امام رضا(ع) در انسجام امت اسلامی نقش بسیار موثری داشته اند

مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز مطالعات حوزه نقش امام رضا(ع) را درانسجام بخشیدن به جامعه اسلامی بسیار موثر ارزیابی کرد.

حجت الاسلام امیرعلی حسنلو، مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز مطالعات حوزه در این رابطه به خبرنگار شبستان گفت: عصر امام رضا(ع)عصر رویارویی اسلام با عقاید و تفکرات غیر اسلامی بود و شبهات فراوانی به خصوص در زمینه مباحث توحیدی از طرف فرق و مذاهب مختلف در جامعه رواج داده می شد.
وی افزود: گروه ها و فرقه های بسیاری در زمان امام رضا (ع) به دلایل مختلف با اغراض و اهداف خاص باعث رواج شبهات در میان مردم می شدند و امام رضا (ع) با پاسخگویی به این شبهات نه تنها از عقاید شیعه بلکه ازعقاید جامعه اسلامی در برابر این هجمه ها دفاع می کردند.
حجت الاسلام حسنلو با اشاره به تدابیر و شیوه پاسخگویی حضرت به شبهات و حضور ایشان درمناظرات گوناگون گفت: حضرت با علم الهی خود به گونه ای به این شبهات پاسخ می دادند که حتی اهل تسنن نیز در این زمینه به امام رضا(ع) تاسی می کردند.


وی افزود: روش دیگر امام برای ایجاد وحدت و اتحاد در جامعه اسلامی و تنش زدایی از آن، شرکت درمناظرات و گفتگوهای بین اقوام و گروه های مختلف بود امام رضا(ع) از طریق گفتگو با فرقه های اسلامی و ارشاد آنها با منطق صحیح به مشاجرات فرقه ای پایان می دادند و این کار زمینه ساز انسجام بیشتر امت اسلامی می شد.
مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز مطالعات حوزه افزود: گفته ها و فرمایشات حضرت در زمینه مباحث کلامی به حدی موثر و تاثیر گذار بوده است که حتی فرق اهل تسنن نیز در این زمینه احادیثی از ایشان نقل کرده اند از جمله حدیث «سلسله الذهب» که بسیاری از راویان اهل تسنن نیزآن را نقل کرده اند و این تنها مختص به فرق و مذاهب اسلامی نیست.
حجت الاسلام حسنلو خاطر نشان کرد: در روزگار امام رضا(ع) جغرافیای حکومت اسلامی از آفریقا تا ماوراء النهر و قسمتی از اروپای امروز راهم شامل می شد و در این گستره جغرافیایی، پیروان ادیان غیراسلامی از یهود، مسیحیت و زنادقه نیز حضور داشته و زندگی می کردند و حضرت در برخورد با نمایندگان این اقوام و پاسخگویی به سئوالات و شبهات آنها به کتاب ها و منابع دینی خودشان استناد می کردند و استفاده از این شیوه برای گفتگو موجب علاقه مندی بسیاری از افراد نسبت به امام و دین اسلام و مسلمان شدن آنها می شد.


پایان پیام/

کد خبر 17313

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha