برگزاری نخستین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی

نخستین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در دو بخش نوآوری و نظریه مهرماه سال آینده برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم اعطای نخستین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در مهرماه سال 1392 در تهران برگزار می شود و به برترین "نوآوری" و " نظریه" در هریک از رشته های علوم انسانی اسلامی تعلق می گیرد.


بنابراین گزارش، ثبت نام و نحویل آثار از 4 شهریور آغاز شده و تا تاریخ 30 آذر ماه 91 ادامه دارد.
کمیته اعطای جایزه اعلام کرد: این جایزه در سطح بالاترین ارزش مادی و معنوی در نوع جوایز مشابه در جمهوری اسلامی ایران و با ماهیت غیردولتی اعطا می شود.

همچنین، براساس نظام‌نامه مصوب، جایزه ویژه به برترین نوآوری و نظریه در قلمرو علوم انسانی اسلامی ـ در صورت به‌دست آوردن حدنصاب‌های لازم ـ و به هر نوآوری و نظریه برتر در هر یک از رشته‌های علوم انسانی نیز جایزه ـ مشروط به اخذ حدنصاب لازم ـ اعطا می شود.


این گزارش می افزاید: موضوع این جایزه، نوآوری و نظریه پردازی در قلمرو علوم انسانی اسلامی در همه رشته ها انسانی بر مبنای تعاریف زیر است:
1- تعریف نوآوری، که این مولفه بر مبنای تعریف ارائه شده عبارت است از به‌کارگیری خلاقیت در جهت دست‌یابی به یک معماری تازه برای یک دانش، تاسیس دانشی نو، ابداع روش‌شناسی نو برای یک دانش، ساخت یک نظام علمی تازه، ارائه شرح یا تفسیری متفاوت از یک مسأله یا نظریه غامض و پیچیده، و همچنین طراحی مدلی تازه برای پیاده‌سازیِ عملی یک نظریه یا نظام علمی، از طریق فرایند علمی معتبر.
2- تعریف نظریه در قلمرو علوم انسانی اسلامی، عبارت است از یک یا مجموعه‌ای منسجم از دیدگاه‌ها، برای شناخت روشمند واقعیت‌های انسانی و اجتماعی یا حل یک مسأله علمی عمده یا کلیدی، با اتکاء به فرضیه‌ای روشن، بر اساس مبانی و معارف اسلامی و با روش‌شناسی و مستندات معتبر، که متناسب با هدف خود، از کارآمدی لازم برخوردار باشد.


بنابر این گزارش، قوانین مربوط به ارائه اثر نیز به شرح ذیل است:
1) نوآوری یا نظریه باید در قالب یک مقاله یا کتاب ( اعم از منتشر نشده یا منتشر شده ) حداکثر 3 ماه قبل از تاریخ برگزاری مراسم اعطاء جایزه به کمیته ارائه شده و فرم ثبت نام توسط صاحب مقاله یا کتاب تکمیل و امضاء شود. ارسال مقاله یا کتاب و همچنین تکمیل و امضاء ثبت نام از طریق سایت اینترنتی جایزه، مطابق شرایطی که در سایت اعلام شده، بلامانع است.

2) ارائه مقاله یا کتاب حاوی گزارش نوآوری یا نظریه، به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی امکان پذیر است.
3) منعی برای انتشار مقاله یا کتاب حاوی نوآوری یا نظریه قبل از تحویل به کمیته و ثبت نام وجود ندارد لکن نباید بیش از 5 سال از تاریخ انتشار آن سپری‌شده باشد.
4) ارائه رساله دکترا و یا سطح 4 حوزه به عنوان مصداق نوآوری یا نظریه در صورت انجام دفاع و کسب نمره 19 به بالا بلامانع است.
5) مراکز علمی و تحقیقاتی می‌توانند به نیابت از اعضاء هیأت علمی یا پژوهشگران خود، نسبت به ارائه مقاله یا کتاب به کمیته و تکمیل فرم ثبت نام اقدام نمایند.
6) جایزه علوم انسانیِ اسلامی تنها به اشخاص حقیقی تعلق می‌گیرد نه به مراکز و مؤسسات علمی.

7) پس از اعلام نتایج و انتخاب نوآوری یا نظریه برتر، هیچ‌گونه اعتراضی به داوری از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی و به تبع آن، تجدیدنظر در داوری پذیرفته نخواهد شد.
8) نوآوری و نظریه‌ای که قبلاً در داوری برتر شناخته نشده است، تنها در صورت اعمال تغییرات اساسی می‌تواند دوباره برای سال‌های بعد به عنوان داوطلب دریافت جایزه ثبت نام نماید. تشخیص اعمال تغییرات اساسی قبل از ثبت نام، با کمیته اعطاء جایزه است.
9) نوآوری یا نظریه‌ای که به صورت مقاله یا کتاب جهت ثبت نام به کمیته تحویل می‌شود، بازگردانده نمی‌شود.
10) در صورتی که بعد از اعطاء جایزه فرد یا افرادی مدعی شوند که «مالک نوآوری و نظریه بوده‌اند و جایزه حق آن‌هاست»، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و از طریق مراجع قضایی به ادعای آن‌ها رسیدگی و جایزه به صاحب اصلی تحویل می شود.
11) صاحبان نوآوری یا نظریه که موفق به دریافت جایزه می‌شوند، می‌توانند به صورت دائمی نشان جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی را در زمان انتشار و باز انتشار نوآوری و نظریه،بر جلد یا شناسنامه اثر البته با قید سال دریافت جایزه، درج کنند.
12) دبیرخانه دائمی کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی می‌تواند نوآوری و نظریه برتر را به عنوان کارنامه جایزه در قالب کتاب یا مجموعه مقالات گوناگون منتشر نماید و کلیه عواید ناشی از آن، متعلق به دبیرخانه مزبور است.


همچنین مراحل زمانی ارزیابی و اعطای جایزه در 6 مرحله تعریف شده است: 

مرحله اول: معرفی و ثبت اثر در وبگاه جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی (حداکثر تا آخر آذرماه 1391) 

مرحله دوم: ارسال به کمیسیون‌های تخصصی کمیته اعطای جایزه برای ارزیابی اولیه (حداکثر تا پایان دی‌ماه 1391) 

مرحله سوم: ارسال به داوران علمی پس از تایید اولیه کمیسیون تخصصی ذیربط (از اول اسفندماه 1391 تا پایان اردی‌بهشت ماه 1392) 

مرحله چهارم: برگزاری نشست‌های نظریه‌پردازی و نقد (از پایان اردی‌بهشت ماه 1392 تا پایان مردادماه 1392)

 مرحله پنجم: تصمیم‌گیری نهایی در هیئت عالی داوری (از پایان مردادماه 1392 تا پایان شهریورماه 1392) 

مرحله ششم و نهایی: اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی (پایان مهرماه 1392)، همزمان با برگزاری دومین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی.


بنابراین گزارش، فلسفه علوم انسانی اسلامی، حقوق اسلامی، جامعه‌شناسی اسلامی، روانشناسی و تعلیم و تربیت اسلامی، علوم سیاسی اسلامی، تاریخ اسلام، اقتصاد اسلامی و مدیریت اسلامی رشته‌های علمی هستند که نظریات در چارچوب آنها پذیرفته می‌شوند. 
شایان ذکر است، علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت www.gaih.ir مراجعه کنند.
پایان پیام/

کد خبر 173878

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha