پویش حفظ موضوعی، قدمی برای فهم بهتر قرآن

حجت‌الاسلام علی مقنی نصرآبادی گفت: پویش حفظ موضوعی قرآن یک برنامه کوتاه مدت است که نگاه تدبری دارد و مخاطبان اصلی آن نخبگان جامعه هستند. 

حجت‌الاسلام علی مقنی دبیر کارگروه حفظ موضوعی ستاد راهبری حفظ سازمان دارالقرآن الکریم درباره برنامه حفظ موضوعی این سازمان به خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان گفت: سازمان تبلیغات اسلامی با توجه به ماموریت خود که جهاد تبیین است همواره بر حفظ موضوعی و ترویج معارف قرآنی تاکید دارد. درحال حاضر هم در جامعه شبهاتی درباره موضوع حجاب وجود دارد؛ موضوعی که دغدغه فعالان فرهنگی نیز هست.

مقنی ادامه داد: درمرحله اول این برنامه، حفظ موضوعی برای یک پروژه کوتاه مدت یک ماهه تعریف شده و به سراغ ۱۲ آیه از قرآن رفتیم. هدف آن است که با توجه به شرایط کنونی جامعه دست مبلغین، دانش‌آموزان و کسانی که می‌توانند در این عرصه کنش داشته باشند، پر باشد.

دبیر کارگروه حفظ موضوعی درباره نوع نگاهی که به این برنامه وجود دارد توضیح داد: نگاه ما بیشتر تدبری و فهم مفاهیم قرآنی است؛ براساس وضعیت کنونی جامعه، سازمان دارالقرآن الکریم این طرح را پیشنهاد داد و پای کار آن ایستاد. با چنین نگاهی آیات انتخاب شد که اساسا فرایند حجاب از کجا شروع شده و از کجا بحث برهنگی مطرح شده است؟ در بررسی آیات شریف قرآن درمی‌یابیم که از زمان خلقت حضرت آدم و فریب شیطان همین موضوع مطرح بوده و از این منظر طبق یک برنامه، فرایند را طوری پیش بردیم که به آیاتی برسیم که بحث احکام در آن مطرح شده است.

وی درخصوص مخاطبان این طرح گفت: در این طرح مخاطب اصلی نخبگان جامعه، طلاب و دانشجویان و معلمان هستند که خود جامعه مخاطبی دیگر دارند؛ مثلا معلمان، جامعه هدف‌شان دانش‌آموزان هستند؛ یا طلاب و مبلغین که با مردم ارتباط دارند و باید نسبت به موضوع حجاب تبیین داشته باشند و شبهاتی که نسبت به حجاب مطرح می‌شود را با استفاده از قرآن، پاسخ دهند.

مقنی در پایان درباره روند ادامه این طرح نیز گفت: پویش اول که بزودی آغاز می‌شود با موضوع عفاف و حجاب و خانواده است و یک پروژه کوتاه مدت و یک ماهه خواهدبود تا زودتر به نتیجه برسیم و از نتایج آن برای عملیات‌های میان مدت و بلند مدت استفاده کنیم. موضوع پویش میان مدت حیات طیبه است که هنوز رونمایی نشده و قرار است در ماه مبارک رمضان امسال آغاز به کار کند.

کد خبر 1732475

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha