توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی، شرط صدور پروانه مراکز مشاوره ازدواج

معاون امور فرهنگی و تربیتی وزیر ورزش و جوانان گفت: توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی یکی از شر‌ط‌هایی است که در مورد صدور پروانه برای مراکز مشاوره ازدواج در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدباقر پیش‌نمازی، در اولین نشست سراسری مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده گفت: مقایسه آمار ازدواج و طلاق با سال‌های قبل نگرانی‌هایی را در جامعه ایجاد کرده و این به نحوه تربیت و اعمال آن به فرزندان در دوران کودکی توسط خانواده‌ها باز می‌گردد.

 

وی افزود: ازدواج یکی از مسایلی است که می‌تواند حتی در شیوه‌های دیرهنگام برای تربیت، ایجاد آرامش و تعامل مؤثر باشد.

 

پیش نمازی با اشاره به اینکه ساماندهی ازدواج جوانان یکی از مسایل امروز جامعه است، گفت: بهره‌گیری از ظرفیت جامعه برای راهبری این موضوع و ایجاد امنیت و پیش‌بینی مشوق‌های لازم برای اینکه این مسئله با مانع مواجه نشود باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی افزود: در مسئله ازدواج نیز مثل بسیاری از مسایل دیگر راه و بیراهه وجود دارد و دانشگاه‌ها هر چند با تأخیر، به سمت علوم انسانی در حال حرکت هستند.

 

وی با اشاره به تأثیر و آسیب مشورت در زندگی انسان نیز گفت: مشورت سالم و صحیح که مبتنی بر آموزه‌های قرآنی است می‌تواند زندگی فردی را سمت خوشبختی سوق داده و به همان نسبت مشورت غیرمبتنی بر فلسفه خلقت می‌تواند فرد را به بیراهه کشانده و با تجویز مسکن‌های کاذب چاره‌اندیشی برای درمان را دچار غفلت کند.

 

پیش‌نمازی در ادامه با اشاره به کاستی‌های دانش روان‌شناسی گسسته از وحی نیز گفت: خوشبختانه مشاوران این نقش را جبران کرده‌اند.

 

وی افزود: قانون‌گذار نیز از زمان تصویب قانون برنامه پنجم به این مسئله توجه داشته و یکی از شرایط صدور پروانه برای مراکز مشاوره را تناسب آن با فرهنگ ایرانی- اسلامی عنوان کرده و نقش روان‌شناسی را مورد توجه قرار داده و در روند تصویب آیین‌نامه در مورد آن چاره‌اندیشی شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: وزارت ورزش در زمان تأسیس خود بخشی از وقت خود را به مسئله تهیه آیین‌نامه ماده 43 قانون برنامه پنجم در مورد ساماندهی مراکز مشاوره در دستور کار قرار داده و پیش‌نویس این آیین‌نامه در اوایل دی سال گذشته به دولت تحویل داده است تا مسیر خود را طی کند.

 

معاون وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: یکی از تمهیدات ایجادشده در خصوص بومی‌سازی علوم انسانی ایجاد رشته مشاوره دینی در سطح 3 حوزه علمیه بود که اتفاق افتاده است.

 

استفاده از تجربیات مراکز مشاوره غیر مجاز

وی با اشاره به اینکه مراکزی بدون مجوز و در فضای مجازی در بحث همسرگزینی فعالیت‌هایی را انجام می‌دهند، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که اشکالات عدیده‌ای در کار چنین مؤسسات و سایت‌هایی وجود دارد که ما در بررسی‌های خود آنها را مورد استفاده قرار داده‌ایم.

 

پیش‌نمازی افزود: تأسیس دفتر برنامه‌ریزی ازدواج در وزارت ورزش و جوانان یکی از کارهایی است که در این مقوله صورت گرفته و کار اصلی آن سامان‌بخشی به مراکز مشاوره و اندیشیدن تدابیری برای تعالی خانواده است.

 

معاون وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: مراکز مشاوره روان‌شناختی اجتماعی زیر نظر بهزیستی و مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده که حقوق و وظایف متقابل خانواده، آموزش و مشاوره ازدواج، امور اعتقادی- فرهنگی و تربیتی خانواده، ارتقای توانمندی در امور اجتماعی و تسهیل همسرگزینی از وظایف آن است زیر نظر وزارت ورزش خواهند بود.

 

وی با اشاره به اینکه به مراکز مشاوره برای فعالیت در دو یا سه محور هم مجوز اعطا می‌شود و مراکزی که می‌خواهند در هر پنج حوزه فعالیت کنند باید از مشاوران و افراد متخصص در مسئله اعتقادی نیز بهره گیرند.

 

پیش‌نمازی در پایان با تأکید بر اعمال نظارت مضاعف بر مراکز مشاوره بخصوص در بخش همسرگزینی خاطرنشان کرد: وجود اطلاعات خصوصی افراد در اختیار این مراکز نیازمند اعمال نظارتی مضاعف در این مراکز است و ایجاد سطح‌بندی برای رعایت اصول و متفاوت‌دیدن سطح کیفیت باعث فراهم‌آوردن شرایط برای ارایه خدمات بیشتر در چنین مراکزی است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 178093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha