به گزارش خبرنگار شبستان ،نشست رسانه ای سومین همایش باران غدیر صبح امروز شنبه اول مهر با حضور محمدرضا زائری دبیر این همایش و حبیب ایل بیگی مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری در سالن شماره 2 تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمد ررضا زایری ،گفت:اهمیت پرداختن به مقام و منزلت پیامبر (ص) با اتفاقاتی که این روزها در جهان روی داده، امروز بیش از هر زمان دیگری احساس می شود و این همایش هم به نوبه خود به این مسئله می پردازد.
وی با بیان اینکه امسال در سومین دوره همایش باران غدیر به طور خاص بخش ویژه ای را برای بزرگداشت پیامبر اکرم برگزار خواهیم کرد، افزود: در بین ادبیان، نویسندگان و شاعران برجسته دنیا از جمله پوشکین، تولستوی، ویکتور هوگو و دیگران آثار ارزشمند و درخشانی درباره قرآن کریم و مقام پیامبر اکرم (ص) وجود دارد که کسی به آن ها توجهی نشان نمی دهد و این وظیفه ماست که این فعالیت ها را به دیگران معرفی کنیم.
وی ادامه داد: اهمیت پرداختن به مقام و منزلت پیامبر (ص) با اتفاقاتی که این روزها در جهان روی داده، امروز بیش از هر زمان دیگری احساس می شود و این همایش هم به نوبه خود به این مسئله می پردازد.
زائری گفت: اتفاقاتی که امروز در جهان رخ داده، از یک سو نشان دهنده خشم و غیرت دینی مسلمانان در مقابل اهانت به ساحت مقدس پیامبر (ص) است اما از سوی دیگر محصول یک نگاه خاص سیاسی است نه زائیده یک جریان دینی، و این نکته ظریفی است که باید به آن توجه شود.
دبیر همایش باران غدیر خاطر نشان کرد: این یک جریان آمریکایی-صهیونیستی است که به مقدسات مسلمانان توهین می کند و همه باید بدانند که مردم مسیحی یا یهودی جهان موافق این جریان موهن نبوده و حتی انسان های آگاه در سراسر جهان نسبت به مقدسات اسلام دلبستگی دارند.
وی اظهار کرد: اینکه یک اتفاق منفی مانند پخش فیلم موهن به پیامبر (ص) یا انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز از سوی کشورهای غربی بلد می شود و تبلیغات زیادی درباره آن صورت می گیرد زیرا اهداف غرب در این مسیر تامین می شود اما آثار بسیار ارزشمندی که درباره اسلام، قرآن و مقام پیامبر (ص) در نقاط مختلف جهان از سوی هنرمندان و اندیشمندان غیر مسلمان خلق می شود به هیچ وجه مورد توجه قرار نمی گیرد، زیرا این حرکت های مثبت و ایجابی اهداف غرب را تامین نمی کند.
وی در ادامه گفت: این وظیفه ما و همایش هایی مانند باران غدیر است که به این آثار مثبت و ایجابی تولید شده درباره ارزشهای اسلام و پیامبر (ص) و قرآن کریم بپردازد.
زائری افزود: همایش باران غدیر با برگزاری ویژه برنامه تکریم پیامبر در وهله نخست نشان خواهد داد که اهل ایمان و متفکران و هنرمندان غیر مسلمان جهان موافق توهین به پیامبر (ص) و مقدسات دین اسلام نیستند و در مرحله بعد راه را برای تعامل هنرمندان اهل ایمان مسلمان و غیر مسلمان مهیا خواهد کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه زمینه سازی برای تعامل میان هنرمندان مسلمان و غیر مسلمان در همایش باران غدیر زمینه توجه و بروز نگاه های ایجابی و مثبت به شخصیت پیامبر اکرم (ص) آماده می کند، افزود: هنرمندان و متفکرانی که به این منظور در همایش باران غدیر گرد هم می آیند درباره راه حل های اینگونه مشکلاتی که در جهان بوجود می آید تامل خواهند کرد و به قدر توانشان گام های موثری برای حل این معضلات خواهند یافت.
وی افزود: امیدوارم همایش باران غدیر زمینه را برای اتخاذ تصمیم و تعاملات جدی در این زمینه هموار سازد.
زائری گفت: باید بپرسیم که چرا در دهه های اخیر یعنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی اهانت به مقدسات اسلام و پیامبر اکرم (ص) اینقدر زیاد شده است؛ اگر تاریخ را مطالعه کنیم متوجه می شویم دلیل اصلی آن، این است که در دهه های اخیر توجه به اسلام، قرآن و شخصیت های محوری آن زیاد شده است.
وی در موارد متعددی از تاثیر آموزه های اسلامی بر نویسندگان و متفکران بزرگ غیر مسلمان و بویژه مسیحیان جهان سخن گفت و اظهار داشت: «امین ریحانی» از متفکران معروف عرب مقاله ای دارد که در آن درباره مقایسه مسجد و کلیسا می گوید مسجد در نسبت با کلیسا پایگاه دموکراسی است.
زائری از روشنفکر مسیحی دیگری یاد کرد که نام فرزندش را «محمد» می گذارد و وقتی پسرش بیمار می شود، با توسل به پیامبر اسلام شفای او را از خداوند می گیرد.
وی همچنین از توجه ویژه ای که مسیحیان در دوران اخیر به قرآن و مناسک و ارزشهای دینی مسلمانان پیدا کرده اند یاد کرد و خاطر نشان کرد: بسیاری از مسیحیان در ماه مبارک رمضان با مسلمانان روزه می گیرند و قرآن می خوانند یا در ایام ماه محرم همپای شیعیان گریه و عزاداری می کنند و همچنین بسیارند کسانی از اهل تسنن که در روز اول نوروز در کنار سفره هفت سین خود غدیره و مدح امیر المومنین (ع) را می خوانند.
زائری در ادامه گفت: با چنین توجه و استقبالی که از آموزه ها و مقدسات دین اسلام و مذهب تشیع در سراسر جهان و بویژه منطقه صورت گرفته، طبیعی است که دشمن احساس خطر کرده و در حرکت های سخیفی به اهانت کردن به این مقدسات بپردازد.
دبیر همایش بین المللی باران غدیر توجه به حرکت های مثبت و ایجابی در خصوص معرفی مقام والای اهل بیت (ع) آثار ارزشمندی را که در این زمینه تولید می شود، از وظایف رسانه ها و ارگان های فرهنگی-هنری کشور ما دانست و گفت: نباید صرفا به پوشش اتفاقاتی بپردازیم که جنبه منفی دارد؛ از جمله توهین به پیامبر اکرم (ص) زیرا این همان چیزی است که دشمن می خواهد و ما گاهی ناخودآگاه در زمین آن ها بازی می کنیم؛ بلکه برای مقابله با این حرکت های سخیف و ذلیلانه دشمن باید برای شناساندن ارزش ها و جنبه های مثبت دین اسلام و شخصیت های آن به جهانیان کارهای ایجابی انجام داده و در تبلیغ آن ها تلاش کنیم.
وی خاطر نشان کرد: پوشش اتفاقات منفی و پرداختن به آن ها البته لازم است، اما توجه به آن ها نباید ما را از پرداختن به جنبه های ایجابی و مثبت غافل سازد.
زائری ادامه داد: ما باید به جهانیان نشان دهیم که جریان اصیل مسیحیت نه تنها اهل توهین به مقدسات اسلام نیست بلکه مدافع اسلام و ارزشهای آن است و بخشی از این وظیفه را همایش باران غدیر به دوش خواهد داشت.
این مقام همچنین خاطر نشان کرد: همایش باران غدیر از آغاز یعنی در سال نخست پیدایش خود به دنبال این بود که گونه ادبی مستقلی را بنیان گذاری کند که شاید بتوان از آن با عنوان ادبیات ارتباطی، یا ادبیات میان مذهبی و میان دینی نام برد.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد روابط دینی ایجابی و ثمر بخش در دنیای امروز، اظهار کرد: برای ایجاد چنین روابطی می توان بر موضوع محوری محبت و ولایت پیامبر و ائمه معصومین (ع) تاکید کرد، چرا که به نظر می رسد این مسئله ای است که در سراسر جهان مورد توافق و وحدت اهل ایمان و نخبگان است. زیرا نمونه های آثار هنری و فکری درخشان و ارزشمند از روشنفکران و هنرمندان سراسر جهان در این زمینه تولید شده است.
دبیر سومین همایش بین المللی باران غدیر گفت: شناسایی، معرفی، گرد هم آوردن و تقدیر و تجلیل از هنرمندان و متفکرانی که در زمینه ولایت و محبت پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) کار کرده اند بویژه کسانی که بدون هیچ چشمداشتی در این راه تلاش کرده اند، از دیگر اهداف این همایش است.
وی ادامه داد: تاکنون حداقل 2 کتاب درباره این همایش در ایران و 2 کتاب هم در خارج از ایران به چاپ رسیده و آثاری هم در دست چاپ است.
دبیر همایش باران غدیر افزود: برگزاری همایش ها و کنگره های بین المللی همسو با این همایش که تحت تاثیر آن برگزار شده اند، مانند بزرگداشت امام سجاد به صورت بین المللی برگزار شده از دیگر تاثیرات همایش باران غدیر بوده است.
وی در ادامه گفت: در زمینه پایان نامه های دانشگاهی هم حدود 3 پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد و 3 پایان نامه در مقطع دکتری در ارتباط با همایش باران غدیر به رشته تحریر درآمده است.
زائری برگزاری کنگره بین المللی شعر بیداری اسلامی را متاثر از همایش باران غدیر دانست و گفت: تاثیرات عام این همایش هم زیاد بوده که استفاده از اشعار این شاعران در مراسم مذهبی اهل بیت (ع) و به شکل مداحی ها از جمله آن است.
وی در پایان گفت: شاید حرکت های مثبت و ایجابی مانند برگزاری همایش باران غدیر در تقابل با اتفاقات منفی ای که اتفاق می افتد به چشم نیاید اما همین حرکت ها مانند شمع هایی که کم کم تاریکی را از بین می برند می تواند تاثیر گذار باشد؛ امیدوارم همایش باران غدیر بتواند چنین نقشی را داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما