15 درصد سالمندان توسط فرزندان به مراکز نگهداری سپرده می شوند

یک آسیب شناس اجتماعی گفت: در حالیکه دین ما دستور احترام و مهربانی به سالمندان را می دهد اما 15 درصد سالمندان که در مراکز نگهداری هستند توسط فرزندان آنها سپرده می شوند.

مجید ابهری آسیب شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: سالمندان سرمایه های اصلی و ذخایر گرانبهای علمی و تجربی جامعه هستند و مراقبت از آنها همراه با شایستگی تنها انتظار سالمندان از خانواده و اطرافیان است.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر جمعیت کشور رو به میانسالی و سالمندی است، گفت: تا 20 سال آینده اکثریت جامعه رو به سالمندی خواهند رفت بنابراین با توجه به حساسیت روحیات سالمندان باید ابزار نگهداری و مراقبت از آنها فراهم شده و دولت و نهادهای دولتی حمایت از سالمندان را در اولویت قرار دهند.

 

ابهری ادامه داد: افرادی که به سالمندی می رسند نیروی جسمانی خود را از دست داده و خسته و رنجورند که باید در خانه بمانند از این رو اطرافیان باید احساس سربار بودن را از سالمند گرفته و از آنها در مشاوره و کسب نظر استفاده کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه سالمندان در سنین سالخوردگی دچار بیماریهای متنوع می شوند، اظهار کرد: به علت رفتن بالا رفتن سن انواع بیماری ها به سراغ سالمندان می آیند که بسیاری دارای درمان دشوار و غیرممکن است؛ دیابت، چربی، آلزایمر و دمانس بیماریهای اصلی دوران سالمندی هستند که داروهای آن نیز گران است.

 

وی خاطرنشان کرد: استفاده از سالمندان در فعالیت های مناسب اداری شانس درآمد بیشتر را به او می دهد تا در تامین مخارج خود با مشکل مواجه نشوند.

 

بی احترامی به سالمندان، کابوس آزاردهنده

ابهری ادامه داد: سالمندآزاری و بی احترامی به سالمندان و سپردن آنها به مراکز نگهداری کابوس های آزاردهنده سالمندان است. و 15 درصد سالمندان که در مراکز نگهداری هستند توسط فرزندان سپرده می شوند.

 

وی در پایان گفت: صداوسیما و نهادهای دولتی باید سطح اطلاع رسانی را در مورد رفتار با سالمندان افزایش دهد تا جوانان جایگاه ویژه آنها را بشناسند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 178406

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha