بررسی تعارضات میان نظر و عمل در پروژه نظام اسلامی و روابط زن و مرد

تعارض میان احکام و آموزه ها با آنچه از سوی دستگاه های تبلیغی و آموزشی در ارتباط با روابط جنس مخالف با یکدگر زمینه انجام پروژه نظام اسلامی و مساله روابط زن و مرد را ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پروژه "نظام اسلامی و مساله روابط زن و مرد" از جمله پروژه های در حال انجام پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.

 

حجت الاسلام و المسلمین فجری، مدیر این پروژه در بیان ضرورت اجرای آن گفت: "روابط زن و مرد" در جامعه امروز ایران، تحت تأثیر الزام‏ها و اقتضاءهاى متفاوت و گاه متعارض سنت و مدرنیسم مانند بسیارى دیگر از موضوع‏هاى سیاسى، فرهنگى و اقتصادى مطرح در جامعه ما تبدیل به موضوعى پیچیده و چندوجهى شده است که به راحتى نمى‏توان در مورد "چیستى، "چرایى" و "چگونگى" آن اظهار نظر کرد.


وی افزود: با مطالعه‏اى اجمالى مى‏توان موارد متعددى از تفاوت‏ها و تعارض‏هاى موجود در این زمینه را برشمرد که از جمله احکام و آموزه‏هایى که از سوى دستگاه‏هاى تبلیغى و آموزشى دینى ترویج مى‏شوند، زنان را به حضور هر چه کمتر در جامعه و به حداقل رساندن ارتباط با مردان دعوت مى‏کنند، در حالى که ساختارها و نهادهاى اجتماعى ـ خواسته یا ناخواسته ـ آنان را به عرصه اجتماع و به تبع آن ارتباط و اختلاط با مردان مى‏کشانند.


مدیر پروژه مسئله روابط زن و مرد تصریح کرد: در آموزش‏هاى رسمى بر محدودیت و ممنوعیت هر گونه رابطه دختر و پسر پیش از ازدواج شرعى تأکید مى‏شود، ولى در برخی فیلم‏هاى سینمایى و سریال‏هاى تلویزیونى روابط آزاد و خارج از چارچوب ازدواج دختر و پسر به گونه‏اى جذاب به نمایش گذاشته مى‏شود؛ همچنین در قانون اساسى جمهورى اسلامى از "خانواده" به عنوان واحد بنیادى جامعه اسلامى یاد و دولت اسلامى به برنامه‏ریزى و قانون‏گذارى در جهت آسان کردن تشکیل خانواده فراخوانده مى‏شود، ولى برنامه‏ها و سیاست‏هاى اجتماعى و اقتصادى به گونه‏اى است که هر روز شرایط تشکیل خانواده دشوارتر مى‏شود و در نتیجه جوانان به جاى تشکیل خانواده به برقرارى روابط آزاد جنسى روى مى‏آورند.


وی بیان کرد: تعارض‏ها و تفاوت‏هاى آشکار موجود در مقام نظر و عمل، ضرورت مطالعه و پژوهش دوباره در موضوع روابط زن و مرد در جامعه امروز ایران را آشکارتر مى‏سازد و مطالعه و پژوهشى که الزاما فقهى و حقوقى نیست و حوزه‏هاى مختلفى از علوم، شامل جامعه‏شناسى، روان‏شناسى، علوم تربیتى، مطالعات فرهنگى و حتى اقتصاد را در بر مى‏گیرد.
 

حجت الاسلام فجری خاطرنشان کرد: با توجه به ابعاد مختلف موضوع و پیچیدگى‏هاى خاص آن به نظر مى‏رسد که نمى‏توان با انجام یک پژوهش به سبک پژوهش‏هاى متداول، به پاسخ‏هایى قانع کننده براى پرسش‏هاى مطرح در این حوزه دست یافت. از این رو در این طرح تلاش می شود که با فراهم آوردن مجموعه گفت‏وگوهاى علمى به صورت تخصصى ابعاد گوناگون روابط زن و مرد در جامعه اسلامى ایران بررسى و تبیین شود.
پایان پیام/

 

کد خبر 175822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha