مطالعات ایران‌شناسی را باید در ایران امروز پیش برد

رجبی‌دوانی در هفتمین همایش ایران‌شناسان و اساتید زبان و ادبیات فارسی اوراسیا بیان کرد: ایران‌شناسی را نباید در دوران باستان محصور کرد و برای آنکه به سعادت بشر توجه شود مطالعات ایران‌شناسی را بایستی در ایران امروز پیش برد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدحسین رجبی‌دوانی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاحیه این همایش، ضمن برشمردن برخی تلاش‌ها در جهت ایران‌هراسی، بر اهمیت کار متخصصان دانشگاهی در این عرصه تأکید کرد.

وی در این‌باره گفت: برخی در اروپا و پس از شکست از مسلمانان در اسپانیا، با هدف شناخت نقاط ضعف و قوت خود در برابر مسلمانان به مطالعه تاریخ و تمدن جهان اسلام پرداختند تا از این راه برای تضعیف مسلمانان استفاده کنند.

رجبی‌دوانی افزود: در این حرکت که نگاه‌های تقابلی و حذفی محوریت داشت، اروپایی‌ها مطالعاتی را آغاز کردند و پس از آنکه به دنبال رنسانس، ساخت سلاح‌های آتشین و جریان استعماری اروپای غربی را شکل دادند، مطالعات آنها به تدریج رنگ علمی به خود گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: در بررسی آثار شرق‌شناسان روسی، اهداف سوء سایر شرق‌شناسان غربی را نمی‌بینیم و این بررسی نشان می‌دهد روس‌ها با هدف خدمت به علم و شناخت زوایای تمدنی ایران، مطالعات خود را در حوزه ایران‌شناسی شکل دادند و این تفاوت و تمایز بین سبک مطالعات کاملا مشهود است.

رجبی‌دوانی عنوان کرد: ایران‌شناسی را نباید در دوران باستان محصور کرد و برای آنکه به سعادت بشر توجه شود مطالعات ایران‌شناسی را بایستی در ایران امروز پیش برد.

ضرورت توسعه همکاری‌های پژوهشی و مطالعاتی بین ایران و روسیه

وی با اشاره به تاریخ معاصر ایران گفت: مردم ایران در دوره پهلوی تحقیر می‌شده و رنج می‌بردند؛ اما انقلاب اسلامی با پیشرفت‌ها و دستاوردهای خود در عرصه‌های مختلف، تبلیغات غرب را مبنی بر ضرورت بی‌توجهی به دین باطل کرد.

وی با اشاره به تحولات بین‌المللی، تحرکات ضد روسی غرب را یادآور شد و با یادآوری سلطه غرب بر رسانه‌های مهم بین‌المللی گفت: امروزه تعداد افرادی که در جهان رویکرد روسیه را تأیید می‌کنند یا بی‌طرف هستند از مخالفان بیشتر است اما غرب با سلطه رسانه‌ای خود به گونه‌ای نشان می‌دهد که کل جهان علیه روسیه است و این رویکرد غلط رسانه‌ای همواره بر علیه ایران نیز وجود داشته است.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی پیرامون علاقه‌مندی به توسعه همکاری‌های پژوهشی و مطالعاتی بین ایران و روسیه، بر آمادگی این بنیاد برای ایجاد رشته‌های مشترک آموزش عالی، چاپ نسخی خطی ایران و اسلام که در روسیه نگهداری می‌شوند و انتشار مطالعات علمی مشترک تأکید کرد.

بنابر اعلام این خبر، هفتمین همایش ایران‌شناسان و اساتید زبان و ادبیات فارسی اوراسیا به همت رایزنی فرهنگی ایران در روسیه با حضور الکساندر بزبارادوف، رئیس دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه، ابوالحسن خلج‌منفرد، مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ایران‌شناسان پیشکسوت و جوان از دانشگاه‌ها و انستیتوهای مطالعاتی مختلف روسیه و کشورهای اوراسیا در مسکو برگزار شد.

کد خبر 1751448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha