به گزارش خبرگزاری شبستان، دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت بسان منشور درخشید و تمامی نقاط کشور را روشن ساخت. با این امید که این درخشش فزاینده تر بعد از روزهای جشنواره هم تداوم یابد به چند ویژگی و حاشیه های ریز و درشت آن اشاره می کنیم.
اهتزاز پرچم سینمای دفاع مقدس در هشتاد نقطه کشور
با به صدا در آمدن زنگ جشنواره بین المللی فیلم مقاومت صدها مراسم افتتاحیه با فاصله زمانی بسیار اندک طی دور روز در سراسر کشور برپا شد. 87 منطقه مرزی در 16 استان کشور پرچم جشنواره دفاع مقدس را به اهتزاز در آوردند و رنگین کمانی از زیبایی حول محور مقاومت و دفاع مقدس در گستره کشور شکل گرفت. با افتتاح جشنواره در تالار وحدت دانشگاه باهنر شهر کرمان، ساحل دریاچه ارومیه میزبان صدها مشتاق سینمای دفاع مقدس بود و در آن سوی دیگر در حاشیه دریاچه زیبای زریوار در مریوان، تا جنوبی ترین نقطه در هرمزگان و جزیره ابوموسی و جای جای نقاط نرزی این سرزمین با حال و هوایی دفاع مقدس یک بار دیگر لحظات و خاطرات هشت سال غرور و افتخار را به یاد آورد.
وسعت برگزاری جشنواره مقاومت تنها در حد شعار و حرف نبود. اگر کسی در مدت زمانی که تا پیش از برگزاری جشنواره در کرمان فاصله بود سری به ستاد جشنواره میزد حتما از میزان جنب و جوش موجود در ستاد برگزاری متوجه میشد که سروکارش با یک جشنواره معمولی نیست و همه در تلاش هستند تا جشنواره مهم دفاع مقدس را به بزرگی و عظمت نام دفاع مقدس برگزار کنند.
نگاه حرفه ای مدیریت ارتباطات رسانه ای
شاید برای اولین بار بود که در جشنوارهای سینمایی شاهد شکلگیری اتاق رسانه بودهایم که خروجی این اتاق فکر و همفکری اعضای آن و تیم ستاد خبری با یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره باعث شد تا شاهد مصاحبهها و گزارشهای خبری باشیم که به جرات کمتر جشنوارهای تا بدین حد توانسته باشد تخصصی رفتار کند. گفتوگو با قریب به اتفاق سینماگران عرصه دفاع مقدس، مدیران سینمایی و سایر سینماگران فضایی رسانهای را به وجود آورد که شاید کمتر جشنوارهای در کشور ما توانسته باشد از آن بهرهمند باشد. در کنار آن تهیه و انتشار بیش از 20عنوان گزارش تخصصی در خصوص دورههای گذشته جشنواره و جشنواره دوازدهم نیز از ویژگیهای جشنواره مقاومت در بعد رسانهای بود.
سینمای دفاع مقدس نقطه وفاق خانواده بزرگ سینما
اما آنچه که مربوط به خود جشنواره میشود نیز نشان دهنده اتفاقی بزرگ است. دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت را باید به معانی واقعی کلمه یک جشن واره نامید. در این جشن واره که به رنگ و بوی دفاع مقدس نکته قابل تامل حضور افراد بود. محمد خزاعی و تیم برگزار کننده جشنواره مقاومت(دفاع مقدس) توانسته بودند تقریبا به جز تعداد معدودی از سینماگران تقریبا همه بزرگان سینما را دورهم جمع کنند و اثبات نمایند که سینمای مقاومت و دفاع مقدس نقطه وفاق خانواده بزرگ سینمای کشور است.
منوچهر محمدی و جواد شمقدری در یک قاب
همدلی فیلمسازان و سینماگران در این جشنواره چشمگیر بود و غیر از این هم نمی توان انتظار داشت. دفاع مقدس قلوب ملیون ها ایرانی را به هم گره زد و پیوند داد و سینمایش هم قلوب صدها فیلمساز و مدیر و فعال سینمایی را. جشنواره سینمای دفاع مقدس یک بار دیگر مودت و احساس های مشترک و همگرایی خانواده سینما را به نمایش گذاشت.
افتتاح دو سالن سینمایی
جشنوارهای که در روز اول برگزاری است یک یادگار بزرگ برای مردم کرمان از خود به یادگار گذاشت و آن هم بازسازی دو سالن سینمایی بود که تا قبل از جشنواره مقاومت قرار بود به خوابی ابدی بروند و برای نشان دادن اهمیت چنین جشنوارهای شاید همین یک نکته کافی باشد مردم شهری دوباره صاحب سینما شدند و دوباره میتوانند در این سینما فیلم ببینند و شاهد تماشای فیلمهای خوب دفاع مقدس در سینما آسیا و سینما مهتاب بودند. همانطور که مدت 5 روز برگزاری این جشنواره شاهد چنین موضوعی بود و نبض سینمای دفاع مقدس دوباره در شهر کریمان طپیدن گرفت.
حضور هفت در متن جشنواره
برنامه سینمایی هفت شبکه سوم سیما پابه پای جشنواره تا کرمان آمد و برگشت. این برنامه چراغ جشنواره را تا دورترین نقاط کشور و در قاب تلویزیون هم میهنان سینما دوست ما روشن نگه داشت. به تعبیر دوستی استمرار جشنواره در برنامه سینمایی هفت که دیگر با اجراهای خوب محمود گبرلو حرفه ای تر هم شده جشنواره را شبانه روزی ساخته بود.
فرصتی برای بازشناسی زیبایی های کرمان
جشنواره بین المللی فیلم مقاومت یک فرصت بی بدیل را برای صدها هنرمند مهمان داخلی و خارجی فراهم ساخت. تماشای زیبایی های استان کرمان و جلوه هایی از گذشته تاریخی این منطقه. با در نظر گرفتن تورهای گردشی به باغ شازده ماهان، مقبره شاه نعمتالله ولی، بازار سنتی و ارگ تاریخی بم توانست میهمانان داخلی و خارجی خود را کاملا راضی نگه دارد. تورهایی که نه تنها برای میهمانان خارجی جذاب بود بلکه برای اهالی رسانههای داخلی نیز لحظات بسیار خاطرهانگیزی را رقم زد و حتی آنهایی که قبلا به کرمان آمده بودند این سفر برایشان خاطرهانگیزتر شد.
لبریز از حاشیه های غنی و معنوی
جشنواره فیلم مقاومت استراتژیک رفتار کرد. بسترسازی برای غنای فرهنگی و تحلیلی و آموزشی سینمای دفاع مقدس و جشنواره. به قول یکی از دوستان جشنواره سیگار به سیگار نشست برگزار کرد. اما آنهایی چه از نزدیک کارگاههای آموزشی جشنواره را با حضور مسعود فراستی،مهدی سجادهچی و محمد داوودی دیدند و چه انهایی که در نشستهای تخصصی جشنواره در هتل پارس شرکت کردند میتوانند بگویند که شاهد یکی از بهترین و متفاوتترین نشست های تخصصی در حاشیه برگزاری یک جشنواره سینمایی بودند. حرفهایی که در نشستهای تخصصی بازتعریف سینمای دفاع مقدس زده شد شاید به گفته اکبر نبوی برای خود او تازگی نداشت اما برای بسیاری از اهالی رسانه و حتی هنرمندان دلنشین بود. درد دلهایی که شاید دیگر هیچگاه مجال آنرا پیدا نکنند که با این صراحت خطاب به رئیس سازمان بسیج مستضعفین، مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت و رئیس سازمان سینمایی کشورعنوان شوند.
زینت بخشی نام شهیدان بر تارک ایام
نامگذاری جشنواره نیز به نام شهدای استان پنهاور کرمان نیز از دیگر اتفاقات مهم این جشنواره به شمار میآید.پنج روز جشنواره به نام پنج شهید مزین شده بود تا همه روزهای جشنواره، عطری از معنویت و ملکوت را را تداعی کند. دیدار از خانواده شهدا و جانبازان و اهتمام به وصایای این ستارگان جاوید خاک و ....از لحظات شگرف این رویداد سینمایی بود.
تقدیر از بزرگ ترین غایب مراسم
در حالی ستاد جشنواره درمراسم باشکوه اختتامیه از حاج قاسم سلیمانی تقدیر می کرد که این سردار در مراسم نبود. کرمان زادگاه حاج قاسم است و کرمانی ها با آوازه نام این سردار نامدار جبهه های دیروز و امروز می بالند. این تقدیر، خوش ذوقی برگزار کنندگان این جشنواره را کامل کرد.اما جدای از همه اتفاقات خوب و قابل تاملی که در روند برگزاری جشنواره شاهد بودیم و منجر به تکریم هنرمندان و اهالی رسانه شد.
مشارمت گسترده رسانه های داخلی و خارجی
اساسا، جشنواره هایی که با حضور محد خزاعی و یزدان عشیری برگزار می شود از جمله ویژگی هایش حضور و مشارکت گسترده اهالی رسانه است. این اتفاق در جشنواره مقاومت به شدت محسوس بود. برنامه هفت، صبح به خیر ایران، شبکه خبر، جام جم، سحر، المنار، آسیا لبنان، روسیه الیوم و شبکه ها و گروه های مختلف رادیویی و تلویزیونی از شاخصه های بارز این جشنواره بود که بازخوردها و انعکاس وسیعی را نیز در پی داشت.
واکنش رسانه های غربی
برای نخستین بار بود که در آستانه و در طول روزهای برگزاری جشنواره فیلم مقاومت می دیدیم که برخی از رسانه های غربی، آمریکایی و اسرائیلی نسبت به این اتفاق سینمایی واکنش نشان دادند و در گوشه و کنار به آن پرداخته و تاخته اند. دزاینفوس، واشنگتن پست، فاینشنال تایمز، زمبی کانتن شنز و ... چندین سایت و رسانه دیگر از ابعاد نگاه بین المللی و راهبردهای برون مرزی این جشنواره موضع گرفتند و بعضا آن را تخریب کردند.
سامانه ای برای احترام مضاعف
خزاعی استاد کار جشنواره است و از همین رو، از تکرار مکررات بدش می آید. ریسک پذیری و تجربه الگوهای اجرایی جدید از هنرهای اوست. در این جشنواره جدای از نوآوری های متعدد در ساختار برگزاری و اجرایی یک حرکت تازه ایی را آزمود. راه اندازی سایت پذیرش و تشریفات مهمانان. حرکتی که اگرچه با اندکی نقص همراه بود ولی کاری جدید و شیک بود و نشان از احترام و اهمیت مهمان می داد.
دستمریزاد
پیامک خسته نباشید دبیر جشنواره برای مهمانان هم خستگی راه را از تنشان به در کرد و هم خوشی سفر را شیرین تر ساخت و خاطره ماندگارتری را در اذهان نشاند. واقعا این دستمریزاد دستمرزاد دارد.
فیلم هایمان را به استاندارد جشنواره های خزاعی برسانیم
منوچهر محمدی در برنامه ای زنده در تحلیل حال و هوای جشنواره فیلم مقاومت در کرمان گفت: محمدخزاعی چنان جشنواره ها را دارای استانداردهای لازم و حرفه ای برگزار می کند که دیگر از این به بعد ما باید فیلم های مان را به استانداردهای جشنواره خزاعی برسانیم. این اظهار نظر و ده ها نظر دیگر گواه آن است که در پرتو همدلی و تعامل و وفاق و به اتفاق می توان جهان گرفت و رویدادهای بزرگ را رقم زد. مثل دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت
پایان پیام/
نظر شما