به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، وحید حُسنی هنزایی، پنجشنبه (۱۸ مرداد) در کارگاه آموزشی "روایتنویسی اربعین" در محل حوزه هنری استان، با این توضیح که مفاهیم، یک نوشتار را زیبا میکند نه کلمات؛ ابعاد روایت اربعین را توضیح داد.
وی اولین بُعد روایت را نویسنده دانست که راوی خود و یا دیگران است؛ تاکید کرد: زاویه نگاه و مخاطبی که برای آن روایت میشود باید مشخص باشد زیرا فرق میکند که برای چه مخاطبی مینویسید.
حُسنی درونمایه روایت و اینکه دنبال چه هستیم را بُعد مهم دیگری در روایتنویسی اربعین دانست و تصریح کرد: درونمایه، بیانگر نوع نگاه راوی است.
وی با تذکر این نکته که روایت حتماً باید ناظر به زیارت، عبادت و امام حسین علیهالسلام باشد زیرا با روایت میتوان نگاه به زیارت را حتی تغییر داد؛ خاطرنشان کرد: فضای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی اربعین در روایتنویسی باید دیده شود.
این نویسنده با بیان اینکه یکی از ابعاد روایت رویدادها، اتفاقات، مشاهدات و حتی یافتههای راوی است؛ تاکید کرد: هفت ارزش باید در روایتنویسی اربعین دیده شود که اولین آن دادن اطلاعات به مخاطب است.
وی به ارزشهای حقوقی، قانونی و آئیننامهای؛ ارتباطی، منابع، تاریخی و هویتی، دینی و مذهبی، هنری و زیباییشناسی هم اشاره و تاکید کرد: در فضای روایت باید ارزش زیارت را نشان داد.
مدرس کارگاه آموزشی روایتنویسی اربعین توصیه کرد: در روایت اربعین باید متوجه بود که راوی، خود نیز زائر است.
وی شناسایی سوژهها و روایتها را مهم خواند و تهیه مستنداتی چون عکس و فیلم از سوژهها را لازم دانست و افزود: مبدأ میل خود و جذابیتها را بشناسید.
یک نویسنده ابعاد و ارزشهای روایتنویسی در اربعین را توضیح داد و تأکید کرد: در روایتنویسی اربعین باید ارزش زیارت را به مخاطب نشان داد.
کد خبر 1776250
نظر شما