رفتار حوزه هنری غیراخلاقی تر است یا فیلم های سینمای ایران!؟

سینماگران مورد غضب حوزه هنری در نشستی با انتقاد شدید از رفتار فراقانونی حوزه هنری در عدم اکران فیلم های داری پروانه نمایش از سوی وزارت ارشاد، این رفتار را غیراخلاقی و دور از انصاف دانستند.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان،صبح امروز علی سرتیپی، پیمان معادی، مانی حقیقی، مرتضی شایسته، مصطفا شایسته، غلامرضا موسوی، عبدالرضا کاهانی، مهدی کرم پور و سید جمال ساداتیان در بشرا فیلم به علامت اعتراض به سیاست‌های حوزه هنری مبنی بر عدم نمایش آثارشان در سینماهای زیر نظر حوزه هنری جلسه تشکیل دادند و مواضع خود را نسبت به عدم نمایش آثارشان اعلام کردند.

 

در ابتدای این نشست سید جمال ساداتیان تهیه کننده فیلم"برف روی کاج ها" گفت: متاسفانه حوزه هنری به جایی وارد شده که به آن مربوط نیست و در جایگاهی نشسته که آن هم ربطی به حوزه ندارد، صدور پروانه ساخت و نمایش انحصارا در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و رفتار حوزه هنری در ممیزی مجدد فیلم ها دور از انصاف است.

 

او در ادامه گفت: زمان پیدایش سینمای نئورئالیسم در ایتالیا پارلمان این کشور مثل این واکنش ها را نسبت به آثار ویتوریو دسیکا ابراز کرد و حتی بیانیه ای خطاب به این کارگردان نوشته شد که او را از نمایش سیاهی و تلخی های جامعه بر حذر می داشت اما کم کم این سینما راه خود را پیدا کرد و هفتاد سال پیش اصلاح شد، ما اکنون هفتاد سال از آن سینما فاصله داریم و تا کنون فرصت سوزی های بسیاری در سینمای ما انجام شده است ولی خبری از استفاده از تجارب کشورهای دیگر نیست، سینمای ایتالیا و پس از آن اروپا خود را اصلاح کرد و به جایگاه امروزش رسید اما جایگاه فیلم هایمان برای ما اهمیت ندارد.

 

ساداتیان با اشاره به بلواهایی که در مورد نمایش این فیلم ها به وجود آمده گفت: دعواهای اعتقادی و عقیدتی درباره اکران این فیلم ها وجود دارد و همه آن ها را به رواج جدایی در خانواده ها متهم می کنند ، جایگاه این آثار در جشنواره فجر مشخص شد و "برف روی کاج ها" فیلم برگزیده تماشاگران بود اما همه در حال زمین زدن این فیلم ها هستندو متاسفم که چنین اتفاقی در مورد این آثار افتاده است.

 

مهدی کرم پور: این نشست صنفی ترین حرکت چند سال اخیر است

مهدی کرم پور کارگردان فیلم سینمای"پل چوبی" نیز گفت: در حال حاضر افرادی دور این میز کنار هم نشستند که شاید هرگز شما آن ها را جایی کنار هم نبینید و از چند روز قبل این گردهمایی شکل نهایی خود را گرفت، این گردهمایی صنفی ترین اتفاق چند سال اخیر در سینمای ایران است، شاید فیلم های یکدیگر را دوست نداشته باشیم اما امروز روز ناراحتی نیست بلکه روزی است که در برابر حجمه بیرونی که می تواند باعث نابودی ما شود در کنار هم ایستاده ایم.

 

او گفت: ما همه برای اکران خوب و عادلانه کنار هم جمع شده ایم ، حوزه هنری می خواهد با آدرس اشتباه دادن و انداختن توپ در زمین ارشاد حرکت ما را زیر سئوال ببرد اما اختلاف اصلی ما بر سر نحوه عملکرد حوزه است، حوزه ای که بودجه خود را با بی تدبیری برای مرگ سینمای ایران هزینه می کند و باید ببینیم این کار چه سودی برای حوزه دارد؟ و فردا اگر مردم خود را در این سینما نبینند قرار است چه چیزی در این سینما ببینند، متاسفانه عده ای با وارد کردن فیلم های خارجی کمر به قتل سینمای ما بستند و به عقیده من حوزه هنری با تصمیم گیری های فعلی اش اگر کاری نکند و مسئولیتی نداشته باشد برای سینمای ما بسیار بهتر است.

 

فریدون جیرانی:کاش"بوسیدن روی ماه" عید نوروز اکران می شد

فریدون جیرانی کارگردان فیلم"من مادرهستم" در این نشست گفت: ما نباید اینجا می بودیم وقتی حوزه هنری در چند ماه گذشته به تهیه کنندگان و اعضای خانه سینما که جایگاه صنوف مستقل سینمایی است کمک کرده تا مشکلاتشان حل شود ولی ما اینجا هستیم و از اینجا بودن متاسفم.

او با اشاره به استفاده حوزه هنری از اهرم سینما آزادی گفت: حوزه هنری برخورد حذفی خود را در تهران تنها از زاویه یک سینما انجام می دهد، دعواهایی در سینما بوده که حالا حالت صنفی به خود گرفته است و بحث ارزشی یا غیر ارزشی بودن فیلم ها از آن بیرون آمده است ، این تهیه کنندگان مستقل به جایی وابسته نیستند و این دعواهای بیرونی که وارد سینما شده به فیلم های ما نیز سرایت کرده است ، کاش فیلم آقای اسعدیان عید اکران می شد تا این دعواها به وجود نیاید ، اما متاسفانه چوب دعواهای صنفی گریبان ما را هم گرفته است.

 

کارگردان فیلم "قرمز" در ادامه گفت: متاسفانه می بینیم که از پروانه نمایش صادره از ارشاد توسط خود صادر کنندگان پروانه حمایت نمی شود حجت الاسلام رسایی از اعضای شورای صدور پروانه نمایش است و باید از حقوق سینماگران دفاع می کرد نه اینکه مراجع دیگری از جاهای دیگر تلاش کنند تا از حق سینماگران در زمینه نمایش آثارشان دفاع کنند.

 

عبدالرضا کاهانی: رفتار حوزه هنری اخلاقی نیست

کاهانی کارگردان فیلم سینمایی "بیخود و بی جهت" در این نشست گفت: همه مشکلات به مدیران سینما بر می گردد و وقتی یک آدم ضعیف را مدیر امور سینمایی می کنیم انتظار بیش از این نمی توان داشت، من شخصا به هیچ نهاد یا شخصی اجازه سواستفاده از فیلمم را نمی دهم، چه ارشاد و چه حوزه هنری، دلیلش هم این است که هیچکس در این زمینه نه مدیریت سینما بلد است نه اطلاعاتی در زمینه سینما دارد، من حتی پروانه ساخت و نمایش ارشاد را به سختی قبول دارم چه برسد به این که حوزه هنری هم وارد مسئله اجازه اکران فیلم بشود.

 

کاهانی با اشاره به ممیزی های انجام شده برای فیلمش گفت: زمانی که بعد از جشنواره پخش کننده موارد ممیزی فیلم را به من گفت پس از هفتمین مورد از جلسه خارج شدم، اما جالب اینجاست که مسئولان حوزه می گویند هیج ممیزی در مورد فیلم ها اعمال نکرده اند.

 

به ما می گویند شما فیلم ضد خانواده و ضد اخلاق می سازید ولی رفتار مدیران سینمایی به خصوص مدیران حوزه غیر اخلاقی تر است، چرا فکر می کنن فقط خودشان خانواده دارند و ما از وضعیت خانواده های ایرانی با خبر نیستیم ، ما به عنوان فیلم ساز نمی توانیم در مورد وضعیت جامعه دروغ بگوئیم و می خواهیم واقعی حرف بزنیم، آیا فیلم های ما غیر اخلاقی است یا رفتار آقای علم الهدی در حوزه هنری که شخصیتش در داخل حوزه یا خارج از حوزه با هم فرق می کند، آیا این ضد اخلاقی است که ما در فیلم هایمان واقعیت را بگوئیم؟!

 

کاهانی اضافه کرد: مطمئن هستم آقای بیگلری خارج از حوزه هنری چنین شخصیتی ندارد و به راحتی تفاوت شخصیت خودشان و شخصیت کاری اشان قابل تشخیص است، این ضد اخلاقی است یا کار ما؟ بازی کردن با زندگی ما غیر اخلاقی است یا فیلم ساختن ما؟ من شخصا حتی اگر حوزه بگوید فیلمم را اکران می کند حاضر نیستم از مواضع خود کوتاه بیایم چون در این چند هفته به اکران محدود فیلم فکر کردم و مطمئنم اگر فیلمم به شکل محدود اکران شود قطعا راه خود را پیدا می کند و کسی که طرفدار این نوع سینما باشد فیلم را پیدا می کند و می بیند.

 

کاهانی گفت: مسئله فقط فیلم ما نیست مسئله سینماست و اینکه حوزه چند مدل حرف می زند دوستانی هستند مانند آقایان اسعیدیان،میرکریمی، عسگرپور و محمدی که نمی دانند چرا در مورد این رفتار حوزه واکنشی نشان نمی دهند، لطفا به ما بگویند که با ما هستند یا طرفدار مواضع حوزه هستند، چون قطعا رفتار حوزه هنری درست نیست.

 

مرتضی شایسته: برخلاف اعلام برنامه هفت، توافقنامه ای درکار نیست

شایسته تهیه کننده فیلم" من همسرش هستم" دیگر سخنران این مراسم بود که در ابتدا با اشاره به سختی گرفتن پروانه ساخت گفت: اخذ پروانه ساخت پروسه طولانی دارد که معمولا سه ماه و اخیرا 4 ماه طول می کشد و از آن سخت تر گرفتن پروانه نمایش است، معمولا برای گرفتن پروانه نمایش فیلم اصلاحات زیادی می خورد و معمولا یک فیلم 100 دقیقه ای 20 دقیقه از زمان خود را عملا به ممیزی می دهد با این وضع حالا جای دیگری هم قصد دارد فیلم ها را بازبینی کند که کاری است سخت و غیراخلاقی است، در برنامه هفت دیشب این مسئله عنوان شد که با تهیه کنندگان 6 فیلمی که حوزه مخالف اکران آنهاست صحبت شده و همه از حوزه تشکر کرده اند، من به شخصه این نکته را تکذیب می کنم ، سئوال من این است که چرا در این برنامه از توافق نامه آقای حسینی با رئیس حوزه هنری صحبت نشد؟ سئوال من اینجاست که چرا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یک سینمادار توافق نامه امضا کرده است، از آقای شمقدری می خواهم اگر توافق نامه ای وجود دارد آن را منتشر کند چون فکر نمی کنم این توافق نامه وجود خارجی داشته باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 175391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha