حجت الاسلام والمسلمین رضا مختاری، رئیس مرکز تدوین و نشر متون حوزه با اشاره به ضرورت تحول در حوزه های علمیه و تغییر در متون و منابع همسو با تاکید رهبر معظم انقلاب به خبرنگار شبستان گفت:در سال های اخیر کتب و مقالات عدیده ای در رابطه با تحول، چگونگی و راهکارهای تحقق تحول از سوی صاحب نظران و اندیشمندان منتشر شده است و من نیز مدت ها قبل کتاب "نظام آموزش حوزه از نگاه عالمان" را در همین راستا تالیف کردم.
وی افزود: قطعا تحول امری ضروری است، اما در خصوص متون آموزشی حوزه حقیقتا کمبود منبع نداریم، بلکه پردازش نوین متون بر اساس آثار پیشین نیاز است. به نحوی که متناسب با زمان و بدون آنکه از عمق مطالب کاسته شود، منابع با شاکله ای جدید ارائه شوند.
حجت الاسلام مختاری تصریح کرد: دغدغه در تغییر و تحول متون آموزشی حوزه آن است که با این تغییر امکان دارد دقت متن اولیه از میان برود بنابراین نفس تالیف آثار جدید خوب است، اما باید آثار بر اساس کتب گذشته نگارش شود.
رئیس مرکز تدوین و نشر متون حوزه با تاکید بر اینکه تدوین متون جدید آموزشی نیازمند عملکردی دقیق است، اظهار کرد: اگر روند تحول به صورت گروهی صورت پذیرد می توان امیدوار بود که از کاستی های احتمالی در تالیفات و تدوین های نوین جلوگیری شود.
وی با اشاره به تاثیر تحول در حوزه و نقش آن در تحول بنیادین علوم انسانی و بومی سازی این علوم بیان کرد: زمانی که نیازهای علمی حوزه تامین شود و افراد تربیت شده در حوزه پاسخگوی نیازهای زمانه باشند، طبعا وحدت میان حوزه و دانشگاه محقق می شود و از این گلوگاه تعامل گسترده ای جهت بومی سازی علوم انسانی صورت می پذیرد؛ به این نحو که با مراجعه به منابع موجود حوزه و دانشگاه می توان از ترجمه صرف آثار غربی جلوگیری کرد.
حجت الاسلام مختاره خاطرنشان کرد: اگرچه برای بومی سازی علوم انسانی فعالیت هایی انجام شده اما کافی نیست و تا رسیدن به نتیجه مطلوب فاصله داریم. باید توجه داشت که بخش اعظم کتبی که در حوزه علوم انسانی در حال حاضر در دانشگاه ها تدریس می شود ترجمه و آرای اندیشمندان غربی است، در نتیجه مباحثی که تدیس می شود بیشتر در قالب علم وارداتی و ترجمه ای است.
پایان پیام/
نظر شما