کاظم غنی زاده، مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی با اشاره به این که مرمت مسجد جامع ارومیه پس از انجام مطالعات علمی پیرامون آن توسط معاونت پژوهشی دانشکده هنر و معماری دانشگاه ارومیه شروع شده است به خبرنگار شبستان گفت: مرمت مسجد جامع ارومیه که مهم ترین اثر تاریخی ایلخانی محسوب می شود از یک ماه پیش آغاز شده است و تا مهر ماه سال جاری ادامه دارد.
وی با بیان این که مبلغی بالغ بر 400 میلیون ریال برای به انجام رسانیدن این پروژه لازم است و این مبلغ از محل اعتبارات استانی تامین می شود گفت: قصد سازمان میراث فرهنگی در پروژه مرمت کنونی مسجد جامع ارومیه انجام تمامی کارهای مرمتی و رفع همه مشکلات موجود در این مکان مذهبی است و در حال حاضر نیز به دلیل انجام عملیات تعمیراتی بازدید از این مسجد امکان پذیر نیست.
غنی زاده افزود: در مرمت این دوره مسجد جامع ارومیه، عملیات تجهیز مسجد نیز صورت می گیرد تا از این پس علاوه بر بازدید عمومی علاقه مندان از این مکان به عنوان یک میراث تاریخی و مذهبی قابل توجه، نمازگزاران نیز بتوانند در آن نمازهای روزانه را به جای آورند.
مدیر کل میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی با اشاره به موارد مرمتی مسجد جامع ارومیه گفت: رفع مشکلات گرمایشی، سرمایشی، نورپردازی و مرمت کلی ساختمان داخلی مسجد و در کل احیا، بازسازی و تعمیر مسجد جامع و بازگرداندن آن به شکل نخستین دوره ایلخانان هدف اصلی این پروژه تعمیراتی است.
وی با اشاره به این که خبر ایجاد مشکل خارج شدن ستون های شبستان از محور قائم خود در اثر لرزش های کمپرسور در انجام عملیات مرمت چندان درست نبوده است توضیح داد: در طی تعمیرات و فعالیت های بازسازی این مسجد در اثر اشتباه پیمانکار مشکلاتی به وجود آمده بود که به سرعت از سوی سازمان میراث فرهنگی استان مورد توجه و حل شدن قرار گرفت و در حال حاضر مرتفع شده و خسارت چندانی هم به این مسجد وارد نکرده است.
غنی زاده سپس با اشاره به این که مراحل مقدماتی مسجد جامع ارومیه برای ثبت جهانی انجام شده است، خاطر نشان کرد: ثبت نام مسجد جامع ارومیه در لیست جهانی از برنامه های کاری سازمان میراث فرهنگی است که تنها مقدمات آن آماده شده است و تاکنون اقدام جدی در این رابطه صورت نگرفته است.
گفتنی است مسجد جامع ارومیه یکی از آثار کهن و قدیمی شهر تاریخی ارومیه است که در خیابان اقبال و در میان بازار قدیمی شهر قرار دارد.
سبک تزئینات، گچبری ها، ستون بندی ها و طاق های مسجد شبیه به سبک معماری سلجوقیان است.
تاریخ تجدید بنای این مسجد معلوم نیست ولی بر اساس کتیبه ای که در این مسجد نصب شده محراب آن در تاریخ 676 هجری قمری ساخته شده است.
این مسجد به همراه سایر اجزای بافت قدیمی شهر به ویژه بازار سرپوشیده و راسته های آن بارها مرمت و بازسازی شده است.
پایان پیام/
نظر شما