به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آیین آغاز به کار قرارگاه فرهنگی و اجتماعی «شهید مدنی» در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد با حضور مشاور مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام عصر امروز (دوشنبه، ۲۰فروردینماه) برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین کمال الدین خداداده، در این مراسم با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون تمام تلاشمان را برای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی به کار گرفته ایم، گفت: ۱۴ اسفند سال گذشته، سیهزارمین جلسه کرسی تلاوت قرآن در سنندج برگزار شد، همچنین جلسه باشکوهی با حضور برادران اهل سنت و نیز اختتامیه شانزدهمین جشنواره قرآنی مدهامتان برگزار شد.
رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد تأکید کرد: تهیه میثاق نامه برای احیای کرسی های تلاوت و جلسات سنتی قرائت قرآن کریم را از دیگر برنامه های مورد توجه این ستاد است.
وی با اشاره به افتتاح مرکز ارتباطات مردمی مساجد (همراه مسجد) همزمان با ۱۸ اسفند، سالروز تأسیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد، افزود: از تمام کشور مسائل، انتقادات، پیشنهادات مردمی را از طریق این مرکز دریافت می کنیم. با تأکید رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران نیز مقرر است همه نواحی این مرکز به همراهمسجد متصل شوند تا مردم مشکلاتشان در حوزه مسجد را مطرح کنند و پیگیری شود.
وی از تشکیل شورای راهبردی کانون های مساجد اهل سنت خبر داد و گفت: بیش از دوهزار کانون اهل سنت ظرفیت خوبی برای پیگیری مسأله وحدت و تعامل هستند و در نظر داریم که جلسه توانمندسازی کانون های مساجد و ائمه جماعات اهل سنت را هم برگزار کنیم. همچنین سال گذشته اطلس کانون های مساجد را در ۲۰۲۰ محله فعال کردیم تا محلات کم برخوردار از نظر سرانه کانون های فرهنگی هنری شناسایی و تقویت شوند.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده با بیان اینکه قرارگاه شهید مدنی در حال حاضر در ۱۰ استان به صورت آزمایشی فعالیت می کند، خاطرنشان کرد: این قرارگاه تنها به محلات کم برخوردار نباید اختصاص داشته باشد و تلاش داریم که در ۲۰ استان باقیمانده نیز این قرارگاه راه اندازی شود.
برخورداری ۸۵ درصد محلات از کانون فرهنگی هنری
بنابراین گزارش، در ادامه این مراسم، «مهدی مقدم»، معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور نیز گفت: رصد کانون های مساجد برای تشکیل قرارگاه فرهنگی اجتماعی «شهید مدنی» گام نخست بود و طبق بررسی ها دریافتیم ۸۵ درصد محلات بهرهمند از کانون های فرهنگی هنری هستند.
وی افزود: شیوه نامه اجرایی این قرارگاه به مدیران استانی کانون های مساجد ابلاغ و تشریح شد تا توانمندسازی محلاتِ هدف را دنبال کنند و ۱۰ استانی که این قرارگاه را راهاندازی کرده اند، مورد بازدید میدانی قرار گرفتند.
مقدم اتکا به توان مردمی و مردمی سازی فعالیت ها را از رویکردهای مورد توجه در فعالیت های ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد برشمرد و خاطر نشان کرد: ما تنها به توانمندسازی اعضای کانون های مساجد اکتفا نمی کنیم، بلکه کادرسازی نوجوانان و جوانان و فعالیت خارج از کانون ها را نیز دنبال کنیم. ضمن اینکه تقویت جلسات خانگی قرآنی را هم در دستور کار داریم.
کار فرهنگی در لایه های میانی باید دنبال شود
در ادامه میلاد اقدمی، دبیر کمیته فرهنگی اجتماعی ستاد توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کشور هم در این مراسم گفت: در جلساتی که با حضور مشاور مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که برای حوزه فرهنگ، کار را باید در لایه های اصلی یعنی میان مردم دنبال کنیم و فعالیت های ستادی را براساس جمع آوری ظرفیت های موجود انجام دهیم تا تاثیرگذاری لازم را داشته باشد.
نظر شما