به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم رونمایی از کتابهای فرهنگ داستاننویسان دفاع مقدس، وصیتنامه کامل شهدای استان سمنان و دعا عامل پیشرفت یا رکود امروز چهارم مهر با همکاری نشر شاهد و معاونت پژوهشی و ارتباطات فرهنگی بنیادشهید و امور ایثارگران در کتابخانه ایثار و شهادت برگزار شد.
سردار محسن انصاری، قائممقام بنیادشهید و ایثارگران در این مراسم هدف از انتشار این کتب را استفاده از هنر برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد و گفت: این فرهنگ را باید به عنوان یک سرمایه پاس بداریم. وظیفه نشر و انتقال این فرهنگ بر عهده ماست که از شهدا جا ماندهایم.
سردار انصاری رمز ماندگاری انقلاب اسلامی ایران را ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و افزود: ضرورت انتقال این فرهنگ را همه احساس میکنند. انتقال این فرهنگ در تداوم نظام، زنده نگاهداشتن حرکت امام راحل و بیداری اسلامی نقش بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه قلم و کتاب یکی از راههای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است، بیان کرد: خداوند در قرآن کریم حیاتبخشی قلم را متذکر شده و برای همین در قرآن قسم به قلم خورده شده است.
قائممقام بنیادشهید و امور ایثارگران با بیان اینکه تاکنون 10 هزار کتاب در چهارچوب فرهنگ دفاع مقدس تولید شده است، تصریح کرد: سالانه 800 عنوان به این کتب اضافه میشود و بنیادشهید 10 درصد از این 10 هزار عنوان کتاب را تولید و منتشر کرده است که سالانه 60 تا 70 عنوان کتاب بر سابقه انتشارات کتاب بنیادشهید افزوده میشود و 31 عنوان کتاب نیز به چند زبان عربی، انگلیسی، فرانسه، اردو و ترکی استانبولی ترجمه شده است.
سردار انصاری با اشاره به اینکه انتشارات کتاب لازم ولی کافی نیست، خاطرنشان کرد: ترویج کتابخوانی نیز باید مدنظر گرفته شود زیرا تاکنون در کشور ما فقط برای ترویج کتاب تلاش شده است، در صورتی که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید برای ترویج کتابخوانی نیز تلاش شود.
قائممقام بنیادشهید و امور ایثارگران با اشاره به فرمایش حضرت آیتالله خامنهای مبنی بر اینکه کتابخوانی باید در جامعه ترویج داده شوند، گفت: کتاب مفاتیحالحیات اثر آیتالله جوادی آملی تاکنون به چاپ 176 رسیده است و این نشان از استقبال مردم به کتاب و کتابخوانی دارد و باید تلاش بیشتری در زمینه ترغیب مردم به کتابخوانی صورت بگیرد.
وی یکی از افتخارات بنیادشهید را تلاش در جهت ترویج کتابخوانی عنوان کرد و افزود: سیر مطالعاتی را تهیه کردیم و در اختیار حوزههای خود گذاشتهایم، بخشنامهای نیز در این رابطه صادر شد و کتابخانههای نشر شاهد نیز ساماندهی شد.
سرپرست معاونت پژوهشی و ارتباطات فرهنگی بنیادشهید و امور ایثارگران با بیان اینکه وصیتنامه شهدا از آثار گرانبهای شهدا است، بیان کرد: در نظر داریم وصیتنامه شهدای کشور را در قالب 500 جلد کتاب منتشر کنیم. تاکنون 7 جلد از این کتابها منتشر شده و 53 مجلد نیز در پروسه انتشار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: ثبت ملی و جهانی آثار شهدا در تاریخ برای آیندگان ما اثرگذار است و دستگاهها و مسئولان با این ثبت موظف به نگهبانی این اسناد میشوند. بر این اساس با مرکز اسناد جلسهای مبنی بر ثبت جهانی این آثار داشتیم.
سردار انصاری تهیه فیلم و سریال را از دیگر افتخارات بنیادشهید در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خواند و افزود: سریال شوق پرواز که در مورد شهید بابایی ساخته شد طبق نظر مخاطبان رتبه اول را در بین سریالهای ارزشی ثبت کرد.
انتشار حرکت دریاقلی سورانی در کتاب ششم ابتدایی از دیگر افتخارات بنیادشهید و امور ایثارگران است که قائممقام بنیادشهید و امور ایثارگران به آن اشاره کرد و از مسئولان آموزش و پرورش به خاطر همکاری در این زمینه قدردانی کرد.
سرپرست معاونت پژوهشی و ارتباطات فرهنگی بنیادشهید و امور ایثارگران با اشاره به ساخت چند سریال اظهار داشت: سریالی در دست تدوین داریم که در حال نوشتن داستان آن هستیم که مربوط به حماسه دلاورمردان دفاع مقدس در دریا است که کمتر به آن پرداخته شده است. سریال دیگر در مورد عشایر خوزستان است و دیگر سریالی که در دست ساخت داریم در مورد شهید زینالدین است.
سردار انصاری همچنین خاطرنشان کرد: برای اینکه اسناد مکتوب ایثارگران را جمعآوری کنیم در فاز دوم از 280 ایثارگر اسناد مکتوب را گرفتیم و اکنون هشت میلیون سند داریم که در آینده در شبکه سراسری قرار میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما