اتفاقات مبارکی که در ۸هزار و ۷۶۷ آستان امامزاده و بقعه رقم می‌خورد

حجت‌الاسلام نوروزپور با اشاره به اهتمام سازمان اوقاف برای تبدیل امامزادگان به قطب فرهنگی و اجتماعی در کشور، گفت: در کشور ما بیش از هشت هزار و ۷۶۷ امامزاده و بقعه واجب‌التعظیم وجود دارد که از این تعداد ۳۳ مورد متعلق به انبیاء الهی است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، پنجم ذی القعده همزمان با ایام دهه کرامت روز ملی بزرگداشت امامزادگان در تقویم ملی نامگذاری شده است. امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امامزادگان را پایگاه‌های مقدسی می دانستند که مردم در جوار آنها آرامش می گیرند و رهبری معظم انقلاب نیز فرمودند، که این اماکن مقدس باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند.

تکریم امامزادگان به منزله ابراز محبت به پیامبر اکرم (ص) است و روز ملی بزرگداشت امامزادگان عظیم الشأن، اقدامی ارزنده برای معرفی سیره و شخصیت امامزادگان و تبیین معارف شیعی و تکریم مودت اهل بیت(ع)  است،زیرا که یکی از مهمترین پایگاه تبلیغ و ترویج اسلام ناب و بیان تفکرات ائمه اطهار(ع) و گسترش سیره آنها در ابعاد مختلف است.

حجت الاسلام «محمد نوروزپور»، در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به روز پنجم ذی القعده روز بزرگداشت امامزادگان و بقاع متبرکه به جایگاه این اماکن مقدس در کشورمان به عنوان قطب فرهنگی اشاره کرد و گفت: در کشور ما بیش از هشت هزار و ۷۶۷ امامزاده وجود دارد که از میان شش هزار و ۶۰۰ بقعه برای امامزادگان و ۳۳ بقعه برای انبیاء و مابقی برای علما، مشاهیر هستند که مردم برای آنها حرم ساخته اند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور بیان کرد: مقام معظم رهبری تاکید داشتند که امامزادگان و بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند و باید در جوار امامزادگان و بقاع متبرکه کارهایی را مورد توجه قرار دهیم که این بزرگواران در زمان حیاتشان انجام می دادند، به عنوان مثال لازم است، در جوار قبور مطهر امامزادگان واجب التعظیم بحث قرائت و تفسیر قرآن کریم مورد توجه قرار گیرد.

 ایجاد اشتغال و کار آفرینی در ۵۰۰ بقعه

وی ابراز کرد: امیرالمومنین علی(ع) تا روز آخر حیاتشان در مسجد کوفه نسبت به فقر و آسیب های اجتماعی بی تفاوت نبودند و با دست خودشان میان نیازمندان نان و خرما توزیع می نمودند، فرزندانشان نیز با الگوبرداری از امامان معصوم(ع) این اقدامات را دنبال می کردند، به همین جهت ما نیز نباید نسبت به آسیب های اجتماعی جامعه بی تفاوت باشیم، امروز بحث ارایه خدمات اجتماعی و خدمت رسانی به محرومین در کنار جوار بقاع متبرکه و امامزادگان یکی از اقدامات مورد توجه است.

توزیع دومیلیون بسته معیشتی توسط امامزادگان و بقاع متبرکه

حجت الاسلام نوروز پور با اشاره به توزیع بیش از دومیلیون بسته معیشتی میان نیازمندان در دوران کرونا از سوی این اماکن مقدس گفت: در بحث اشتغال زایی و کارآفرینی نیز شاهد اقدامات گسترده در جوار این امامزادگان واجب التعظیم بودیم، به طوری که در قالب طرح «شمیم خدمت» با همکاری سازمان فنی و حرفه ای در جوار ۵۰۰ بقعه و امامزاده برای نیازمندان، زنان بدسرپرست،بی سرپرست و جوانان جویای کار اشتغال ایجاد شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از بانوانی که در جوار بقاع متبرکه دوره های خیاطی،قالی بافی، فرشبافی و گوهر تراشی و... آموختند، پس از کسب آموزش های لازم به همت هیأت امنای امامزادگان و بقاع متبرکه در جوار این اماکن مقدس امکان فروش محصولات آنها فراهم گردید، حتی برای برخی از بانوان دارای مهارت در حوزه فرش بافی، زمینه ارتباط گیری با صادرکنندگان برتر و فروش و صادر کردن فرشهای آنها میسر شد.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه به دیگر فعالیت های امامزادگان و بقاع متبرکه در توانمندسازی بانوان و جوانان گفت: برخی از بانوان که در امامزادگان و بقاع متبرکه صدقه دریافت می کردند، در حال حاضر خودشان جزو خیرین هستند و با فروش هنرهای دستیشان همانند فرش، گلیم به افراد نیازمند و از کار افتاده کمک می کنند.

 حجت الاسلام نوروز پور با اشاره به اقدامات فرهنگی و اجتماعی در جوار امامزادگان و بقاع متبرکه ابراز کرد: اجرای طرح آرامش بهاری، اجرای برنامه های مذهبی در ایام عزاداری محرم،صفر،فاطمیه، برپایی کرسی های تفسیر و قرائت قرآن کریم با حضور بزرگان و علما، برگزاری جلسات حفظ قرآن کریم همه نشان از تلاش های صورت گرفته برای تبدیل کردن امامزادگان و بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه یکی از ماموریت های این سازمان رسیدگی به بقاع متبرکه و حرم های انبیاء الهی که در کشور ما مدفون هستند، است، تصریح کرد: در ایام نوروز بنده در سفری که به استان خوزستان داشتم، وقتی در حرم دانیال نبی(ع) حضور یافتیم، دیدم که از هموطنان یهودی نیز در این مکان مقدس حضور داشتند و بری آنها جالب بود که با وجود آنکه دانیال نبی(ص) از پیامبران بنی اسرائیل است، ما نیز در حرم این پیامبر خدا حضور می یابیم، بنده با بیان روایتی از امام علی(ع) که فرموده بودند:«هرکسی برادرم دانیال را زیارت کند، انگار که مرقد مرا زیارت نموده است»، اشاره و تاکید کردم که ما  به همه انبیاء الهی احترام قائلیم.

تهیه دایره المعارف انبیاءالهی مدفون در ایران

 مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه بارگاه های مقدس انبیاء الهی را در گفتگوی بین الادیانی مهم ارزیابی کرد و گفت: در تلاش هستیم که دایره المعارف پیامبران الهی مدفون در ایران را تهیه و این انبیاء را به مردم معرفی کنیم.

کد خبر 1763259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha