خبرگزاری شبستان: حضور اخضر ابراهیمی (فرستاده ویژه سازمان ملل متحد) در سوریه و دیدار وی با بشار اسد ومقامات بلند پایه این کشور از جمله مهمترین اخبار منعکس شده در هفته ی اخیر در رابطه با سوریه بود. بسیاری از رسانه های غربی کوشیدند سفر ابراهیمی را تحت الشعاع مسایل حل نشدنی مابین مخالفان بشار و دولت وی قرار دهند وبا تفسیر های غیر مرتبط این سفر و حاشیه ها و طرح های تصمیمی آن را بی فایده و غیر قابل پیگرد و انجام نشدنی در فراروی بحران سوری بازتاب دهند. ولیکن بعد از اظهارات توآم با امید اخضر ابراهیمی از مذاکره با اسد به طور کلی جهت تفسیر این رسانه ها تغییر کرد و به تحلیل موقعیت استراتژیک مخالفان اسد و ورود وتجهیز آنها و شروع حملات نظامی با قوت بیشتر تبدیل شد. در ادامه به نقل از خبرگزاری فرانسه آمده است آمریکا در پی ارتقا کمک های نظامی ولجستیک از طریق خاک ترکیه است.
در همین راستا بسیاری از رسانه های مستقل و برخی رسانه های عربی نیز حضور اخضر ابراهیمی را ادامه تلاش های شکست خورده کوفی عنان دانستند و امید واری خود را نسبت به پیگیری رسالت کوفی عنان در جهت تشکیل دولت ائتلافی و برگزاری انتخابات آزاد، این بار توسط اخضر ابراهیمی ابراز کردند. اخضر ابراهیمی نیز پس از اتمام دیدار ومذاکره با بشار اسد، انعقاد این جلسات را در راستای تلاش همه جانبه جامعه بین المللی به خصوص کشور های میانجی وپرنقش دانسته و آینده سوریه را منوط به همکاری کشورهای موافق ومخالف اسد تلقی کرد. وی همچنین نقش شورای امنیت را در اجماعی قابل تحصیل در بحران های اخیر این کشور بسیار پررنگ توصیف کرد. در پایان نیز با جملاتی کوتاه دغدغه بشار اسد از اوضاع نا آرام و بحران زده کشورش را بازگو کرده ودر همین راستا ابراز داشت بشاراسد بیش از هرکس نسبت به بحران بوجود آمده واقف است و روح نا آرام این شخص را مستعد حل بحران به شیوه های مسالمت آمیز دانست.
تمامی این سخنان وعلاوه برآن اظهارات مقامات دولتی سوریه و تاکیدات خود اسد بر آینده روشن بحران از راه های دمکراتیک ومسالمت جو، حاکی از آنست دولت اسد موثرترین راهکار وراه حل برون رفت از بحران را حضور حداکثری مخالفان در رقابت های دمکراتیک، مبتنی بر نظرخواهی و رفراندوم همه جانبه می داند. البته تمامی این راهکار ها وقتی مطرح است و به ثمره می نشیند که تجاوز و دخالت فعال نظامی کشور های غربی وگروه های تروریستی پایان پذیرد و همچنین پیش شرط های از پیش تعیین شده کناره گیری اسد برای ادامه مذاکره منتفی شود. در همین راستا چندی پیش نیز شاهد اظهارات تعجب برانگیز جمیل قدری معاون نخست وزیرسوریه مبنی بر آمادگی اسد برای کناره گیری از قدرت به شرط ایجاد فضایی دمکراتیک که در آن اسد نیز به عنوان یک نامزد انتخاباتی در یک رفراندوم فراگیر معرفی می شود، بودیم .
در ادامه باید به نکته ای توجه کرد که تمامی پیش بینی های آرامش سوریه در آینده را حول محور مذاکره می پندارد، بسیاری از کارشناسان منطقه و حوزه بین الملل بر این امر تاکید می کنند که اشتغال فرصت به حملات نظامی و اعمال تروریستی در شرایط فعلی، بی فایده است زیرا باوجود تمامی حمایت ها وپشتیبانی های معارضین توسط کشورهای غربی و عربی، تاکنون شاهد توفیق دولت اسد در برقراری آرامش و ثبات بوده ایم وبه تبع آن ضرب الاجل های نظامی برعلیه اسد ناکارامد بوده است. از سوی دیگر شاهد ترجیح تلویحی مردم سوریه به حفظ حضور سیاسی اسد در مقابل گروه های افراطی بوده ایم. آمارها نشان می دهد که تلاش های اسد در راستای تشکیل دولت انتخابی توسط مردم و همچنین اصلاحات صورت گرفته در متن وبطن قانون اساسی این کشور وحتی تصمیمی احتمالی مبنی بر لغو امتیاز های انحصاری حزب بعث سوریه، نتیجه داده و ضریب نفوذ وی را نسبت به گذشته بسیار بالا برده است. همچنین باید تاکید کرد علاوه بر این موارد داده ها والگوهای رفتار اسد در پیگیری آرامش در درون مرز های این کشور ثبات متوازنی به نفع دو طرف دعوا بوجود آورده است.
بر این اساس امید می رود با توجه به ضعف روز به روز نیروهای تروریستی مخالف دولت، زمینه های پذیرش مذاکره توسط معارضین فراهم گردد. امری که به علت پافشاری آنها بر کناه گیری بشار اسد، تا کنون مسکوت باقی مانده است. در این میان بالا رفتن نقش دیپلماتیک ایران و نیز شکست دول غربی در حل بحران سوریه، نقش ویژه ای را برای ایران به عنوان بزرگترین متحد سوریه به وجود آورده است.
پایان پیام/
این روزها شاهد تداوم آرامش نسبی در سوریه هستیم. این در حالی است که حضور اخضر ابراهیمی در سوریه و نقش ایشان در حل و فصل مسالمت آمیز بحران سوریه، آینده روشنی را برای این کشور ترسیم می کند.
کد خبر 173566
نظر شما