500 دستگاه کمباین مخصوص برداشت برنج در مازندران تامین شد

استاندار مازندران از تامین 500 دستگاه کمباین مخصوص برداشت برنج در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، سید علی اکبر طاهایی، استاندار مازندران امروز(4 مهر ) در جلسه توسعه کشاورزی استان بر استفاده ازتوان و تخصص فارغ التحصیلان این رشته در مازندران تاکید کرد و گفت: 185 میلیارد تومان تسهیلات بانکی کم بهره برای توسعه واشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی استان تخصیص یافته که باید با تلاش و همت دستگاه های متولی جذب شود.


وی با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور مبنی بر حل مشکل اشتغال فارغ التحصیلان کشاورزی، تصریح کرد: باید از پتانسیل فکری و علمی این افراد در توسعه و بومی سازی تمامی تولیدات و ماشین آلات کشاورزی استفاده کرد.


طاهایی با بیان اینکه دانش آموختگان کشاورزی باید با ریسک پذیری عامل ایجاد تحول در میزان تولیدات محصولات کشاورزی استان شوند ، اظهار کرد: مازندران در اراضی شیب دار و پرورش گیاهان دارویی و تزیینی پتانسیل خوبی دارد که هنوز بالقوه مانده است.

 

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به خسارات وارده به اراضی کشاورزی میاندرود بر اثر سیل اخیر گفت: سه میلیارد تومان اعتبار برای کاشت درخت، درختچه وعلوفه چند ساله از محل تسهیلات کشاورزی به کشاورزان این منطقه برای اصلاح نحوه کشت و افزایش بهره وری اختصاص یافته است.


استاندار مازندران، از رشد 45 درصدی نشاء مکانیزه برنج خبر داد و تصریح کرد: در سال جاری 500 دستگاه کمباین مخصوص برداشت برنج در استان تامین که با رشد 20 درصدی برداشت مکانیزه نسبت به سال گذشته، تاکنون 150 هزار هکتار از شالیزارهای استان مکانیزه برداشت شد.


رئیس کارگروه توسعه کشاورزی استان با اشاره به اختصاص 105 هزار هکتار از اراضی استان برای باغات و تولید مرکبات تصریح کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی استان برای سال جاری تولید یکهزار و850 تن مرکبات را پیش بینی کرده اند.


وی با اشاره به آغاز برداشت نارنگی پیش رس در باغات استان گفت: باید برای 30 تا 35 هزار هکتار باغات قدیمی و بذری در کنار 40 هزار هکتار باغ در استرس آب ماندگی موجود در استان چاره ای علمی و عملی اندیشد تا این مشکل برطرف شود.


اسماعیلی، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در برخی شهرستان های استان به دلیل توسعه مناطق و افزایش جمعیت، شهرهای جدیدی ایجاد شده است، گفت: ایجاد شهرهای کوچک عاملی برای ایجاد ظرفیت قانونی برای تغییر اراضی کاربری کشاورزی گردیده است.

 

وی با اشاره به اینکه فرمانداران باید به عنوان رئیس کارگروه توسعه کشاورزی در شهرستان ها اهتمام بیشتری داشته باشند، افزود: اعتباراتی که به عنوان تسهیلات بانکی کم بهره به کشاورزان تعلق می گیرد قسمتی از آن برای اصلاح باغات می باشد لذا بایستی با مواظبت و دقت بیشتر نسبت به جذب آن اقدام نمود.

 

اسماعیلی خواستار ساماندهی تسهیلات مربوط به خرید دام شد و خاطرنشان کرد: طرح های دانش بنیان، فارغ التحصیلان و تعاونی های کشاورزی برای اعطای تسهیلات کم بهره بانکی در اولویت قرار دارند.

 

وی بررسی و توجه به فرصت های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان را مورد تأکید قرار داد و گفت: حسب دستور استاندار محترم برای زراعت چوب صنعتی و گیاهان دارویی استان اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است که لازم است دستگاه های مرتبط با هماهنگی و سرعت نسبت به جذب آن اقدام نمایند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 176422

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha