روایتی از عروسک‌هایی که زائر اربعین می‌شوند

گروهی از بانوان و دختران بیرجندی با جادوی عشق حسین(ع) گرد هم آمده‌اند، عروسک می‌بافند تا با اهدای آن گل لبخند بر لب کودکان حاضر در اجتماع عظیم اربعین حسینی بنشانند.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زهرا مهرور؛ حماسه بزرگ پیاده‌روی میلیون‌ها زائر اربعین حسینی به سمت کربلا، جلوه‌های زیبایی دارد. در این میان حضور کودکان و نوجوانان پابه پای مادران و پدرانشان در مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی شکوه و عظمت این حماسه را دوچندان کرده است. زائران کوچکی که از همین سن، مشق عشق می‌کنند. آن‌ها چندین روز، سختی و گرما را به جان می‌خرند تا مولایشان گوشه چشمی به آن‌ها داشته باشد.

راست می‌گویند که؛ «حبّ الحسین (ع) یجمعنا». فقط حرارت همین عشق بی‌منتهاست که می‌تواند سردی هر فاصله و تفاوتی را ذوب کند و همه را هم‌دل و هم‌داستان کند. اینجا در حسینیه ابن حسام خوسفی در بیرجند هم گروهی از بانوان و دختران با جادوی عشق حسین(ع) گرد هم آمده‌اند، عروسک می‌بافند و به هیچ‌چیز جز آن مسیر آسمانی نجف تا کربلا و حال خوب پرواز میان ستون‌های بهشتی‌اش فکر نمی‌کنند.

حالا چهار سال از اولین روزی که چنین جمعی با نیت جاماندگان اربعین و نشاندن گل لبخند بر لب کودکان حاضر در این قرار عاشقی دور هم جمع شدند و عروسک‌های مهربانی را خلق کردند، می‌گذرد. امسال هم به رسم هرساله با تدارک عروسک‌های زیبا به‌عنوان یک هدیه،‌ دست‌پر به استقبال رویداد باشکوه اربعین می‌روند تا در دل و ذهن کودکان،‌ خاطره‌ای زیبا و به‌ یادماندنی از مردم دیار خاوران حک کند.

سهمی در کار خیر

«فاطمه غلام‌زاده» که یکی از همین عاشقان است، می‌گوید: «از طریق مکتب نرجس با این گروه آشنا شدم، امسال اولین‌بار است که به اینجا آمدم تا برای کودکان که به اربعین می‌روند عروسک ببافیم تا دل آنان را شاد و لبخندی بر لب آنان بنشانم». بغض سنگینی راه گلویش را می‌بندد و برای لحظاتی سکوت می‌کند و بعد خود را از جاماندگان کربلا می‌نامد و اشک از گوشه چشمانش جاری می‌شود.

روایتی از عروسک‌هایی که زائر اربعین می‌شوند

او که تاکنون بیش از ۱۴ عروسک بافته، می‌افزاید: «بافت این عروسک‌های اربعینی، لذت‌بخش است چون داری با عشق و برای امام حسین(ع) کار می‌کنی. راستش من تاکنون امکان حضور در پیاده‌روی اربعین را نداشتم اما خیلی دلم می‌خواست حداقل با کمک به درست کردن این عروسک‌ها، در این خیر بزرگ سهیم باشم. می‌خواهم از این طریق به آنان بگویم سلام من را هم به سیدالشهدا(ع) برسانند و دعا کنند تا من هم به زیارت کربلا طلبیده شوم».

بافت عروسک به عشق حضرت رقیه(س)

آنقدر جمعشان گرم و صمیمی است، که خیلی زود مجذوبشان شدم. خدا حفظشان کند؛ خودشان هم مثل عروسک‌هایشان، مهربان و خوش‌قلب هستند. کامواهای رنگی‌اش را برداشته و با میله‌های بافتنی‌اش برای بچه‌ها اربعینی عروسک می‌بافد، خودش را «زهرا خدنگی» معرفی می‌کند، می‌گوید: « از ابتدای فصل تابستان با این جمع صمیمی آشنا شدم و وقتی فهمیدم برای زائران کوچک اربعین است به عشق حضرت رقیه(س) دختر سه ساله امام حسین(ع) آمدم و تاکنون هم ۱۷ عروسک بافته‌ام».

این دختر ۱۵ ساله بیرجندی که امسال برای اولین بار خودش نیز همراه خانواده‌اش عازم سفر اربعین است، با خوشحالی که در چهره‌اش موج می‌زند و لبخندی که بر لبانش نقشه می‌بندد، می‌افزاید: «تعدادی از عروسک‌ دیگر هم در خانه بافته‌ام که دوست دارم همراه خودم به این سفر معنوی ببریم تا در آنجا به کودکان عراقی هدیه کنم».

بهانه‌ای برای محبت به زائران کوچک اربعین

اینجا هر کس در حد توان خودش مشغول کار می‌شود. سینی چای خوش رنگ که از آشپزخانه می‌رسد و دور بساط عروسک‌ها دست‌به‌دست می‌شود، گل از گل خانم‌ها می‌شکفد و انگار برای ادامه کار، انرژی مضاعف می‌گیرند. یکی از بانوان معتقد است در زمان کودکی اگر محبتی در دل کودک جا بیفتد، تا سال‌های سال از لوح دلش پاک نمی‌شود و این عروسک‌ها هم بهانه‌ای است برای محبت به زائران کوچک اربعین حسینی.

روایتی از عروسک‌هایی که زائر اربعین می‌شوند

«سمیه» زن جوانی که دو سال می‌شود از طریق مکتب نرجس با این مجموعه آشنا شده، ادامه می‌دهد: «همین جا بافت عروسک‌ها را آموزش دیدم و خیلی‌ مواقع وسایل را می‌گیرم و می‌برم در خانه کار را آماده می‌کنم. به طور متوسط هر عروسک دو سه روزه زمان می‌برد البته من بیشتر در موقع فراغت، عروسک‌ها را می‌بافم».

از کجا شروع شد؟

معاون بانوان بنیاد بین‌المللی غدیر شهرستان بیرجند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می‌گوید: « چهار سال پیش ما جاماندگان از سفر اربعین تصمیم گرفتیم سهمی در پیاده‌روی اربعین داشته باشیم و این شد که ایده نذر «عروسک اربعین» به نیت هدیه به بچه‌های شرکت کننده در اربعین به ذهنمان رسید. ابتدا کارگاه نذر هدیه به کودکان اربعین با ۱۵ نفر از بانوان شروع به کار کرد».

«فاطمه عباسی‌مقدم» با بیان اینکه در این کارگاه وسایل کار را تهیه و در اختیار بانوان قرار می‌دهیم، می‌افزاید: «سال اول شروع نذر هدیه اربعین، ۴۵۰ عروسک فرشته حجاب تهیه و برای کودکان اربعین فرستاده شد. سال‌های بعد علاوه بر عروسک، فرشته حجاب و جانماز عروسکی تهیه و ارسال شد و امسال هم تصمیم گرفتیم عروسک بافتنی تهیه کنیم».

روایتی از عروسک‌هایی که زائر اربعین می‌شوند

وی با اشاره به اینکه هر سال تعدادی از خواهران علاقه‌مند به شرکت در این طرح اضافه می‌شوند، ادامه می‌دهد: «امسال حدود ۴۰ نفر از عاشقان اباعبدالله(ع) با مجموعه همکاری دارند و چهار ماه شده که مشغول بافت عروسک هستند و هفته‌ای یک بار در این مکان دور هم جمع می‌شویم».

سلام من را هم به ارباب برسان

عباسی‌مقدم با بیان اینکه در نظر داریم حدود ۵۰۰ عروسک را آماده کنیم و به موکب‌های خراسان جنوبی مستقر در عراق تحویل دهیم، می‌گوید: «در این مدت مطلبی که خیلی روی من تاثیرگذار بود و هر وقت چشمم به عروسک‌ها می‌افتد بی‌اختیار اشکم جاری می‌شود، این بود که سال اولی که این کار را شروع کردیم، روزی که قرار بود عروسک‌ها بسته‌بندی شود همه مشغول بودند که صدای زمزمه‌ یکی از بانوان با عروسک‌ها را شنیدم که حسرت می‌گفت من جا مانده اربعین‌ام اما تو که می‌روی پیش اربابم حسین(ع) سلام من را هم برسان».

او خاطرنشان می‌کند: اصل کار ما برای اربعین است. اما پیش آمده که در طی سال متناسب با مناسب‌های مختلف، هدایایی را برای کودکان نیازمند در سطح شهر و مساجد آماده و توزیع می‌کنیم.

روایتی از عروسک‌هایی که زائر اربعین می‌شوند

بیستم صفر موعدی برای همه آنهایی است که بخشی از قلب و روح‌شان را در کربلا گذاشته‌اند و در انتظار اربعین حسینی می‌مانند. این روزها، کم کم زائران از اقصی نقاط عالم به ویژه ایران اسلامی به راه می‌افتد تا حضورشان در اجتماع عظیم اربعین بهانه‌ای باشد برای حسینی بودن، حسینی شدن و حسینی ماندن.

عشق اباعبدالله الحسین(ع) حتی کودکان را در مسیر پیاده‌روی اربعین هم‌قدم کرده است. در ایام اربعین کودکان هم همپای خانواده‌هایشان از نقاط مختلف به سمت کربلا حرکت و عزاداری می‌کنند.

کد خبر 1776263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha