به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مسعود پزشکیان عصر امروز ۲۶ خرداد در برنامه صف اول که از شبکه خبر پخش شد، با اشاره به سوابق اجرایی و علمی خود، گفت: مهرماه ۱۳۳۳ در مهاباد متولد شدم. دبستان و دبیرستان را در مهاباد گذراندم و در ارومیه از هنرستان دیپلم گرفتم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: سال ۱۳۵۴ پس از خدمت سربازی دیپلم طبیعی گرفتم و وارد دانشگاه پزشکی شدم.
وی با اشاره به حضورش در دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: در جنگ مسئولیت اکیپهای اضطراری با بنده بود. در همه عملیاتهای لشکر عاشورا حضور داشتم.
پزشکیان با بیان اینکه ۳ سال در انقلاب فرهنگی از تحصیل بازماندم و سپس تحصیل را شروع کردم، گفت: در جهاد دانشگاهی نیز مسئولیتهایی داشتم. از ابتدا نگاه بنده رسیدگی به مناطق محروم بود.
وی با اشاره به روند تحصیلش، ادامه داد: امتحان جراحی عمومی دادم. در امتحان جراحی قلب نفر نیز نفر دوم شدم.
پزشکیان با بیان اینکه همسرم در کنار تربیت ۴ فرزند، به ادامه تحصیل پرداخت، خاطرنشان کرد: همسر مرحوم بنده نیز نفر اول جراحی زنان شد. سپس فوق تخصص جراحی قلب را کسب کردم. در تصادف همسر و یکی از فرزندانم را از دست دادم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری افزود: اولین مسئولیت بنده رئیس بیمارستان قلب بود. حدود ۷ سال نیز رئیس دانشگاه تبریز بودم. بعد به ترتیب معاون وزیر، وزیر، نماینده مجلس و نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی شدم.
وی تصریح کرد: در زمان مسئولیتم با کسی در دانشگاه برخورد سیاسی نکردم. علی رغم این که زمان انقلاب بود و قدرت داشتیم هیچ وقت به استاد خود بی احترامی نکردم. حتی زمانی که وزیر شدم جلوتر از استادم وارد اتاق نمیشدم. معتقدم انسان باید به پیشکسوتان احترام بگذارد و قدر آنها را بداند.
پزشکیان با بیاناینکه از زمان انقلاب به فکر این بودیم که به همه مردم خدمت درست بدهیم، تصریح کرد: برای انجام این کار باید سیستمی فکر میکردیم. باید تجربههای بینالمللی و مستندات و کارها را میدیدیم.
وی با بیان اینکه سیدگی به مناطق محروم را مورد مطالعه قرار دادیم، گفت: کاری که انجام دادیم این بود که به ساختار، منابع، مدیریت و برنامه بود که باید به آن فکر میکردیم. در رابطه با ساختار تجهیزات ما کم بود و زبان و نگاه ما با مسئولین مشترک نبود.
پزشکیان تاکید کرد: ابتدا باید نگاه خود را هماهنگ میکردیم و سپس زیرساختها را اصلاح میکردیم. زیرساختها و منابعی که از بالا به ما میدادند پاسخگو نبود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: در این مرحله کار بزرگی انجام دادیم. روستاهای ما خانه بهداشت خیلی کمی داشت. یک روز تصمیم گرفتیم این خانههای بهداشت را بسیج وار به اتمام برسانیم. به بچههای بسیج گفتم ما میخواهیم ۵۰۰ خانه بهداشت به اسم ۵۰۰ شهید بسازیم. ۶۳۰ خانه بهداشت را ۶ ماه تمام کردیم.
وی ادامه داد: سال بعد ۵۰ مرکز خانه بهداشت ساختیم. بیمه همگانی را راهاندازی کردم. ابلاغ کردم که به هر کس هم که پول ندارد باید خدمات پزشکی داده شود. ۳ استان را به عنوان پایلوت عملیاتی کردیم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه هر دولتی که بیاید سر کار باید هوای مردم را داشته باشد، خاطرنشان کرد: یک درصد ارزش افزوده را در مجلس شورای اسلامی تصویب کردیم. این قانون یعنی نگاه ویژه به مناطق محروم به روستاها و به حاشیههای شهر که خدمات بهداشتی و درمانی در آنجا درست و مناسب به مردم داده شود.
وی افزود: یک اصلی در بهداشت و درمان وجود دارد. ما برای پوشش دادن باید بدانیم چه کسی مسئول است. چه خدمتی باید ارائه دهد و اگر شانه خالی کرد چگونه باید پاسخگو باشد. حاکمیت باید آدمهایی را ببیند که چشمها او را نمیبینند.
شعار من «برای ایران با ایرانیان بر اساس حق و عدالت» است
پزشکیان با اشاره به شعار انتخاباتی خود، گفت: برای ایران با ایرانیان براساس حق و عدالت شعار بنده در این دوره از انتخابات است. امکان عبور از مشکلات زمانی فراهم میشود که همه دست در دست هم دهیم تا قدرت استقامت و مقاومت پیدا کنیم.
وی ادامه داد: ایران را یک گروه و دسته نمیتواند نجات دهد. ایران را قومیتها و مناطق باید نجات دهند. صحبتهایی که میکنیم باید بر اساس حق و عدالت باشد. اصلاحات بر مبنای حق و عدالت معنی میدهد. ما باید کاری کنیم حقوق مناطق مختلف بر اساس عدالت داده شود.
آدمهای درست را در جای درست قرار ندادیم
وی افزود: آدمها سلایق گوناگون دارند وقتی تبدیل به قانون شد آن تبدیل میثاق مشترک جامعه میشود که همه باید به آن پایبند باشیم. هر قانونی که ما مینویسیم آن حق و عدالت باید در آن دیده شود. اگر ما قانونی بنویسیم که حقوق عدهای را نادیده بگیریم اجرای قانون با مشکل روبهرو خواهد شد. اگر حقوق را رعایت کردیم و عدالت وجود داشت سه قوا دیگر اختلافی نخواهند داشت.
پزشکیان افزود: باید پایبند به آن چیزی باشیم که نوشتیم و تبدیل به قانون کردیم. مجلس باید از دولت مطالبه قانون کند. دولت باید قانون را اجرا کند. قوه قضائیه نیز در چارچوب قانون باید بازخواست کند. در توسعه سه شاخصه داریم شامل توان اداری، توان فردی و توان اجتماعی. ما در توان اداری مشکل داریم. به طور مثال یک کارمند اداری جز را مدیرکل میکنیم. این آدم خیلی خوب هم باشد به علت آنکه سلسله مراتب را طی نکرده تصمیمات بر اساس چهارچوب قانون نمیگیرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: آدمهای درست را در جای درست قرار ندادیم. مثلا کارمند بامهارت ما ۲۰ سال سابقه دارد بهجای او یکدفعه آدمی را رئیس میکنیم که تازه استخدام شده است. با این شرایط قانون درست هم بنویسیم این فرد نمیتواند اجرایش کند.
پزشکیان با اشاره به اینکه برای کشورم در چهارچوب حق و عدالت کار کردم، افزود: مگر میشود از حق و عدالت صحبت کنیم و با کسی که حق را میگوید برخورد کنیم. در این جامعه دانشجو اعتراض کرده اما او را بیرون و تحریمش کردند و به او اَنگ چسباندند، ما باید خودمان را اصلاح کنیم، نه اینکه با او برخورد کنیم.
وی ادامه داد: جامعه نمیتواند به صلاح برسد مگر آنکه حاکمان صالحی داشته باشد و هیچ حاکم صالح و دستکاری در صلاح نمیماند مگر آنکه ملت در برابر او مطالبهگر باشند زیرا قدرت به سمت دیکتاتوری لغزندگی دارد لذا باید اجازه بدهیم جامعه مطالبهگر باشد. حق نداریم به خاطر مطالبهگری کسی را زندانی و اخراج کنیم.
پزشکیان گفت: افرادی که بدون سابقه و تجربه باشند نباید در راس امور قرار گیرند. حتی اگر دوستان بنده باشند. نمیشود یک سروان را سرتیپ کرد. ساختار سیستم ما باید بازنگری شود. خیلیها را بدون دلیل و برهان در پستی نشاندیم.
وی خاطرنشان کرد: کاری میکنم آنهایی که بی خود آمدند بالا برگردند پایین آن کسی هم که بی خود پایین مانده بیاد بالا. اما این کار زمانبر و هم تنشزا است. چراکه آن افرادی که بی خود در کانون قدرت قرار گرفتند به این سادگی اجازه این کار را نخواهند داد. انواع و اقسام برجسبها و تهمتها را خواهند زد و فضاسازی میکنند. اعضای دولت من قطعا افرادی نخواهند بود که به یکباره از بخشداری به استانداری رسیدهاند.
وی با بیان اینکه اعضای دولت من قطعا افرادی نخواهند بود که به یکباره از بخشداری به استانداری رسیدهاند، افزود: هر کس مسئول شد باید تعهد کند برنامه و سیاستهای کلی را در چارچوب یک روش علمی اجرا کند و ما موظف هستیم که پیگیری کنیم که آیا اجرا میکند یا نه. لزومی ندارد جلسه بگذاریم که از او بپرسیم قانون را اجرا میکند یا نه. قانون وجود دارد. جهتگیری این است که فقر و بی عدالتی را حذف و کرامت انسانها را حفظ کنیم و زندگی مناسبی برای مردم تدارک ببینیم.
پزشکیان گفت: ما مملکت را به این روز رساندیم دیگران که نکردند باید از خود سوال بپرسیم چه کردهایم که جوانان امروز این وضع را دارند. باید بازنگری کنیم. پاسخگویی و توانایی در نظر بنده جایگاه دارد. قطعاً افرادی را انتخاب نمیکنم که از بخشداری به استانداری برسند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: شنیدهام کسی گفته من برنامه ندارم.آنهایی که گفتند برنامه داریم برنامههای قانونی را کنار گذاشتند و کشور را به اینجا کشاندند باید پاسخگو باشند. اینها باید بگویند چرا سیاستهایی که در نظام وجود داشته و باعث برتری و عظمت مملکت میشده را اجرا نکردند.
پزشکی در وصف شهید رئیسی گفت: آقای رئیسی واقعا به دنبال حق و عدالت بود. سعی میکرد پیگیر حل مشکلات محرومان باشد و از دستدادن او برای کشور فاجعه بود. امام جمعه شهید ما هم حل مشکلات مردم برایش مهم بود و با بقیه افرادی که میشناختم فرق میکرد. حتی اگر نمیتوانیم کاری برای مردم بکنیم نباید با تلخی با آنها برخورد کنیم.
نظر شما