به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید علی قاضی عسکر، سرپرست حجاج ایرانی در تشریح این شبهه که چرا شرایط سنی افرادی که در نوبت حج هستند در نظر گرفته نمی شود و ممکن است برخی افراد تا زمان اولویت اعلامی، از دنیا بروند گفت: با توجه به اینکه در زمان ثبت نام قید شرایط سنی آورده نشده است، جابجایی افراد از اولویت ها، صحیح نیست اما در نوبت های بعدی ثبت نام قطعا این قید رعایت خواهد شد. البته باید شرایط را به صورت سالانه در نظر گرفت و بعثه مقام معظم رهبری پیش از این مخالفت خود را با ثبت نام طولانی مدت اعلام کرده بود.
حجت الاسلام قاضی عسکر زائرانی که برای چندمین بار به این سفر معنوی مشرف می شوند را تعدادی محدود برشمرد و گفت: به دلیل اینکه قید یکبار ثبت نام برای یک نفر در حج آورده نشده است، در حال حاضر نمی توان اولویت ها را تغییر داد زیرا از عدالت بدور است اما در رابطه با انصرافی ها یا افرادی که از دنیا رفته یا فیش حج خود را به صورت آزاد می فروشند و یا برای نیابت حج منتقل می کنند، در صورتی که به دلال بازی منجر نشود، هیچ مانعی وجود ندارد و حقی از دیگری زایل نمی شود.
وی میانگین زمان مفید و مورد نظر ایران برای حج را میان 26 تا 29 روز اعلام کرد و گفت: متاسفانه با توجه به امکانات محدود فرودگاه های عربستان در مدینه و جده به ما یک فرصت یک ماهه داده می شود تا کل زائران را به عربستان منتقل کنیم که این امر سبب افزایش طول سفر و به تبع آن افزایش هزینه ها می شود اما تلاش ما در جهت کاهش روزهای اقامت در عربستان ادامه دارد.
اختلاف قیمت سفر به دلیل نرخ مسکن حجاج است
سرپرست حجاج ایرانی رسیدگی به همه زائران را یکسان و بدون تبعیض بیان کرد و گفت: کاروان ها براساس قرعه کشی تقسیم می شوند و اساسا کاروان درجه 1و 2 و 3 نداریم. اما اختلاف قیمت سفر به دلیل نرخ مسکن حجاج و افزایش نرخ بلیط هواپیمای برخی زائران مانند مشهد است که ایستگاه پروازی دورتری نسبت به عربستان دارند اما سایر هزینه ها مانند تغذیه، تدارکات، حمل و نقل و... برای همه یکسان است.
سرپرست حجاج ایرانی حضور سه روحانی برای کاروان های حج را با توجه به تنوع مشکلات افراد، امری کارشناسی شده دانست و گفت: با توجه به اینکه گاهی نیمی از کاروان را بانوان تشکیل می دهند، برای پاسخ به نیاز های شرعی آنان از بانوان مبلغه و معینه های کاروان ها استفاده می شود.
امام این عمل را برای خود افتخارمی دانست
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، خواستار مدیریت سفر از سوی زائران شد و تصریح کرد: افرادی که سنخیت فکری و رفتاری بیشتری با هم دارند، پیش از سفر با هماهنگی مدیران کاروان ها هم اتاقی های خود را انتخاب و سعی کنند تا پیش از اعزام بیشتر با اخلاقیات و روحیات آنها آشنا شوند.
حجت الاسلام قاضی عسکر با بیان اینکه سفر حج اساسا یک سفر پر مشقت است، بر اهمیت کمک افراد به همدیگر در طول این سفر تاکید کرد و گفت: علیرغم تلاش های فراوان و زحمات مدیران کاروان ها و عوامل اجرایی آن، ممکن است این افراد توان همراهی شایسته با کلیه 180 نفر اعضای یک کاروان را نداشته باشند لذا هرچه مشارکت در انجام امور بیشتر باشد علاوه بر اجر معنوی، سفر نیز برای زائران شیرین تر می شود.
وی با اشاره به حضور چندین باره امام سجاد علیه السلام به صورت ناشناس در کاروان های حج برای کمک به حجاج، خاطرنشان کرد: وقتی امام معصوم این عمل را افتخاری برای خود می داند مسلما اجر فراوانی در این عمل نهفته است.
وی با اشاره به وضعیت ساختمان های در اختیار زائران ایرانی گفت: این ساختمان ها برای شرایط عادی ساخته شده اند و امکانات آن نظیر آسانسور و ... شاید برای استفاده همزمان همه میسر نباشد بنابراین زائران می بایست با مدیریت زمان و رعایت حق تقدم سالخوردگان،کودکان و زنان سفر خوبی را برای یکدیگر رقم بزنند.
حاجیان یکدیگر را به نماز شب و قرائت قرآن ترغیب کنند
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نظم حضور در جلسات آموزشی و درک فیوضات معنوی این جلسات را بسیار مهم دانسته و تصریح کرد: برخی حجاج برای بهره مندبی از فیوضات معنوی این سفر شاید به دلیل عادات قبلی نیازمند کمک هم اتاقی هاو همراهان خود باشند که در این صورت لازم است زایران تشویق و ترغیب یکدیگر به انجام اعمال مستحبی مانند اقامه نماز شب، قرائت قرآن و حضور بیشتر در مسجد الحرام و مسجد النبی را فراموش نکنند.
وی با تاکید براینکه لحظه لحظه های این سفر معنوی غنیمت است و نباید صرف امور بیهوده شود افزود: هر رکعت نماز در مسجد النبی معادل ده هزار رکعت و هر رکعت نماز در مسجد الحرام معادل یکصد هزار رکعت نماز در سایر اماکن است، این ثواب و برکات اینچنینی که نویدبخش فرصتی طلایی برای حاجی است نباید با وسوسه شیطان به گناه و انجام امور بیهوده و پرسه زدن در خیابان ها و ... تبدیل شود.
سرپرست حجاج ایرانی یکی از ابعاد این سفر را حضور مسلمانان از کشور های مختلف در این مراسم معنوی دانست و گفت: شایسته است که زائران ایرانی که پیروان مکتب امام صادق (ع)و شیعه جعفری هستند آداب و اخلاقی که اهل بیت عصمت و طهارت مروج آن بوده اند را در کنگره عظیم حج به نمایش بگذارند.
وی در بیان گوشه هایی از این اخلاق پسندیده که باید در برخورد با مسلمان سایر ملل به آن توجه کرد، گفت: پیشی گرفتن در سلام، رعایت نظافت، خوشرویی و لبخند، استفاده از عطر، مسواک، گذشت و بسیاری از اخلاق نیکویی که در برخورد با انسان ها تاثیرگذار است در این سفر که به دو شهر نمونه اسلام انجام می شود از جمله اعمالی است که از پیروان خاندان عصمت و طهارت انتظار می رود.
حجت الاسلام قاضی عسکر با اشاره به رفتار های غلط برخی از زائران در سال های گذشته گفت: برخی اعمال مانند بازگشت از محل های اقامه نماز در اوقات نماز، یا منتظر ماندن در پشت درب مغازه ها در هنگام نماز که برخی حجاج از روی غفلت و عدم آگاهی مرتکب آن می شوند
شایسته پیروان مکتب اهل بیت نیست و در سالهای اخیر با فرهنگسازی در این زمینه بسیار کم شده است.
آداب و رسوم غلط در زیارت مشاهد مشرفه
وی همه حجاج ایرانی را سفیران پیام انقلاب و شهدای آن دانست و گفت: بسیاری از مسلمانان حاضر در این مراسم به امام و انقلاب و رهبری عشق می ورزند و ما باید به گونه ای رفتار کنیم که آنها احساس کنند تمام وجود ما سرشار از عشق و محبت به سایر مسلمانان است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با انتقاد از برخی آداب و رسوم غلط در زیارت مشاهد مشرفه مکه و مدینه گفت: دخیل بستن عده ای از زائران به پنجره های بقیع و سایر مشاهد شریفه، یکی از خرافاتی است که متاسفانه در مدینه و مکه سبب برخی مشکلات برای کلیه زائران شده است.
وی تصریح کرد: برخی آداب صحیح مانند قرائت زیارت عاشورا و سینه زنی که در عربستان موجب ایجاد حساسیت می شود، می بایست در آنجا ترک شود. البته این اعمال با خواندن زیارت امین الله که مورد تاکید و وثوق است و از معتبرترین زیارات ائمه است جایگزین می شود.
سرپرست حجاج ایرانی رعایت حرمت قبور ائمه بقیع را لازم خواند و گفت: مرقد ائمه بقیع هرچند گنبد و بارگاهی ندارند اما قبورشان دارای احترام است و بهتر است زایران هنگام ورود به بقیع کفش ها را در آورده و با احترام زیارت کند و اعمالی مانند خاک برداشتن از بقیع که به نظر همه مراجع و بنابر روایات کار صحیحی نیست، ترک شود.
وی با اشاره به وظیفه نظارت بعثه مقام معظم رهبری بر امور اجرایی حج، گفت: زائرانی که هر گونه شکایت انتقاد و یا حتی تشکری از عوامل اجرایی دارند می توانند به دفتر نظارت و بازرسی بعثه در مکه ومدینه مراجعه کنند و همکاران ما در بعثه قطعا موضوع را بررسی کرده و به آن رسیدگی می کنند.
ماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، حضور رابطین روحانیون در ایام حج تمتع را برای نظارت بر عملکرد روحانیون عنوان کرد وگفت: این رابطین به مشکلات احتمالی روحانیون رسیدگی کرده و روحانیون موفق را به ما معرفی می کنند تا در سالهای آینده عده ای که قابلیت سفر های بعدی را ندارند از سیستم حذف شوند.
پایان پیام/
نظر شما