به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، جواد نکوزاده، سرپرست اداره فرهنگی ارشاد مشهد ظهر امروز (27 شهریور) در نشست مطبوعاتی پیرامون تشریح برنامه های دهه کرامت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این جشنواره در دو بخش رضوی و آزاد با هدف ارتقاء سطح کمی و کیفی شعر آیینی که نشان از عشق و علاقه به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و ترویج فرهنگ معارف رضوی است برگزار می شود.
نکوزاد تصریح کرد: 382 اثر از صد شاعر به دبیرخانه جشنواره رسیده که از این میان 70 درصد آثار با موضوع رضوی بوده است.
نکوزاد با اشاره به ویژه برنامه های دهه کرامت گفت: جشنواره شعر رضوی، جشنواره فیلم رافت، نمایشگاه کتاب با موضوع فرهنگ رضوی، حمایت از چاپ کتاب ارزشمند به ویژه با موضوع فرهنگ رضوی، تهیه و چاپ پوستری با موضوع رضوی و اجرای نمایش های مختلف با موضوع معارف رضوی از برنامه هایی است که به صورت ویژه در دهه کرامت برگزار می شود.
وی ادامه داد: از میان آثار رسیده به دبیرخانه، 14 اثر برگزیده شدند که از این میزان 10 اثر با موضوع رضوی و چهار اثر نیز با موضوع آزاد است.
نکوزاد آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره شعر رافت را 22 مهرماه اعلام کرد و افزود: این جشنواره در روزهای 27 تا 29 مهرماه برگزار می شود.
وی افزود: این جشنواره در دهه کرامت با موضوعات عفاف و حجاب، ایثار و شهادت، نماز و نیایش و آزاد در قالب های مستند، داستانی، پویانمایی و نماهنگ آغاز می شود.
نکوزاد در قسمت دیگری از سخنانش در زمینه هدف گذاری و برنامه ریزی برای دهه کرامت گفت: دردهه کرامت برنامه ریزی ها و هدف گذاری هایی در راستای تبیین و تعمیق ارزش ها و معارف اهل بیت (ع) به ویژه امام رضا (ع) توسط اداره فرهنگ و ارشاد انجام می شود.
وی با بیان اینکه یکی از بهترین کارهایی که در مقابله با هجمه های فرهنگی می توان انجام داد، تعمیق ارزش ها و معارف اهل بیت(ع) در قالب فعالیت های فرهنگی و هنری است چرا که امروز جامعه بشری تشنه معارف رضوی و اهل بیت(ع) است.
نکو زاد با بیان اینکه امروز دشمن در تلاش است در عرصه فرهنگی تغییر در ذائقه ایجاد کند و به تغییر در رفتار برسد، گفت: در این زمینه باید معارف رضوی را تبدیل به رفتار کنیم تا جامعه در برابر آسیب ها و تهدیدات بیمه شود.
سرپرست اداره فرهنگی ارشاد مشهد برگزاری کارگاه های ادبیات، داستانی و شعر و شب شعر آئینی، آموزش قصه نویسی و ادبیات داستانی را از دیگر بخش های حمایتی اداره فرهنگ و ارشاد مشهد دانست و گفت: برنامه اداره فرهنگ و ارشاد مشهد در سه بخش حمایتی، هدایتی و نظارتی است.
وی افزود: در بخش حمایتی حوزه های فرهنگی و هنری مورد حمایت قرار می گیرد که از جمله این حمایت ها برگزاری جشنواره های شعر رضوی، شعر فجر، شب شعر غدیر و همایش های عفاف و حجاب است.
نکوزاد اذعان داشت: در سال جاری نیز برنامه های هنری مورد حمایت قرار می گیرد که در این راستا جشنواره عکس در شش ماهه دومِ، فیلم رافت، نمایشگاه های هنرهای تجسمی در نیمه دوم سال جاری، تولید و اجرای عمومی تئاتر و کارگاه های فیلم و عکس برگزار می شود.
وی با بیان اینکه 43 گروه هنری در استان ثبت شده که از این تعدا 22 گروه در مشهد فعالیت می کند، تصریح کرد: در سال جاری تاکنون 27 نمایش، 176 اجرای صحنه ای و 40 مورد اجرای خیابانی در مشهد صورت گرفته است که 21 هزار نفر از این نمایش ها بازدید داشته اند.
نکوزاد از فعالیت سه هزار و 300 مرکز فرهنگی در مشهد خبر داد و بیان داشت: 82 موسسه قرآنی، 12 نگارخانه، 188 دکه مطبوعاتی، 940 مورد نشریات، صد موسسه آزاد هنرهای تجسمی، 18 موسسه آزاد سینمایی و 16 سالن در پنج سینما با پنج هزار و 800 صندلی در مشهد وجود دارد.
وی ادامه داد: در سال های گذشته مراکز تک منظوره، کانون های آگهی و تبلیغات، کانون های مساجد، فروشگاه های عرضه محصولات هنری و موسسات قرآنی بیشترین آمار رشد را به خود اختصاص داده اند اما در مقابل موسسات آموزش آزاد هنری، نگارخانه و سینما کمترین نرخ رشد را داشته است.
پایان پیام/
نظر شما