هیئت علمی دانشگاه ها برای پژوهش در فرهنگ رضوی ترغیب شوند

عضو هیئت داوران جشنواره امام رضا(ع) در آیینه ادبیات عرفانی، گفت: اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، نویسندگان و محققان صاحب نام باید برای انجام کارهای عمیق در حوزه فرهنگ رضوی ترغیب شوند.

محمد ابراهیم مالمیر، عضو هیئت داوران جشنواره امام رضا(ع) در آیینه ادبیات عرفانی و از اساتید دانشگاه، با اشاره به برگزاری جشنواره های رضوی، به خبرنگار شبستان گفت: برگزاری جشنواره ها و پژوهش های صورت گرفته در این حوزه باعث شده، کارهای عمیق و پژوهش های بنیادینی در ابعاد مختلف فرهنگ رضوی به انجام برسد.


وی با اشاره به تأثیرگذاری جشنواره های امام رضا(ع) در نهادینه کردن فرهنگ رضوی، افزود: در کنار کارهای پژوهشی، جشنواره هایی هم که در استان های سراسر کشور و بالغ بر 30 کشور از جهان برگزار می شود، موجب شده که شده که مردم اقبال خوبی به مباحث فرهنگ رضوی داشته باشند.


مالمیر، ادامه داد: استان کرمانشاه از همان ابتدا که جشنواره بین المللی امام رضا(ع) شکل گرفت با قوت و قدرت هر چه تمام تر وارد فاز پژوهشی و تحقیقاتی شد که در این راستا برگزاری جشنواره های امام رضا در آیینه قرآن و عترت، فقه رضوی و امام رضا در آیینه ادبیات فارسی و عرفانی را در کارنامه خود دارد.


وی با اشاره به سیر موضوعی جشنواره های امام رضا(ع) در استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: ماحصل این جشنواره ها چاپ و تدوین 4 مجموعه مقاله با احراز رتبه نخست کشوری است.


عضو هیئت داوران جشنواره امام رضا(ع) در آیینه ادبیات عرفانی، تصریح کرد: می توانیم ادعا کنیم که بیشترین اطلاعات غیر تکراری، هدفمند و برنامه ریزی شده با مهندسی اجرایی در خصوص فرهنگ رضوی در ابعاد مختلف فقهی، قرآن و عترت و ادبیات فارسی به این استان اختصاص دارد و از این بابت بر خود می بالیم که این استان بیشترین تولید فکری، اندیشه و مقاله را در این زمینه داشته است.


وی تصریح کرد: یک اشکال اساسی در رویکرد جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) وجود دارد و آن این است که مسئولان در پژوهشگاه و دبیرخانه دائمی در خراسان رضوی، به روز کار نمی کنند و به نظر می رسد که هدف نهایی و غایی خودشان را گم کرده اند.


مالمیر، گفت: متأسفانه رویکرد کل همایش های کشور یک رویکرد فرعی است یعنی جذابیت های آن به دلیل امتیازهای پژوهشی و دلایل مختلف دیگر آنقدر نیست که اعضای هیئت علمی و نویسندگان صاحب نام و توانمند در امور پژوهشی را ترغیب کند تا برای ارائه کارهای عمیق در این زمینه وقت بگذارند.


وی افزود: به همین دلیل در تمامی همایش های کشور از جمله همایش رضوی، مواجه می شویم با افرادی که از روی عشق و علاقه و به حسب ادای دین به این پژوهش ها روی می آورند.


عضو هیئت داوران جشنواره امام رضا(ع) در آیینه ادبیات عرفانی، گفت: در استان کرمانشاه به واسطه انتخاب موضوعی بکر و غیر تکراری، امسال نسبت به سال گذشته بیش از 10 تا 12 درصد رشد ارسال مقالات داشتیم اما تا این انتظار که بخش عظیمی از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و دانشجوها شرکت کرده باشند، خیلی فاصله داریم.


وی تأکید کرد: دبیرخانه جشنواره باید تجدید نظر بکند و برخی از موضوعات را به صورت وحدت در کثرت، کثرت در وحدت در نظر گرفته و یک موضوع را در ابعاد مختلف به استان ها بدهد برای مثال امسال با عنوان فقه رضوی گنجینه ای را در با ارائه 10 مجموعه مقاله 500 صفحه ای با محوریت فقه رضوی در ابعاد مختلف آن شکل بدهند.


دکتر مالمیر، ارائه موضوعات متفرق را یکی از نقاط ضعف در برگزاری این جشنواره دانست و یادآور شد: در حال حاضر موضوعات به صورت متفرق و به فراخور توان و علاقه یا اهدافی که هر استان دارد ارائه می شود و می توان گفت انتزاعی هستند و کمتر ارتباط بایسته ای با هم دارند.


وی با تأکید بر اینکه برگزاری همایش ها باید یک هدف بقایی داشته و از مهندسی اجرایی و نقشه راه بایسته ای برخوردار باشد، گفت: همایشی که در کرمانشاه و همدان برگزار می شود درست است که در ارتباط با فرهنگ رضوی است اما ربط موضوعی با هم ندارند لذا خوب است که جشنواره به صورت موضوعی و مرتبط با هم در استان های مختلف پیگیری شود که ماحصل آن ارائه یک دایرة المعارف 10 تا 15 جلدی در یک زمینه خاص با تقسیم موضوعی در بین استان ها خواهد بود.


پایان پیام/

کد خبر 175414

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha