آموزش ۲۵ هزار نوآموز قرآن در طرح مهد الرضا(ع)

مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی طرح مهد الرضا(ع) را بزرگترین شبکه آموزش قرآن به کودکان عنوان کرد و گفت: در سال جاری، ۲۵ هزار نوآموز از سراسر کشور آموزش قرآن را به روش قصه و بازی فرا می‌گیرند.

به گزارش  خبرگزاری شبستان به نقل از آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام و المسلمین سید مسعود میریان با ارائه‌ای از تاریخچه فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر رضوی گفت: از ابتدای تاسیس حرم مطهر رضوی فعالیت‌های قرآنی در کنار مضجع شریف حضرت رضا(ع) آغاز شده و از همان آغاز فعالیت‌های قرآنی، دلداگان رضوی نامدار فعالیت بزرگی در این حوزه انجام دادند که در طی تاریخ این فعالیت‌ها نیز استمرار داشته است.

وی با اشاره به اینکه به برکت وجود حرم مطهر رضوی در طول تاریخ، شهر مشهد با حضور نامداران قرآنی یکی از قطب‌های قرآنی جهانی اسلام بوده است، افزود: بعد از انقلاب اسلامی، فعالیت‌های قرآنی بیش از پیش توسعه یافت و با گسترش این فعالیت‌ها، ذیل معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی اوایل دهه۷۰ اداره قرآن حرم مطهر رضوی تاسیس شد. به تدریج گستره فعالیت‌های قرآنی به خارج از حرم مطهر رضوی، شهرهای مختلف که آستان قدس رضوی موقوفه داشته است با اعزام مربی و قاری قرآن گسترش می‌یابد تا جایی که مشهد به عنوان مرجع قرآنی برای بسیاری از بزرگان قرآنی، حافظان، قاریان و مؤذنان شناخته می‌شود.

توسعه فعالیت‌های قرآنی آستان قدس رضوی در عرصه ملی و بین‌المللی

حجت‌الاسلام میریان به تاسیس مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و افزود: با تغییر تولیت آستان قدس رضوی رویکرد فعالیت‌های فرهنگی آستان قدس رضوی به سمت ملی و بین‌المللی سوق داده شد و فعالیت‌های قرآنی در عرصه ملی و بین‌المللی گسترش یافت که نام حضرت رضا(ع) و معارف رضوی در سراسر جهان گسترش داده شود. با این رویکرد مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در سال ۱۳۹۶ ذیل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی تاسیس و ماموریت‌ انجام فعالیت‌های قرآنی خارج از حرم مطهر رضوی در سطح کشور و بین المللی را بر عهده گرفت. مجموعه‌های فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر رضوی و خدمات قرآنی به زائران از جمله کلاس‌ و کارگاه‌های آموزشی قرآنی، قرائت اذانگاهی، کرسی تلاوت‌های رضوی و ... به دارالقران الکریم حرم مطهر رضوی واگذار شد.

میریان ادامه داد: در چشم انداز مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی، ترویج معارف قرانی نه تنها برای جهان اسلام بلکه برای بشریت و تمام ادیان تعیین شده است. در راستای نیل به این هدف باید فعالیت‌های قرآنی آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین قطب جهانی قرآنی برای نشر معارف قرآنی ذیل پرچم حضرت رضا(ع) گسترش دهیم تا جایی که هر کس نام قرآن را بشنوند یاد حرم مطهر رضوی و فعالیت‌های این مرکز قرآنی در ذهنش تداعی شود. امید می‌رود آنطور که شایسته اسلام است و در توان ماست بتوانیم در مسیر قرآن قدم برداریم و مردم را با معارف قرآنی آشنا کنیم.

وی رویکرد فعالیت‌های قرآنی آستان قدس رضوی را آموزشی، تبلیغی و ترویجی عنوان کرد و افزود: در بخش آموزشی، برنامه‌های جذابی از روخوانی قرآن کودکان قبل از دبستان تا آموزش‌های تخصصی صوت و لحن، حفظ کل قرآن، مربیگری قرآن در رشته‌های مختلف برای بزرگسالان و جنسیت‌های مختلف با حضور بهترین استادان قرآنی طراحی شده است.

میریان با اشاره به ویژگی متمایز کننده مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی نسبت به سایر مراکز قرآنی اظهار کرد: اولین، مهم‌ترین و نورانی ترین ویژگی مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی انتساب آن به حضرت رضا(ع) است. اینجا ثقلین، قرآن و عترت در کنار هم قرار گرفته است . نام حضرت رضا(ع) به فعالیت‌های قرآنی این مرکز برکت بخشیده است که این معرفت و نورانیت قرآنی در جایی دیگر هم دیده نشود به طوری که هر کجا ذیل پرچم حضرت رضا(ع) رویداد قرآنی یا طرحی اجرا می‌شود با استقبال مردم مواجه و از برکت خاصی برخوردار می‌شود.

بزرگترین شبکه آموزش قرآن به کودکان

وی تصزیح کرد: به لطف حضرت رضا(ع) مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی دارای بزرگترین شبکه آموزش قرآن به کودکان قبل از دبستان را در جهان اسلام دارد. سالانه بیش از ۱۳۰۰ کلاس آموزشی مهد الرضا در کشور ویژه کودکان ۵ ساله برگزار می‌شود که در حال حاضر ۲۵ هزار قرآن آموز در سراسر کشور از آموزش‌های این طرح قرآنی بهره‌مند می‌شوند.

مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی با اشاره به گسترش آموزش مهد الرضا(ع) در عرصه بین‌المللی تصریح کرد: در حال حاضر در ۱۱ کشور، کلاس‌های آموزشی هماهنگ و مطابق با تقویم آموزشی مهد الرضا(ع) برگزار می‌شود که کتاب‌های آموزشی و برنامه‌های آن‌ها از مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی هدایت می‌شود.

میریان، طرح «من قرآن را دوست دارم» را بزرگترین طرح آموزشی قرآن در بستر فضای مجازی اعلام کرد و افزود: این طرح با همکاری اعتاب مقدسه و بقاع متبرکه از جمله حرم حضرت رضا(ع)، حرم حضرت معصومه(س)، حرم حضرت شاهچراغ، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی، مسجد مقدس جمکران و بعثه مقام معظم رهبری از تیرماه ۱۴۰۰ شروع به کار کرده است. دبیرخانه آموزشی این طرح در مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی تشکیل شده و تاکنون اجرای ۴ مرحله روخوانی و روان‌خوانی قرآن، تجوید الصلاة، تفسیر و مفاهیم قرآنی و حفظ جزء۳۰ قرآن کریم عملیاتی شده است.

وی یادآور شد: طرح «تحفیظ رضوی»، برگزاری دوره‌های آموزشی روخوانی، روخوانی، تجوید، صوت و لحن، دوره تربیت مربی مهد الرضا از دیگر طرح‌های مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی است که به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.به لطف خدا با نگاه ویژه تولیت آستان قدس رضوی در حوزه فعالیت‌های قرآنی ما شاهد گسترش فعالیت‌های قرآنی در عرصه‌های مختلف هستیم.

کد خبر 1746906

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha