علی پیرمرادی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی به خبرنگار شبستان گفت: برای نخستین بار در جنگل های استان عملیات پرورشی و بهداشتی برای درختان جنگلی در سطح 145هکتار انجام می شود.
وی افزود: جنگلها یکی از منابع تجدید شونده و ثروتی برای تمام جوامع بشری هستند که حدود 30 درصد خشکیهای کره زمین را تشکیل میدهند.
این مسئول ادامه داد: تغییرات اقلیمی، بهره برداری نادرست برای تهیه چوب سوخت، چرای دام ، پدیده ریز گرد و غبارها، گرم شدن هوا و آتش سوزی از عوامل اصلی در نابودی جنگل ها هستند.
پیرمرادی تصریح کرد: در جنگل های شاخه زاد و متراکم به علت رقابت شدید تاجی و ریشه ای منابع مورد نیاز درختان بین پایه های موجود پخش می شود و در صورت بروز پدیده ای که منجر به کاهش این منابع شود، رشد پایه ها مختل می شود.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از نابودی چنگل ها ی استان عملیات پرورشی و بهداشتی برای درختان جنگلی انجام می شود.
پیرمرادی گفت: این طرح سعی می شود که جنگل های شاخه زاد و متراکم منطقه اصلاح شوند به صورتی که با حذف پایه های خشک، آفت زده، کج و معوج و معیوب، منابع آلودگی و ایجاد آفت از بین رود.
وی اظهار داشت: جنگل ها به فرم پرورشی دانه زاد با درختانی بلند و خوش فرم در می آیند که حذف پایه ها به روش قطع در ارتفاع 30 – 20 سانتی متری از سطح زمین در شیب های شمالی به وسیله تبر انجام می شود.
پایان پیام/
نظر شما