به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، امید عزیزی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، امروز(5 مهر) در نشست با اصحاب رسانه با بیان اینکه صنعت گردشگری، مهمترین و گسترده ترین صنعت خدماتی دنیا است، گفت: اشتغالزایی در این صنعت نسبت به صنایع دیگر به سرمایه گذاری کمتری نیاز دارد.
وی ادامه داد: تمام کشورها در رقابتی تنگاتنگ در استفاده از این صنعت در صدد بهره گیری از مزایای، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و دریافت سهم بیشتری از درآمد حاصل از گردشگری و بالا بردن سطح اشتغالزایی کشورشان هستند.
عزیزی تصریح کرد: قابلیت های بالقوه گردشگری به لحاظ کسب درآمدهای ارزی می تواند جایگزین نفت که اقتصاد تک محصولی است، باشد.
رشد 57 درصدی ماندگاری سفر در گیلان
مدیر کل میراث فرهنگی با اشاره به روند رو به رشد و جایگاه صنعت گردشگری در مسیر توسعه، گردشگر پذیر بودن استان را امری مهم در توسعه آن دانست و گفت: یکی از آیتم های اساسی خروجی صنعت گردشگری بحث ماندگاری مسافر است که از هم اکنون در تلاش هستیم تا تمهیدات لازم را برای نوروز 91 از طریق ارتقا ظرفیت ها فراهم کنیم.
وی ادامه داد: در سال 91، 22 میلیون و 783 هزار و 202 نفر وارد استان شدند که نسبت به سال 90، 44/1 درصد رشد داشتیم.
عزیزی با اشاره به ماندگاری مسافر در استان ادامه داد: 9 میلیون و 864هزار و 347گردشگر در تابستان 90 در استان ماندگار شده که این رقم در تابستان امسال با تلاش ستاد تسهیلات و فعالان بخش خصوصی به 15 میلیون و 525 هزار و 733 نفر افزایش یافت.
وی، ماندگاری مسافر در استان را دارای رشد 39/57 درصدی دانست و بیان کرد: در تابستان امسال میزان ماندگاری مسافر در استان به 72 ساعت افزایش یافت.
این مقام مسئول، افزایش ظرفیت های اقامتی و گردشگری، داشتن برنامه های فرهنگی برای معرفی آداب و رسوم و ظرفیت های استان و برنامه های آئینی را عامل این افزایش ماندگاری دانست.
وی با اشاره به تاسیسات گردشگری استان، اذعان کرد: در حال حاضریک هزار و 79 هتل، مهمانسرا، پلاژ، و خانه های جاره ایی فعال و پویا زیر نظر این اداره در حال ارائه خدمات به مسافران هستند.
به گفته عزیزی، 5 هزار و 401 اتاق با 15 هزار و 3 تخت و 49 هزار و 14 صندلی در استان وجود دارد.
وی با تاکید بر توسعه زیر ساخت های گردشگری در استان تصریح کرد: با توجه به داشتن زیر ساخت های استانی و پذیرش ظرفیت های ملی و فنی، نیازمند یک اراده عمومی و توجه همه مسئولان استانی به ورود گردشگر و ماندگاری آن هستیم.
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان ادامه داد: گیلان به عنوان قطب کشاورزی و گردشگری کشور شناخته می شود که تاثیرگذاری کشاورزی بر گردشگری تاثیری به سزا است.
وی با بیان اینکه امروزه سوغات در سبد هر گردشگری وجود دارد و مورد توجه خاص اوست، اذعان کرد: پرداختن به مبحث سوغات یکی از فاکتورهای اسلامی برای هر سفر و گردشگر است که باید در سطح گسترده ایی به این سوغات از جمله چای، برنج، زیتون، بادام و .. پرداخته شود.
عزیزی محصولات صنایع دستی را از سوغات مهم و پرطرفدار گیلان برشمرد و افزود: صنایع دستی یکی از جاذبههای مورد توجه گردشگران است.
112 هزار گردشگر خارجی در گیلان
وی در ادامه با اشاره به گردشگری خارجی استان تصریح کرد: از ابتدای امسال تا پایان مرداد، 112 هزار نفر گردشگر خارجی وارد استان شده و از مواهب طبیعی استان بهره مند شدند.
مدیر کل میراث فرهنیگ گیلان تصریح کرد: در این راستا استان گیلان موفق به کسب رتبه برتر کشور در منطقه شمال کشور شد.
پایان پیام/
نظر شما