ها را طی یک دوره 15 ساله از 76 تا 90 شامل 500 نفر اول ریاضی، 300 نفر اول تجربی، 100 نفر اول علوم انسانی را انجام داد.
سلطانخواه ادامه داد: بررسی ها نشان داد که در دوره دوره 76 تا 81 و 82 تا 86 روند خروج نخبگان از 33 درصد به 17 درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه جامعه آماری 4 هزار و 120 نفره کلیه دارندگان مدال های المپیادهای علمی دانش آموزی از ابتدا تاکنون مورد بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: بررسی المپیادها از سال 65 تا 81 و از سال 82 تا 86 نشان داد که روند خروج از 40 درصد به 24 درصد کاهش یافته است.
ششمین همایش ملی نخبگان جوان 11 مهر در سالن اجلاس سران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما