به گزارش خبرنگار شبستان، در ابتدای مراسم شفیع آقامحمدیان دبیر جشنواره در مورد دلیل برگزاری آن در تهران گفت: جشنواره رضوی یک هفته دیگر در مشهد برگزار میشود و قرار بود این جشنواره در مشهد برگزار شود اما به خاطر برخی تغییرات تصمیم گرفتیم تا جشنواره مستند و فیلمنامه رضوی را در تهران برگزار کنیم.
وی با اشاره به هتک حرمت پیامبر (ص) توسط یکی از فیلمسازان غربی، ضمن محکوم کردن این حرکت افزود: همان طور که مطلع هستید مرکز گسترش در خصوص این اتفاق دردناک خلاقیتی به کار برد و از تمامی فیلمسازان دعوت کرد تا در یک دقیقه انزجار خود را نسبت به این اقدام در مقابل دوربین اظهار کنند و با توجه به استقبال ویژه سینماگران، مهلت این دعوت تمدید شده است.
آقامحمدیان در ادامه با اشاره به تلاش برای گسترش این جشنواره به بخشهایی که قرار است به آن اضافه شود اشاره کرد وگفت: در دوره قبلی جشنواره، ما سعی کردیم آسیبشناسی جشنواره رضوی را نیز داشته باشیم، بنابراین تقسیمبندی جدی انجام داده و امسال سینمای مستند و فیلمنامه را برگزار کردیم. در نظر داریم سال آینده جشنواره انیمیشن و فیلمهای کوتاه را در کنار جشنواره فیلمنامه نویسی برگزار کنیم و سال بعد آن جشنواره فیلم سینمایی و تله فیلم تلویزیونی را در کنار جشنواره فیلمنامهنویسی داشته باشیم.
در ادامه این مراسم جلیل عرفانمنش ضمن توضیحاتی تاریخی در خصوص زندگینامه حضرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) بیان داشت: این نکته را نباید نادیده گرفت که که متاسفانه ساخت کیفی آثار ما تناسبی با شأن و منزلت ائمه که در مورد آنها فیلم می سازیم، ندارد. البته اینها همه از ضعف فیلمنامه نشأت میگیرد.
وی ادامه داد: فیلمنامههای ما مبتنی بر آموزش نیست و در خوشبینانهترین حالت کماثر و در بدبینانهترین حالت باعث رواج خرافه میشود. بحث اقتباس یک بحث تخصصی است و لازمه آن این است که کسی که قلم برمیدارد و میخواهد در مورد تاریخ بنویسد باید اهل تاریخ باشد و مهمتر از آن مقطع تاریخی موردنظر را دقیق بشناسد، اما برخی فکر میکنند به دلیل داشتن تاریخ و یا تخصص در فیلمنامهنویسی میتوانند از آثار اقتباس کنند. در حالی که این تصوری اشتباه است، بنابراین توصیه ما به کسانی که در تولید آثاری از ائمه(ع)، امام رضا(ع) و فرهنگ رضوی قدم برمیدارند، این است که بدون احاطه به تاریخ و ملزومات فیلمنامهنویسی در این راستا اقدامی نکنند. همچنین امیدواریم بتوانیم با استقرار سازمان سینمایی کشور، گام بلندی در جهت ارتقای این اهداف برداریم و با تعامل و همافزایی سازمانهای دیگر در ارتقای سطح کیفی آثار تلاش مضاعفی داشته باشیم.
در ادامه مراسم برگزیدگان این جشنواره به شرح زیر جوایز خود را دریافت کردند.
*بخش فیلمنامه:
برای طرح مستند لوح تقدیر لایحه نقدی 5 میلیون ریالی به حبیبالله بهمنی و رایموند هواکیمیان نویسندگان طرح مستند به «خادمان امام رضا(ع)» اهدا شد.
*بخش فیلمنامهنویسی:
- تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی 10 میلیون ریالی به محمد غفاری و سعید فرهادی نویسندگان داستانی فیلمنامه بلند زیارت اهدا شد.
- دیپلم افتخار و جایزه نقدی 7 میلیون 500 هزار ریالی به راحله کرمی نویسنده فیلمنامه داستانی بلند پابوس اهدا شد.
- لوح تقدیر و جایزه نقدی 5 میلیون ریالی به سید احمد موسوی نویسنده فیلمنامه داستانی بلند لطف آباد اهدا شد.
* بخش فیلمنامه کوتاه داستانی
- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 5 میلیون ریالی به احمد تقوایی نویسنده فیلمنامه کوتاه داستانی «هوای ابری نشانه باران نیست» اهدا شد.
- دیپلم افتخار و جایزه نقدی 4 میلیون ریالی به «محمدرضا شایاننژاد» نویسنده فیلمنامه کوتاه داستانی «سفر به دیگر سو» اهدا شد.
- لوح تقدیر و جایزه نقدی 3 میلیون ریالی به «سید مرتضی سبزقبا» نویسنده فیلمنامه کوتاه داستانی «روی جاده برفی» اهدا شد.
* بخش فیلمنامه انیمیشن:
- لوح تقدیر و جایزه نقدی 3 میلیون ریالی به «رحیم کریمزاده» نویسنده فیلمنامه انیمیشن «مسافران مرو» اهدا شد.
* بهترین فیلم مستند:
- لوح تقدیر و جایزه نقدی 7 میلیون و پانصد هزار ریالی به «محمدرضا طایفی» تهیهکننده فیلم مستند کوتاه «زادگاه خورشید» اهدا شد.
- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 15 میلیون ریالی به «عباس مهاجران» تهیهکننده فیلم مستند «جاده ولایت» اهدا شد.
* بهترین فیلم مستند:
- لوح تقدیر و جایزه نقدی7میلیون و پانصد هزار ریالی به «حمید هاشمزاده» کارگردان فیلم مستند کوتاه «آن مرد سبد دارد» اهدا شد.
- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 15 میلیون ریالی به «محسن عباسی سرچشمه» کارگردان فیلم مستند «زادگاه خورشید» اهدا شد.
پایان پیام/
* بهترین فیلم مستند:
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 5 میلیون ریالی به «رئوف دشتی» پژوهشگر فیلم مستند «عکاسی زیارتی» اهدا شد.
* بهترین فیلم مستند:
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 5 میلیون ریالی به «الهام حسامی» پژوهشگر فیلم مستند «در سایه» اهدا شد.
پایان پیام/
نظر شما